„Microsoft“ kuria kompiuterių valdymo 3D sąsają (Video)  (9)

Korporacija „Microsoft“ kartu su Kanados ir Amerikos mokslininkais kuria naują kompiuterinių sistemų vartotojo sąsają.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekte „g-Speak“, be „Microsoft“ darbuotojų, dirba ir specialistai iš Toronto ir Vašingtono universiteto.

„g-Speak“ veikimo principas pagrįstas rankų raumenų aktyvumo registracija ir analize. Signalus fiksuoja šeši elektromiografiniai jutikliai (electromyography sensors - EMG) ir du paviršiniai elektrodai, kurie talpinami ant rankų plaštakų ir viršutinėje dilbio dalyje. Sensoriai įsiūti į specialias pirštines, o tai palengvina jų naudojimą.

„g-Speak“ veikimo metu registruojama raumenų aktyvumo amplitudė, jos intensyvumas, o taip pat bendra informacija, gaunama vienu metu iš įvairių jutiklių. Vėliau gauta informacija apdorojama ir paverčiama valdymo komandomis navigacijai trimatėje erdvėje.

Prieš dirbant su sistema reikalingas apmokymas, kurio metu žmogus atlieka tam tikrus gestus, o kompiuteris asocijuoja raumenų aktyvumo rodiklius su komandomis. Įvykdžius šią procedūrą, atpažinimo tikslumas sudaro 85%.

Kada „g-Speak” bus pasiekiamas eiliniams vartotojams dar nėra žinoma. Na, o kaip tai atrodo realybėje (nors ji labiau panaši į fantastinių filmų siužetus) galite peržiūrėti šiame video:

Plačiau apie projektą bei jo technines detales pasakoja šiame Microsoft parengtame video siužete.

FLV player

Video: Microsoft

Priminsime, jog 3D valdymas pirmiausia persikėlė į žaidimus. Nors žaidimų kompiuteriams skirti trimatės erdvės (3D) valdikliai (tokie kaip pavyzdžiui "Wii" kompiuteriui skirtas "Wiimote") buvo išties netikėta ir maloni staigmena, visi jie turi problemų, susijusių su jautriu ir tikslumu. Būtent šias problemas ėmėsi spręsti tokios kompanijos kaip "Sixsense", pristačiusi "Truemotion 3D" sistemą, "Microsoft", vystydama projektą "Natal" ir štai galiausiai, projektas „g-Speak“. Galbūt netolimoje ateityje 3D valdymas taps įprastine technologija?

Tačiau tai ne visos "įdomybės", kuriomis užsiima kompanija „Microsoft“. Nesenai ji parodė personalinio kompiuterio su permatomu ekranu prototipą. Neįprastas įrenginys buvo kuriamas specialiame korporacijos padalinyje. Realizuotos kompiuteryje idėjos buvo demonstruojamos „Look Ahead“ programos metu, kuri atspindi „Microsoft“ kompiuterinių sistemų rinkos matymą ateinančiame dešimtmetyje.

Pademonstruotas kompiuteris gali būti valdomas įvairiais būdais: elektronine plunksna, gestais ir balsu. Taip pat sistema gali reaguoti net į akių judesius. Manoma, kad naujasis įrenginys palengvins darbą su dideliu kiekiu tekstinės, multimedijinės informacijos ir kt. Kada tokį kompiuterį bus galima įsigyti, kol kas neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)