Tradicinės antivirusinės programos blokuoja tik 19% naujų virusų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bullka 2010-08-07 11:56
Pafleiminam apie antivirusines Naudoju jau N laiko nemokamą Avira Antivir Personal. Turiu nuomonę, kad tą virusų baimę pačios antivirusinių programų kūrėjos įvarė. Ir niekaip nesuprantu, iš kur tokie dideli procentai? Kur yra tie virusai.. kodėl jie iki mano PC neateina. Nors ir pr0n puslapius panaršau (really?), ir visokį Š siunčiuosi. Kur tie virusai?
Violet 2010-08-07 11:57
O kam jos išvis reikalingos? Jau keli metai iš eilės neturiu jokio antiviruso, sp3 su išjungta ugniasiene stabiliai dirba jau beveik 2 metus.Internetas naudojamas labai tankiai,. p2p,įvairūs nepatikimi puslapiai (include pron),atliekamos mokesčių mokėjimo ir pirkimo operacijos ir taip jau eilė metų..tai nuo ko jos mus tuomet saugo?
Sarunas 2010-08-07 12:00
Na jei čia nebuvo sarkazmas, tai esi nevisai pilno proto, kad bankines operacijas atlikinėji be antivirusų ir dar išjungtais firewall'ais
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-07 12:02
Pritariu. Aš irgi turiu tokią pačią antivirusinę. Kas savaitę praskanuoju - nieko neranda. Taipogi leidžiu skanuoti Spybot - Search and destroy (visokio šlamšto ieško - nieko neranda) bei Malverbytes (irgi tas pats). Tad, pritariu - išpūstas burbulas... Aišku, kartais būna, kai įeinu į "webą" ir antivirusinė suklykia, kad rado virusą, bet yra opciją, kuri užkerta kelią viruso patekimui į PC (bet taip buvo gal kokius 2 kartus).
ligonis 2010-08-07 12:14
kazkada kai seip visada be antivirusines buvau, bet kai smalsumo sumetimais ijungiau uzkresta faila tai teko isigyt, tai isirasiau ir niekad neistryniau ms security essentials - surado ka turejo rast, o daugiau nieko neranda. ...priklausau tam buriui kuriame visi nesupranta is kur randasi virusai kompe naturaliai
wolas 2010-08-07 12:51
Neturiu antivirusinės m metų, ir neturiu virusų... mano antivirusinė nieko neranda... Ar tuom esi tikras? Iš kur žinai kad neturi virusų, galvojat jei ten virusa turi tai visokie CDromai ir tt pradeda atsidarinėt, popupai šokinėt ar dar kokie simptomai? Ne taip būna kai iš jūsų visiškai dergiasi normalus virusas surinks jūsų passwordus ir tyliai sau toliau gyvuos, jei bus retesnis AV neturėdamos jo savo duombazėje nieko jam ir nedarys, o paskui pastebėsit, kad iš jūsų banko saskaitos dingo pinigai. AV apsaugo tik nuo masiškai plintančių ir pasenusių kaip ir straipsnyje buvo paminėta. Reikia ne AV, o sistemos kuri yra secure by design(windows niekaip nepapuola čia ji greičiau unsecure by design web browseris integruotas i OS kiek tik beina (XP) ir tt).
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-07 12:53
Tai ką parekomenduotum, "Oh, glorificous of all the Wise web users"?
MarijonasM 2010-08-07 12:59
http://www.ubuntu.com/ , o šiaip jums labai sekasi, kai darbe susiduri su 40 kompiuterių tai virusų nebūna tik linuxuose.
