Pasirašyta deklaracija, skirta spartinti elektromobilių naudojimą  (3)

Elektros energetikos įmonių, elektros skirstomųjų tinklų sistemos operatorių ir nacionalinių elektros energetikos asociacijų vadovai iš 28 Europos valstybių pasirašė deklaraciją, raginančią skatinti elektromobilių technologijų ir jų įkrovimo infrastruktūros plėtrą, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deklaraciją Lietuvos elektros energetikos įmonių vardu pasirašė Lietuvos elektros energetikos asociacijos prezidentas Vladas Paškevičius.

„Pagrindinis deklaracijos tikslas – gauti politinę paramą iš Europos Komisijos ir šalių narių vyriausybių, siekiant įveikti elektromobilių ir elektros baterijų technologijų įėjimo į rinką ir pradinio komercializavimo barjerus, taip pat skatinti jų mokslo tyrimus ir taikymą“, – sakė V.Paškevičius.

Europos energetikos organizacijų vadovų deklaracijoje pažymima, kad būtina elektromobilių transporto plėtros sąlyga – technologinės įrangos standartai, kurie yra svarbūs reikalingos infrastruktūros sukūrimui.

Teigiama, kad bendrieji standartai leis taupyti sąnaudas bei sukurs masto ekonomijos pridedamąją vertę elektros energetikos bendrovėms ir elektromobilių gamintojams, taip pat padės užtikrinti, kad elektromobilių vairuotojai turėtų patogias naudoti įkrovimo stoteles visoje Europos Sąjungoje, kad būtų išvengta skirtingų kabelių ir adapterių įvairovės bei išlaidų, pritaikant įvairias įkrovimo sistemas. Vartotojai galės pasirinkti elektros tiekėją bei įkrauti savo elektromobilius bet kurioje Europos elektromobilių įkrovimo stotelėje. 

Priminsime, jog dar šį pavasarį "General Motors" paragino kurti standartizuotą elektromobilių pakrovimo kištuką. Neilgai trukus į jos raginimą sureagavo Vokietijos energetikos kompanija "RWE", kuri ne tik pristatė naują standartą, bet ir suderino jį su pagrindinėmis elektromobilių rinkos kompanijomis.

Taigi, pamažu ima judėti ne tik technologinė elektromobilių plėtra, bet ir ne ką mažiau svarbūs standartizacijos procesai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)