„YouTube“ smogs naudotojams, kurie aktyviai naudojasi reklamų blokatoriais. Skelbiama netikėta žinia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Treisonas 2023-07-02 18:29
Nesijaudinu per daug, jau dabar youtube kaip tv3 šūdo gabalas, praktiškai visi video vienodi, nieko naujo nepamatysi, o reklamą prikištą, kaip šūdo, sportuoji, klausai muzika ir kalą kokį topsport, atsakingas žaidimas gali sukelti priklausomybę, 7 bet, ir visi kiti šūdai, kartais net nervai nelaiko, norisi šveisti telefoną į sieną, geriau įsirašau mp3. O kas liečia jų įspėjimus, na tegul negalvoją, kad jie vieni protingi, jeigu sukurs technologiją, atsiras kas sukurs būdą ją apeiti, taip veikai dėsnis, taip veikai technologijos, visuomet atsirandą kas apeiną.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-07-03 07:01
Aišku tik tai, kad tas "dėsnis" tau negalioja
kestutisz 2023-07-03 12:07
Na, patobulines adblockus - imituos reklamų žiūrėjimą kažkokiam virtualiam lange, o realiai blogiausiu vartotojas matys tuščią langą ar gros lifto muzikėlė. Ir googlas patenkintas, ir vartotojas nelabi nervuosis.
donatasv 2023-07-03 23:39
Visi kas norės nematyti reklamų pamažu turėsime pereiti prie firefox. Edge, opera ir daug kitų naršyklių naudoje chromiuim bibliotekas. Nepamenu nuo katros versijos, bet naršyklės naudojančios chromiuim dėl struktūrinių pakeitimų nebegalės naudoti addbloker įskiepių. Tas open source chromiuim tikrai gudrus google planas valdyt naršyklių pasaulį. Iš dalies css/html/javascript atvaizdavimas ir funkcionalumas tarp skirtingų naršyklių developerms pasidaro paprastesnis, vartotojams daug mažiau problemų vienodas funkcionalumas ir atvaizdavimas tarp skirtingų naršyklių... Googlas prisijaukino didziuosius naršyklių kūrėjus ir kaip monopolistas galės diktuoti savo taisykles... Visi nori uždirbti, reklama yra interneto dalis, bet 20 min video ir 5 reklamos... Nu blyn čia nesąmonę daro. Kuom daugiau reklamų dės tuom labiau žmonės ieškos būdų kaip jas blokuoti. Kaip ir t.lt ant kiekvieno kampo po 5... Ateis laikas jei nebus addblokerio reiks pradėt rinktis turinį pagal reklamų kiekį tinklalapyje.
Treisonas 2023-07-04 19:19
Aijaijai kad tik pašiepti
Robkinas 2023-07-04 19:25
Muzikai klausyt youtubo nenaudoju bent pora metu. Soundcloud muzikos platforma gelbeja siuo atveju.
Myslius 2023-07-04 19:26
Gal ir maziau zmones naudotu tuos ad blockerius, bet kad YT reklamos kartais tiesiog nepakenciamos. Isijungi ka paziuret, isitaisai foteli, ir pyst isijungia 1 valandos trukmes reklama. Absurdas.
