Pademonstruotas nešiojamasis kompiuteris be ekrano, kaip fantastiniuose filmuose: koks tai stebuklas? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-05-20 16:07
Užtektų tik telefono ir sulankstomos klaviatūros vietoj kompo, daugeliu atvejų.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-05-20 20:43
Aš tai tuos "smart glass" apskritai atgaivint norėčiau kaip nuostabią idėją verslui. Gal kiek ne tie laikai buvo, kad tie google glass nepasiteisino, bet šiandien tokių akinių naudą matau pvz. tam tikruose servisuose ar sudėtingesnėse surinkimo linijose. Įsivaizduok pakeli auto kapotą, o tau jau rodo kur ką atsukt, ką patikrint, ką padaryt... Bet kuris galėtų būti automechaniku (jei tik gamintojas paruošė atitinkamą video* tutorial'ą)
donatasv 2023-05-21 01:21
Dar per anksti tokiai akinių technologijai. Visa tai skaičiavimo galios ir daug energijos reikalaujantis procesas kurio akiniai savyje tiesiog nesutalpina. Arba turėsi prie savęs prisikabinti bateriją ir bluetooth pagalba tarkim transliuoti vaizdą į serverį apdoroti ir gaut atgal paruoštą. Bet toks principas ir nelabai galimas dėl uždelsimo. Kol tau nusiųs apdoros, paruoš, parsiųs ir atvaizduos jau tu žiūrėsi galbūt visai kitur ir suprast ką reik padaryti bus nelabai įmanoma nebent stovėsi ir laginsi sustingęs.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-05-21 13:00
Būtų kokie 2010-ieji, tai patikėčiau Yra nemažai programų, veikiančių "online" principu, įskaitant ir video redagavimo. Na pvz. gana paprastas įrankis: http://www.makewebvideo.com http://www.flexclip.com Nesakau, kad šitas "nelagina", bet tiesiog pats principas aiškus. O šiaip interneto greitis + serverio greitis = tavo problemų sprendimas. Dar šiaip į galvą mintis šovė - pasižiūrėk į telefono funkcijas: gali ragus užsidėti ir puikiai veikai visokie track'inimai
donatasv 2023-05-21 15:38
Jei tai būtų įmanoma google jau būtų visa tai įgyvendinus. Serveris turėtų būti netoli vartotojo čia jau metrų atstumu. Tarkim paprasta http uzklausa europoje iš lietuvos šviesolaidziu iki švedijos jau 20/40ms vien tik kol duomenys suvaikšto per komunikacijos taškus. Iki JAV tai jau 150/200ms. Užmezgus komunikaciją ir išlaikant tunelį laikas trumpėja bet toli gražu iki to ko reikia tokiam projektui. Patį erdvinį vaizdą turėtų renderint akiniai pasikeitus bet katram kampui 3d erdvėje. Šioje vietoje žaidžia didelės kompanijos kur "DI" pagalba tarkim telefonuose fotografuojant mėnulį priartus 100 kartų iškerpa lievos raiškos mėnulį ir iklijuoja aukštos raiškos nuotraukos dalį bet visa to nesugeba padaryti realiu laiku. Atpažint vaizdą yra viena bet surenderint ir paruošti atvaizdavimui jau visai kas kita.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-05-21 18:40
Nereikia gi nieko ypatingo ten generuoti: tekstas, apskritimai, rodyklės ir panašūs žymenys. Kadangi technologija galėtų būti taikoma ir mobiliesiems telefonams, manau čia ir reikėtų pradėti. Akiniai čia pasitarnautų tuo atveju, kai neturi trečios rankos telefono laikymui Ir galiausiai net ir 1s delsa tokioje aplikacijoje nebūtų kritiška: tikslas yra nurodyti mechanikui "kryptį" ir pateikti instrukciją ką reikia padaryti. Realiai mes turim visas tas technologijas - tereikia komandos projekto įgyvendinimui ir investicijų. Na ir žinoma susidėlioti reikalus taip, kad būtų ekonomiškai naudinga. Kita panaudojimo sritis galėtų būti serviso darbai kosmose - ten kiekviena minutė brangi, o tai padėtų sutaupyti laiko. Dar įvairios chirurginės operacijos. Tik technologiją čia reikėtų vertinti kaip pagalbinę priemonę. Galiausiai ateityje tai būtų galima apjungti su robotų darbu - štai ir turi kas tau remontuoja auto kol pats miegi