Singapūre bus suformuota nacionalinė internetinio saugumo agentūra  (0)

Singapūre bus įkurta vyriausybinė agentūra „The Singapore Infocomm Technology Security Authority“ (SITSA), kuri tvarkys su technologijomis susijusias grėsmes, galinčias kelti nacionalinį pavojų saugumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai bus institucija, kuri kovos su nacionalinio saugumo grėsmėmis, ypač išorinėmis, tokiomis kaip kibernetinis terorizmas ar kibernetinis šnipinėjimas“, - teigė Singapūro teisės ir vidaus reikalų ministras K. Shanmugam.

SITSA bus atskaitinga Vidaus saugumo departamentui. „SITSA formuojama tuo metu, kai pasaulis jau žino apie 2007 metais įvykusį internetinį karą Estijoje bei 2008 metais įvykusį internetinį karą Gruzijoje. Šiemet liepos mėnesį mes susidūrėme su dar viena didele internetine ataka. Šį kartą ji buvo nukreipta prieš Pietų Korėjos Vyriausybę ir Pietų Korėjos bei JAV bankines svetaines“, - tvirtino ministras.

Naujai suformuota institucija savo dėmesį sutelks į valstybės IT infrastruktūros apsaugojimą. Tai apims finansų, energijos, vandens ir transporto sektorius. Be to, ši institucija didins pasirengimo lygį siekdama susidoroti su internetiniais išpuoliais prieš valstybę. Nuo kitų metų SITSA reguliariai vykdys pratybas, kuriomis bus rengiamasi reagavimui į internetinius išpuolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)