Artėja vienas svarbiausių metų technologijų renginių: pristatys ir pirmą skraidančio automobilio prototipą  ()

Jau visai netrukus įvyks vienas laukiamiausių ir svarbiausių mokslo renginių – didžiausia pasaulyje telekomunikacijų technologijų paroda „Mobile World Congress“ („MWC“). Vasario 26–29 dienomis Barselonoje susirinksiančių tūkstančių sektoriaus ekspertų ir entuziastų laukia itin plati programa – nuo didžiausių pasaulinių įmonių vadovų pranešimų, iki pirmojo skraidančio automobilio pristatymo. Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ dalijasi, kokie svarbiausi įvykiai numatomi šių metų parodoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rengiama jau kelis dešimtmečius

„Barselonoje kasmet vykstanti „MWC“ paroda tampa geriausiu būdu susipažinti su dabartinę industriją formuojančiomis ir ateities technologijomis, bei kartu su sektoriaus lyderiais aptarti kylančius iššūkius bei jų sprendimo būdus“, – sako Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų ekspertas.

Tarptautinė ryšio technologijų paroda vyksta jau daugiau nei tris dešimtmečius. