Vasarą „Google“ pradės prekiauti skaitmeninėmis knygomis  (0)

„Google“ atstovai pareiškė, kad šių metų birželio pabaigoje arba liepos pradžioje jų bendrovė išeis į skaitmeninių knygų rinką, kurioje konkuruos su „Apple“ ir „Amazon“, apie tai rašo „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ savo viziją prekiauti knygomis jau vysto kelis metus ir jau yra pradėjusi kurti naują paslaugą "Google Editions". Kompanija su konkurentais ketina kovoti dideliu tinklapių kiekiu, kuriuose bus galima įsigyti pirkinį, o taip pat dėka populiarius formatus palaikančių elektroninių knygų skaitytuvų. „Google Editions“ programos dėka mažmenininkai „Google“ pagalba galės prekiauti knygomis savo tinklapiuose. Vartotojams bus siūloma įsigyti knygas, kurias jie ras „Google“ knygų paieškoje.

"Google" strateginės partnerystės plėtros vadovas Chrisas Palma praėjusį antradienį Niujorke įvykusiame spaustuvių industrijos atstovų susitikime pristatę naujųjų planų vykdymo grafiką. Kompanija teigia, kad vartotojai galės nusipirkti skaitmenines knygų, surastų naudojant "Google" knygų paieškos paslaugą, kopijas. Pasinaudodami "Editions" paslauga, knygas savo svetainėse galės pardavinėti mažmenininkai ir netgi nepriklausomos parduotuvės, ir bent jau šiuo metu teigiama, kad partneriams bus skiriama "didžioji pajamų dalis". 

Kompanija savo serveriuose laikys kopijas tų knygų, su kurių savininkais arba autoriais bus pasirašyta atitinkama sutartis. Kol kas dar nėra nuspręsta, ar mažmeninę kainą nustatys leidėjai, ar pati "Google". Nors Palma kol kas nedetalizavo smulkmenų, "Google Editions" vartotojai knygas galėtų skaityti tiesiai per interneto naršyklę - tai reiškia, kad jų naudojamo elektroninio skaitytuvo tipas neturėtų jokios reikšmės. Kompanija taip pat galėtų sukurti programinę įrangą, kuri optimizuotų skaitymą konkrečiuose įrenginiuose, tokiuose kaip "iPhone" ar "iPad", tačiau kol kas jokių konkrečių planų šia linkme jie neatskleidžia. Palyginimui, "Amazon" skaitmeninių knygų verslas didžiąja dalimi yra orientuotas į tos pačios kompanijos sukurtą elektroninį skaitytuvą (e-knygą) "Kindle" ir joje naudojamą programinę įrangą.

Paskutinius kelerius metus „Google“ užsiėmė „Google Library“ projekto vykdymu, pagal kurį buvo skaitmeninami milijonai knygų iš viso pasaulio bibliotekų. Šiuo metu vienintelio realaus „Amazon“ konkurento bendrovės „Apple“ oficialiais duomenimis, per pirmąjį „iPad“ planšetinių kompiuterių pardavimo mėnesį jo savininkai apmokėjo ir atsisiuntė 1,5 milijono knygų.

Kol kas leidėjai dar tik pradeda viešai patvirtinti dalyvavimą naujojoje "Google" paslaugoje, tačiau tikėtina, kad šioje vietoje kompanijai neiškils jokių problemų.  Leidėjai linkę manyti, kad kuo daugiau sukuriama knygų platinimo taškų, tuo daugiau jų yra parduodama. Juo labiau, kad netgi mažiausia parduotuvė galės turėti prieigą prie sudėtingos elektroninių knygų pardavimo paslaugos su jos duomenų bazėje saugomu didžiuliu knygų skaičiumi.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)