Linas000 2010-08-07 14:34
perskaiciau komentarus ir galiu papasakoti savo patirti: buvo silpmas kompas ir windows vartotojas. Kadangi kompas tikrai silpnas, ram-o vos uzteko vienam IE langui, tai antiviruso jame nebuvo. Bet kompas naudojo imones win xp licenzija, siurbe atnaujinimus, zodziu, esmines skyles kartais uzsikamsydavo. Ir taip jis isgyveno gana ilgai - 2 metus. Kol atejo prie jo vartotojas su savo flash-ke, niurktelejo i USB lizda ir pasileido visiems girdetas 'autoplay' viksras. O isvada butu tokia, kad gali buti skaistus kaip Jezus, bet sifilis gali ir pats ateiti, nebutina ji specialiai gaudyti. Ta prasme, kazkas nenoredamas ir nezinodamas gali uznesti virusa. Namie pats dar turiu winXP ir gaunu kazkokio symantec360 antiviruso licenzija (is ComCAST interneto tiekejo programos verslo vartotoju apsaugai; JAV), tai pries menesi prie kompo priejes tetis prisijunge savo flash ir ekrane iskrito pranesimas apie aptikta problema, nors ir kaip neitiketinai tai atrode, nes ji samdanti imone perka KASPERSKY visiems pc.
Linas000 2010-08-07 14:37
ilgai galvojau ka gauna AVG nemokamai duodama antivirusa. Na va, is rezultatu lenteles matosi - gauna teise anksciau uz kitus pastebeti ir pradeti spresti problema. Budamas antivirusines pirkejes, veikiausiai rinkciausi is AVG ir Kaspersky po sito straisnio. Nors seniau buciau ziurejes is mcafee ir symantec
Petriukas 2010-08-07 14:59
@="@SYS:DoesNotExist" 3. išsaugai tą failiuką kaip pvz "belekas.reg", tada dukart spragteli ant jo ir nebėra autorun problemos
macchiato 2010-08-07 16:15
Niekam neįdomūs tie tavo linuxai, nes jais mažai kas naudojasi, palyginus su windows. Geriau kurti virusus ir žinoti, jog kuri dešimčiai žmonių, negu kurti OS`ui, kurį turi vienas žmogų. Nuo kada AVG tiek virusų aptinka? Ir dar daugiausiai iš visų antivirusinių, o kas keisčiausia, jog už labiausiai žinomas aptinka daugiau. Man rodos, jog čia labiau reklamą norėta padaryti, nei kažkokį tyrimą. Vienu procentu atsilieka kasperskis, o keturiais - nod32. Kažkaip į reklamą man čia panašu, tačiau nenorint sunervinti kitų įtakingų antivirusinių.
buzas69 2010-08-07 17:21
Naudoju trial license kaspersky ir kas menesi kaitalioju su nod32 trialu ir vargo nematau (:
mobilunkas 2010-08-07 18:26
seniau naudodavau AVG ir Avira kartu. Avira visada pirma virusa rasdavo, istrindavo, kol kartais AVG susiprotedavo kad virusas yra. buvo keletas virusu kuriu nemokama avira nerado, bet rasdavo AVG. Dabar naudoju tik avira, nes avg nelabai ka beranda po jos. ir beto dabar tie antivirusai labiau kompa stabdo, nes kompas nenaujas. Apie nortona tik bloga nuomone. fprota tik doso laikais naudojau tai net nezinojau kad dar toks neisnykes
ByDainiuz 2010-08-07 19:28
naudoju eset smart security 4, puikiai veikia, gaudo virusus is flasho, kartais atjungia koki tinklapi su kenkejisku kodu. O virusa vistiek pasigavau kai atidariau viena exe faila gerai nepagalvojas.
