Tradicinės antivirusinės programos blokuoja tik 19% naujų virusų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-08-12 02:09
Eina sau... Bet tai cia palauk, dar ne vien e-saugumas. Taip pat mob rysys. Draugas dirbes RRT, papasokojo kaip mazdaug yra dabar. Cia man visi pudrina smegenys, kad FB nenulauziamas, o daugumos private duomenys kuo lengviausiai prieinami http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 834#135834 Beje, o kaip su p2p tinklais tarkime skype. Jie turetu uztikrinti sauguma, kadangi duomenys sifruojami. Ar p2p turi realiu spragu ?
rwc 2010-08-12 12:34
. Gerai, kad saugaisi. Bet kažkaip nelabai nuosekliai. Kada nors parašysiu. Bus ilgas postas, reikia prisiverst ir apgalvot.
ByDainiuz 2010-08-12 17:06
Geriau parasyk ne ilga postą, o visa straipsnį parašyk ir nusiųsk technologijos.lt administracijai manau tikrai neatsisakys įdėti, tikrai būtų įdomu paskaitytį ir galbūt ateityje jau kitaip žvelgti e-saugumą. O kad skype gali rinkti lėtai rinkti info tikrai suintrigavo, niekad apie tai net nepaglvojau.
rwc 2010-08-12 17:13
Straipsniui parašyti reikia daug laiko, pasverti kiekvieną žodį, pasitikrinti naujausius faktus ir, bent sau, susirasti rimtus šaltinius. Tuo tarpu, geriau parašysiu tiesiog apgalvotą atsakymą kaip nepatikimo interneto anonimo nuomonę iš asmeninės patirties.
kionig 2010-08-12 17:35
Manau galesime pasisemti patirties is jusu, taip kad bus idomu visiem
Metanabol 2010-08-12 18:14
Žiauriausias virusas, kurį man teko "dustinti" - vitrob, plinta žaibiškai, kabinasi prie kiekvieno .exe failo, įjungi windowsus - visi failai autorun užkrėsti, pradeda laginti, naudoja nesveikus kiekius ramų. Tik pradėjus valyti pc, virusas iškart užkerta windowsus ir jie nebepasileidžia ... Vienintelis įmanomas dalykas apsisaugoti nuo tokio šlamšto (jei jau įsileidai į pc) - FORMAT VISIŠKAI vISKĄ KAS YRA HDD. Nes jis plinta per padalintas hardo dalis, tiesiog šluoja viską ... O vėliau sutramdyti man jį padėjo - avast, t.y. jo nebeįsileisti... Ech tie win xp kiauri yra... Firewallo neturėjimas, pilna mažvaikiu, kurie smaukosi kiekvieną laisvą minutę ir platina tokius virusus - pagrindinė priežastis ...
bardaciokas 2010-08-13 18:42
Aš dar turiu tokį vieną klausimą (tikiuosi gal kas atsakys): naudoju Microsoft Security Essentials antivirusinę, ir įdomu žinoti, ar ji sugeba laiku apsaugoti PC nuo infekcijos? Žinau, kad čia reikėtų turbūt pačių developer'ių klausti, bet pvz. jeigu AV turi tik Basic Protection'ą (t.y. nėra Web Shield'ų, ar kitaip vadinamo HTTP/HTTPS filtrų ir kitokių "pribombasų") - ar užtenka turėti vien tik standartinį failų Real-Time protection'ą? Žinau, kad taip pat ir Avira Free Edition duoda tik standartinį Real-Time protection'ą (be jokių filtrų ir t.t.)... Taigi, ar tokios AV gali taip pat gerai apsaugoti PC? Ar ten tos papildomos galimybės gali būti tik marketingo triukai? Čia klausiu dėl to, nes man patinka pvz. MSE paprastumas ir norėčiau ją naudoti... Čia klausdamas apie saugumą turiu omeny ne vien naršymą po interneto svetaines, bet ir kitų Online programų naudojimą (kaip kad Skype, Multiplayer žaidimai ir t.t.) <--- ar su tokiom programom užtenka paprastų AV be visokių ten papildomų apsaugų (Web Shield'ai, P2P Shield'ai ....) ...
rwc 2010-08-19 13:04
zfroidas 2010-08-20 14:43
del saugumo tai negeriau tureti sakykim nenaudojama win7 su firewall ir kokiu antivirusu (avast, comodo, nod32), ant jo statyt vmware su nat ant jos 2 virtualus: 1. viena win7 geimam, internetui, ir kita. 2. freebsd- prisijungimam prie ebanko, mokesciu deklaravimas ir tt... ir turet tu 2 pilnus iso atvaizdus atsargoj padetus pirminej win7. jei koks virusas tiesiog nukopini i keli sena istrini.... tada liks spraga tik jei kas tavo win7 naudos kaip zombi, proxy, bet gali laiks nuo laiko is atvaizdo atnaujint, sulygint skyrtumus , logus... galima daug ka susekt aisku reik planavimo kad svariai susimest viska i atvaizdus dar be virusu ir nebus viskas atnaujinta labai... bet visko ir nereikia filma paziurejai per dc++ istrynei ir nereik... del skype - skype sifras silpnas anot literaturos specai gali realaus teksto forma matyt tam sifre net... panasiai kaip zodi uzbrauksim tusinuku vistiek matysis linijos zodzio nebent skyle pratrintum... tor - per tor nepaskambinsi toks lagas.... ir kaip tu bot neta pajungsi? visuose kompuose tor programa surasysi? ir dar jie visi tures buti tor reles... jei tor yra 1500-800 pc tai tau reik 5000 bot pc kad gautum bent 80 proc srauto bet per toro programa matosi kiek servu siuo metu stovi taip kad tai nera daroma, kas naudoja tor gali atsijungt pamates kad reliu staigiai padaugejo.... plius srautas sifruotas su 10-50 pc neissifruosi ir nesuseksi is kur eina nes kelias tarp reliu keicias kas laiko tarpas. beje ka manot apie "PeerGuardian 2" su blacklist sarasais blokuojanciais visus tor ip, instituciju kaip ftb, stttttt ipus???
bardaciokas 2010-09-10 11:14
Na, kadangi jau greitu metu pasirodys MSE 2.0, tai manau kažko daugiau man ir nereikėtų. Kai kurios programos (kaip kad Firefox, Google Chrome ir pan.) naudoja API rinkinius, tad manau efektyviai skenuojami failai kai jie parsiunčiami į PC. MSE 2.0 taip pat turės apsaugą nuo tinklo atakų + Script Scannerį IE (nors IE aš ir nenaudoju), tad manau Microsoft'o antivirusinė turės tai ko ir reikia gerai apsaugai. Avast'as irgi man būtų geras dėl features'ų gausos, bet manau ten jau per daug nereikalingų galimybių pridėta, kaip kad Email Scanner'is, kuris kiek skaičiau šiomis dienomis yra bevertis, ir kiti panašūs dalykai.