„Apple“ prieš „Microsoft“: geriausios pavogtos idėjos  (5)

Leidinys „InfoWorld“ paskelbė 10 geriausių idėjų, kurias „Microsoft“ pavogė iš „Apple“ „Mac OS X“ operacinės sistemos, kurdama savuosius „Windows“, sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau čia pat pateikiamas ir pačios „Apple“ iš „Microsoft“ OS nusižiūrėtų funkcijų rinkinys.

Pasak leidinio, ką besakytų prisiekę „Mac“ ar „Windows“ gerbėjai, jiems būtų per sunku paneigti faktą, kad ir „Windows 7“, ir „Mac OS X 10.6 Snow Leopard“ operacinėse sistemose yra savybių, kurios pirmiausia buvo įdiegtos „priešininko“ produktuose. O kai kurios iš jų buvo „pasiskolintos“ taip seniai, kad dabar jau sunku beprisiminti, kas buvo tikrasis jų išradėjas.

Dvi iš labiausiai reklamuojamų „Windows 7“ vartotojo sąsajos naujovių – užduočių juosta „Superbar“ ir „Aero Peek“ funkcija – aiškiai nusižiūrėtos iš „Mac OS X“ „Dock“ skydelio ir „Expose“ funkcijos. „Windows Vista“ „Preview“ įrankis neabejotinai pasiskolintas iš „Mac OS X 10.2 Cheetah“ OS.

Savo ruožtu „Apple“ irgi šiuo požiūriu stengiasi neatsilikti nuo „Microsoft“: „Mac OS X 10.5 Leopard“ OS nukopijuota „Windows“ paieškos eilutė, o failų tvarkytuvas „Finder“, debiutavęs „Mac OS X 10.3 Panther“, buvo nusižiūrėtas iš prieš 2 metus išleistos „Windows Vista“ OS.

Pilną idėjų "mainų" sąrašą galite peržiūrėti štai čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)