„Google“ davė atkirtį „Microsoft“ dėl „Chrome Frame“ saugumo  (9)

Ketvirtadienį kompanija „Microsoft“ perspėjo vartotojus, kad jie gali susidurti su saugumo problemomis, jei su "Internet Explorer" naudosis kartu ir "Google" sukurtą priedą „Chrome Frame“. "Google" kompanija šią technologiją sukūrė tam, kad "IE" pasižymėtų geresniu „JavaScript“ veikimu, bei pagerintų suderinamumą su „HTML 5“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Technologija „Chrome Frame“ sulaužo „IE“ privatumo modelį, - sakė kompanijos „Microsoft“ vadovas Amy Bazdukas. – Vartotojams nebus leista naudotis „IE“ privatumo funkcijomis, nors to vartotojai ir negalės aiškiai matyti. Taigi, jie bus pergudraujami“.

Tuo tarpu kompanija „Google“ vartotojus užtikrino, kad ši technologija yra visiškai saugi. „Technologija „Google Chrome Frame“ buvo sukurta taip, kad užtikrintų saugumą, - tvirtino kompanijos atstovas. – Nors mes raginame vartotojus naudoti modernesnes ir atitinkančias standartus naršykles, tokias kaip „Firefox“, „Safari“, „Opera“ ar „Chrome“, o ne vien "IE", kad ir su „Chrome Frame“. Ji buvo sukurta geresniam veikimui ir saugumui. Ji gali pateikti daugiau pasirinkimo galimybių visoms „Internet Explorer“ versijoms“.

Pasak kompanijos „Google“, „Chrome Frame“ gauna automatinius saugumo atnaujinimus. Tam naudojamas toks pat mechanizmas kaip ir „Chrome“ naršyklėje. Kompanija taip pat nagrinėja klaidas, kurias pateikė „Microsoft“ programuotojai.

„Prieiga prie interneto svetainių naudojant „Google Chrome Frame“ suteikia naršyklės „Chrome“ saugumo savybes ir „Internet Explorer“ vartotojams, - teigė kompanijos „Google“ atstovas. – Tai suteikia apsaugą nuo „phishing“ atakų ir kenkėjiškų programų. Be to, tai apgina vartotojus nuo grėsmių, kylančių jiems internete“.

Nors naršyklėse „IE7“ ir „IE8“ yra gynybos sistema, pavadinta „Protected Mode“, tačiau ši funkcija veikia tik tuomet, kai naršyklės paleidžiamos operacinėje sistemoje „Vista“ („IE7“ ir „IE8“) ar „Windows 7“ („IE8“). Tuo tarpu „Chrome Frame“ dauguma šių apribojimų negalioja - ji veikia su naršyklėmis „IE6“, „IE7“ ir „IE8“ bei operacinėmis sistemomis „Windows XP“ ir „Windows Vista“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)