infoguru 2010-08-08 00:03
Nekalbek už visus.... jei tau neidomus tai dar nereiškia, kad ir kitiems neįdomūs... 8)
zaf 2010-08-08 10:50
Žmonės, nekiškit linuxų visur, jau įkyriai elgiatės :) Nėra jie tokie saugūs, ypač pradedančiam vartotojui. Sukonfigūruoti tinkamai saugumą juose užtrunka nemažai laiko. Kad ir 1 paprastas pavyzdėlis: tereikia kenkėjišką programėlę įmest į autostart aplanką, o tam net nereikia administratoriaus privilegijų. Patikėkit, populiarumui didėjant, didės ir kenkėjiškų programų kiekis :) Tiesa, kaip ir Windows, tereikia įsirašyt programą (dauguma norim naujesnių, ne tik iš oficialių saugyklų, ar ne? :) ), kuri gali labai lengvai siųst informaciją iš jūsų kompiuterio, jei tik tinkamai nesukonfigūruota AppArmor ar IpTables. Paprastam namų vartotojui Windows saugumu rūpintis kurkas paprasčiau. Taip kad nenukrypkim nuo straipsnio temos. Dėkui. Kas liečia straipsnį, testų rezultatuose nepastebėjau Avast. Reiškia gerai pasirodė :)
bardaciokas 2010-08-08 12:04
Pats naudoju Win7 x64, Windows Firewall+Microsoft Security Essentials [geriausias derinys, ir stabiliausias, žinoma], Firefox (Noscript, AddBlock Plus, Web of Trust), Standard User Account <--- Pati geriausia apsauga. + All Windows Updates and Software Updates.
rwc 2010-08-08 13:12
Šiaip tai teisus. Eičiau dar toliau - ne virusų gamintojai čia kalčiausi. Kalčiausi lūseriai, manantys, kad jiems nereikia saugotis, kad virusai iš jų nieko nepavogs, o kai kompas per daug lagina, perinstaliuojantys windowsus. Tiesą sakant, jau nebe windowsus, o mandavoškių lizdą. Turėtų būti įstatymas, kad kiekvienas ISP paskirtų po honeypot'ą ir atjunginėtų vartotojus. Ne kol susitvarkys, o keliems metams. Nenutraukiant mokesčio už ISP. Todėl, kad kol "jam gerai", jis išplatina šimtus kopijų. Turiu savo įmonėj tokį honeypot'ą, nes reikalauja projektų specifika. Praktiškai kas antras klientas atsinešęs laptopą ant jo papuola. Vat jum ir "išpūstos grėsmės". Dėl klausimo, kokia antivirusinė geriausia... Patyrusiam vartotojui NAT+LimitedUser+NoScript+RequestPolicy+COMODO I.S. (su Defence+ Paranoid), visi failų vieweriai ir naršyklės - leidžiami po Sandboxie arba Guest permisijom. Nepatyrusiam ir su silpnesniu kompu - NAT+LimitedUser+NoScript+Avira. Žaliam - NAT+Ubuntu+SELinux+NoScript.
bahuriux 2010-08-08 13:26
Straipsnis visiskai neobjektyvus, nes nera lenteleje paciu geriausiu G-Data ir avira. Avira net ir nemokama versija, daro beveik visas likusias mokamas konkurentes (isskyrus G-data), tik reikia nustatymuose uzdeti varnele "advenced user" ir sukonfiguruoti scan all files, scan all archive types, search rootkits, max heuristic detection ir tt, ko nera by default tada turesit pacia paciausia, pacia geriausia. Jei yra norinciu padarysiu screen shotus ir paviesinsiu kaip "suzverinti" avira-free nustatymus. Man kartais narsant net normalius tinklapius ismeta kad yra virusas narsykles cashe, zinoma, bevargo ji pasalina. Dar zinoma reikia kartais praskanuoti su antisnipinem programon, viena is geresniu mokamu yra SWDoctor, bet ir nemokama Spybot S&D nebloga. Ir zinoma reikia ugniasienes, geresnes nei windows default, kad butu galima greitai ir efektyviai rankiniu budu uzblokuoti/atblokuoti ka reikia. Bet pagrindinis saugumo garantas yra tiesios rankos ir zinojimas ka darai. Papildyta: pasirodo avira jau pirmauja nezinomu virusu aptikime. http://tech.icrontic.com/news/avira-tak ... -accuracy/