bahuriux 2023-07-04 19:29
Pas mane android OS teliko priedėlyje dabar instaliuotas kažkoks defaultinis apsas lygtai "Smart tube" vadinasi. Tai jis ne tik blokuoja youtubo reklamas, bet net ir visą komercinį BS iš pačio video iškerpa/praskipina per sekundės dalį, kartais net nepastebiu. Ir šimtai nustatymų kaip tam apsui elgtis konkrečiu atveju (įskaitant kaip elgtis su reklamom), bet net ir default nustatymai veikia gerai. Žiūrėsim kaip ten tam apsui seksis toliau. DAR naudoju FF su uBock origin ir operą telefone tai viska OK. Aš ne prieš būčiau sumokėti kokius 5 eurus, per mėnesį, bet ne daugiau ir galėčiau sumokėti metams į priekį. Žinau kad galima per vpn prisijungti tipo iš kokio Bangladešo ar Indijos ir nusipirkti youtubo subscriptioną pigiau pvz po 1-2 USD, bet mano kaip "racionalaus našarniko" natūra to neleidžia daryti. Aš iš principo manau, kad internetas yra "free to use bardakas" ir saikingas reklamų kiekis pradžioj niekam nekenkė, taip kaip tai buvo šio tūkstantmečio pradžioj, o dabar internetas tapo "full of commercial BS", todėl adblockeriais naudojuosi nuo senų laikų, nes kitaip net neina naudotis internetu. Ir nesutinku, kad youtubėj nieko gero nėra, tieisog jūs arba neturit kuo domėtis apart linksmų, ar pramoginių video, arba jums youtubo tinklapis kiša š, man su adblockeriais ir smart tube ant teliko tokių problemų nėra, sykį užblokavus kanalą jo nebekiša. Aš randu viską youtubėj visiems savo hobiams video, dokumentikos, mokslo populiarinimo video ir įvairiausių technologijų video iš labai rimtų kūrėjų, muzikos ir dar begalę visko kas naudinga. Neiškau juokingų video su žvėreliais visokių top 10, visokių nelaimių, nugriuvimų ir tt. ir man jų nekiša. Galiausiai manau googlas su tokiais bajeriais įsigys galingų konkurentų, tokių kaip https://en.wikipedia.org/wiki/PeerTube ir panašiai kurie veikia p2p dalinimosi principu. O kūrėjai gali būti ir toliau remiami komercinių rėmėjų ir žiūrovų per įvairias paltformas kaip patreon ir tt. Manau netgi mažiau š video būtu kuriama. Manau bus išlaikytas balansas kaip ir m$ windows atveju, bus sunku nuchackinti bet įmanoma. Tokių geekų nėra daug gal kokia 10% visi arba perka mokamą youtubą, arba tieisog žiūri video su reklamom kiek mačiau, nuostuolis nėra didelis googlui dėl to.
lizunas 2023-07-04 19:39
Prieš metus per indiją nusipirkau Premium family (paprastą vienam vartotojui dar dabar galima nes metams iškart perkasi 15€ kažkur), bet kažas kitas kortelių apmokestinimą indijoj perėmė tai nebeleidžia užsienio kortelių. Tai šiems metams per Ukrainą nusipirkau premium family, 3.72€/mėn ir nereikia verkti dėl reklamo. Daug turinio žiūriu, tai tikrai verta.
Treisonas 2023-07-05 07:25
Na bet pagalvok, už viską reikia mokėti, jeigu gauni sakykim štuką į rankas, tai kiekvienas centas yra svarbu, moki už internetą, moki už TV, už Netflix, kitas pramogas, ir dar už youtube į mėnesį, kaip nurodei 3.72 x 12 = 44.64 metams ir tai kiek suprantu tu čia gauni pigiau, jeigu mokėtum tiesiai tai suma būtų kur kas didesnė, tai taip mokant už viską biudžetas gali ir neatlaikyti įtampos po visų būtinų mokesčių
mindaugas.vaitiekūnas 2023-07-05 09:17
Video autorius apsprendžia kur ir kokio ilgumo/tipo reklamą rodyti. Jeigu video ilgesnis negu 10min, tai gali jau pasirinkti kurioj vietoj video vidury tą reklamą gali įkišti ir tų taškų gali pridėti turbūt neribotą* kiekį. Galiausiai dar galima nustatyti kokio pobūdžio (turinio) reklamos nerodyti: politika, menas, bla bla bla... Jeigu video monetizacija išjungta, YT pats pasilieka teisę įkišti reklamą, bet nežinau kiek tai "agresyvu" yra. Galiausiai vis tiek gaunasi, kad ta "užknisanti reklama" yra mūsų pačių, o ne YT produktas. https://www.youtube.com/watch?v=HXAuRW2lSIw
cave_dweller 2023-07-05 14:06
Prie PREMIUM esu prijungęs 5 skirtingas paskyras (šeimos nariai ir ne tik). Prisijungęs gali žiūrėti per bet kokį įrenginį (PC, TV, telefonai, planšetai). Susimokų tuos kelis € ir krūva žmonių gali nesijaudinti dėl reklamų ir t. t. Nematau čia jokios tragedijos.