„YouTube“ pradėjo tiesioginių transliacijų bandymus  (1)

Vaizdo portalas „YouTube“ pradėjo naujos srautinių transliacijų platformos, kuri jo turinį papildytų „tiesioginio TV eterio“ galimybėmis, bandymus, pranešė „Techradar.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kelias artimiausias dienas „YouTube“ tam tikrai daliai savo vartotojų suteiks „on-line“ vaizdo transliacijų galimybę – tereikės tik kompiuterio vidinės arba prie jo prijungtos išorinės USB ar „FireWire“ vaizdo kameros. Pranešama, kad šie bandymai bus trumpalaikiai, jų tikslas – išnagrinėti pirminius naujosios platformos praktinio naudojimo rezultatus.

„YouTube“ jau ne kartą yra naudojo tiesiogines videotransliacijas, tačiau iki šiol apsiribodavo tik profesionaliu turiniu – pavyzdžiui, sporto varžybų transliacijomis ar žymių roko grupių koncertais. Jei naujosios tiesioginių transliacijų platformos bandymai bus sėkmingi, „tiesioginės TV“ galimybę iš savo namų ar bet kokios vietos gaus visi portalo vartotojai, teigiama pranešime.

„YouTube“ paslaugų plėtrą turbūt skatina gerėjanti projekto finansinė situacija. Neseniai bendrovės „Google“ vykdomasis direktorius Ericas Schmidtas susitikime su prancūzų žurnalistais pareiškė, kad bendrovei priklausantis videoportalas „YouTube“ vis labiau artėja prie ribos, kai jau nebebus nuostolingas, pranešė „Neowin.net“.

Pranešama, kad „YouTube“, pradėjęs veiklą prieš 5 metus, iki šiol yra nuostolingas, nors kasdien lankytojai visame pasaulyje peržiūri apie 2 milijardus šios videoturinį siūlančios svetainės tinklalapių. „Google“ įsigijo „YouTube“ beveik prieš 4 metus už 1,65 mlrd. JAV dolerių.

Nors „YouTube“ iki pat šios dienos neša tik nuostolį, „Google“ vadovai teigia esą labai patenkinti jo veiklos rezultatais ir plėtros trajektorija. Jie tikisi, kad šis portalas „labai greitai“ taps pelningu. Tiesa, „Google“ detaliai neatskleidžia „YouTube“ finansinių rezultatų, todėl nėra aišku, kokie yra portalo išlaikymo kaštai, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)