[Žinios trumpai] Kriptovaliutų verslas ant katastrofos slenksčio: skirs milijardą dolerių jo gelbėjimui  ()

Tai buvo milijardieriaus kriptovaliutų ideologo Samo Bankmano-Friedo reklaminis mėnuo, o dabar jis užsimena apie kai kuriuos provokuojančius tolesnius veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „The Wall Street Journal“ kriptovaliutų biržos „FTX“ įkūrėjas ir generalinis direktorius patvirtino ketinantis išleisti visą milijardą dolerių, kad išgelbėtų sergančią kriptovaliutų industriją. Ar šis statymas pasiteisins 30-mečiui, kurio turto vertė dabar yra 11,9 milijardo JAV dolerių ir tapo daugiau nei dvigubai didesnė negu pernai, galima tik spėlioti. Tačiau suteikęs 400 mln. USD paskolą „BlockFi“ ir nusipirkęs visą „Liquid“ biržą po to, kai ji nukentėjo nuo didžiulio įsilaužimo, jis neabejotinai deda pinigus ten, kur mato naudą.

„Norime padaryti viską, ką galime, kad sustabdytume užkratą, o kartais tai gali reikšti, kad stengiamės padėti tais atvejais, kai tas reikalinga“, – laikraščiui sakė S. Bankmanas-Friedas. „Jei to niekada nedarytume, manyčiau, kad buvome per daug konservatyvūs“.

Samas Bankmanas-Friedas, sulaukęs apie save įvairių antraščių žiniasklaidoje, nuo tapimo politiniu megadonoru iki akivaizdaus neapsidraudimo, laikraščiui sakė, kad nors mano, kad didžiausios šio sektoriaus bėdos buvo „išplautos iš sistemos“, jis lažinasi iš milijardo dolerių, kad galėtų apsaugoti kriptovaliutas nuo tolesnio smukimo.

 

„FTX“ vadovas Ramnikas Arora sakė WSJ, kad bendrovė sulaukė skambučių iš daugiau nei dviejų dešimčių pasmerktų kriptovaliutų firmų, ieškančių S. Bankmano-Friedo dosnumo. R. Arora tvirtina, kad tarp skambintojų buvo dabar liūdnai pagarsėjusi Celsius keitykla, kurios sustabdymas, kaip manoma, pirmiausia sukėlė domino efektą kriptovaliutų pasaulio didžiojoje dalyje.

 

Ir viskas tuo nesibaigia. S. Bankmanas-Friedas laikraščiui sakė, kad „FTX“ pasilieka „kelis milijardus“ JAV dolerių, kad sumažintų sandorius, tačiau nenurodė, kokias planuoja tolesnes gelbėjimo priemones.

Kaip ir tradiciniuose finansuose, kriptovaliutų pasaulyje pasitikėjimas yra viskas. Jei galima tikėti šiuo 30-mečiu milijardieriumi, industrijai reikia tik milijardo dolerių pagalbos, kad ji atsigautų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(15)
(-9)

Komentarai ()