Kaliningradiečiai dairosi į atleidžiamus Ignalinos AE specialistus  (6)

Kaliningradą domina atominės energetikos specialistai, kurie neteks darbo šių metų pabaigoje uždarius Ignalinos atominę elektrinę (IAE) Lietuvoje. Tai antradienį per susitikimą su Lietuvos Seimo komitetų vadovais pareiškė Kaliningrado srities Dūmos pirmininkas Sergejus Bulyčiovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Žinome, kad uždarius Ignalinos AE be darbo lieka apie tūkstantis žmonių, tarp jų greičiausiai yra mums tinkamų specialistų", - sakė kaimyninės šalies atstovas.

Anot jo, atominės energetikos specialistai galėtų būti įdarbinti statant naują Baltijos atominės elektrinę. Pasak S.Bulyčiovo, Lietuvos ir Kaliningrado atstovams reikėtų susėsti ir drauge aptarti specialistų panaudojimo klausimą.

Tuo metu Lietuvos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Audronius Ažubalis kėlė aplinkos apsaugos klausimus, statant naują branduolinę jėgainę.

"Mums šiek tiek nerimą kelia, kad poveikio studija aplinkai rengiama labai greitai. Jau 2010 metais planuojama vos ne pradėti ten rengti statybų aikštelę. Paprastai tokiems dalykams rengiamasi labai ilgai, atsargiai. Čia matome tam tikrą forsavimą, ir tai mums kelia tam tikrą nerimą", - po susitikimo su Kaliningrado atstovais žurnalistams sakė Lietuvos parlamentaras.

Jo nuomone, Kaliningradui turėtų užtekti šiluminės elektrinės pagaminamos energijos, juo labiau kad baigiamas statyti antrasis jos blokas.

"Ši jėgainė galėtų gaminti iki 800 megavatų, ko visiškai užtenka ir dar lieka ateičiai. Todėl į atominės elektros projektą žiūriu labai atsargiai", - sakė A.Ažubalis.

Kaliningrado srities Dūmos pirmininkas savo ruožtu akcentavo, kad jų regione numatoma daug investicinių projektų, kuriems užtikrinti reikia papildomos energijos.

Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius prašė Kaliningrado valdžios atstovų į naujos AE projektavimo, statybos ir kitus darbus kaip galima labiau įtraukti ir Lietuvos specialistus.

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas neseniai pasirašė nutarimą, leidžiantį Kaliningrado srityje statyti 2300 megavatų (MW) galios Baltijos atominę elektrinę. Ji turėtų iškilti 15-20 kilometrų nuo Lietuvos sienos.

Pirmąjį elektrinės bloką numatyta pastatyti 2010-2016 metais, o antrąjį - 2012-2018 metais. Pagal Lietuvos įsipareigojimą Europos Sąjungai šių metų pabaigoje turi būti uždaryti antrasis IAE blokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)