Kiek uždirba „Google“ programuotojai? Algų dydžius atskleidė nutekinti vidaus duomenys  ()

Paviešintuose vidaus dokumentuose nurodoma, kad „Google“ programinės įrangos inžinieriai uždirba didžiulius pinigus, o jų baziniai atlyginimai per metus siekia iki 718 tūkst. JAV dolerių (645,2 tūkst. eurų), rašo entrepreneur.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų specialistai jau seniai užima pirmaujančias vietas tarp geriausiai apmokamų profesijų, tačiau kai kurios įmonės iš tiesų ypač daug moka savo programuotojams.

Remiantis nutekintais bendrovės vidaus duomenimis, kuriuos peržiūrėjo „Business Insider“, 2022 m. „Google“ darbuotojų metinių atlyginimų mediana siekė 279,8 tūkst. JAV dolerių.

Atlyginimų mediana įmonėje nustatoma išrikiuojant atlyginimus didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus pačiame viduryje esančių atlyginimų dydį, todėl tai tikslesnis dydis negu vidurkis, kur sudedami ir vadovų, ir mažiausiai uždirbančiųjų darbo užmokesčiai.

Tarp geriausiai apmokamų „Google“ pareigybių pirmauja programinės įrangos inžinieriai, kurių didžiausias bazinis atlyginimas pernai siekė 718 tūkst. JAV dolerių, rašo entrepreneur.com.

Šie duomenys gauti iš vidinių 2022 m. dokumentų, kurie buvo skirti „Google“ darbuotojams ir kuriuos sudaro daugiau kaip 12 tūkst. darbuotojų JAV, apimant tokias pareigybes kaip programinės įrangos inžinieriai, verslo analitikai ir pardavėjai.

Nors programinės įrangos inžinierių bazinis atlyginimas, premijos ir valdomų akcijų vertė buvo didžiausia, visų dešimties geriausiai apmokamų inžinerijos, verslo ir pardavimų pareigybių maksimalus bazinis atlyginimas gerokai viršijo šešiaženklį skaičių.

Štai 10 didžiausių bazinių atlyginimų „Google“ kompanijoje, sudarytų remiantis „Insider“ matyta ataskaita. Duomenys apsiriboja JAV visą darbo dieną dirbančiais darbuotojais. Tiesa, ši informacija neapima visų darbuotojų duomenų apie jų atlyginimus ir premijas.

 

10 didžiausių bazinių atlyginimų „Google“ 2022 m pagal pareigybes, JAV doleriais:

  • Programinės įrangos inžinierius: 718 tūkst.
  • Inžinerijos vadybininkas: 400 tūkst.
  • Įmonių tiesioginiai pardavimai: 377 tūkst.
  • Įmonių teisinis patarėjas: 320 tūkst.
  • Pardavimų strategija: 320 tūkst.
  • UX dizainas: 315 tūkst.
  • Vyriausybės reikalai ir viešoji politika: 312 tūkst.
  • Mokslininkas tyrėjas: 309 tūkst.
  • Debesų pardavimai: 302 tūkst.
  • Programų vadovas: 300 tūkst.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()