„Twitter“ grasina paduoti „Metą“ į teismą. Kas vyksta  (1)

„Twitter“ pagrasino teisiniais veiksmais prieš „Meta“, kaltindamas įmonę buvusių darbuotojų verbavimu ir komercinių paslapčių bei intelektinės nuosavybės pasisavinimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie naują socialinį tinklą „Threads“, kuris, pasak „Semafor“, startavo liepos 6 d.

„Twitter“ ketina griežtai įgyvendinti savo intelektinės nuosavybės teises ir reikalauja, kad „Meta“ nedelsiant imtųsi veiksmų ir nustotų naudoti bet kokias „Twitter“ komercines paslaptis ar kitą jautrią informaciją“, – laiške „Metai“ rašė Elono Musko asmeninis advokatas Alexas Spiro.

A. Spiro, veikiantis „Twitter“ patronuojančios įmonės „X Corp“ vardu, tvirtina, kad „Meta“ per pastaruosius metus pasamdė dešimtis buvusių „Twitter“ darbuotojų.

Pasak jo, bendrovė sąmoningai paskyrė juos dirbti su tinklu, turėdama konkretų tikslą panaudoti „Twitter“ komercines paslaptis ir kitą intelektinę nuosavybę, kad paspartintų konkuruojančios „Meta“ programos plėtrą. A. Spiro teigia, kad tai pažeidžia JAV valstijos ir federalinius įstatymus, taip pat šių darbuotojų įsipareigojimus buvusiam darbdaviui.

 

Be to, A. Spiro teigė, kad „Metai“ draudžiama gauti „Twitter“ duomenis apie tai, ką žmonės prenumeruoja.

Kaltinamasis atmetė A. Spiro teiginius.

„Niekas „Threads“ inžinierių komandoje nėra buvęs „Twitter“ darbuotojais“, – rašė „Meta“ komunikacijos direktorius Andy Stone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(5)
(-2)

Komentarai (1)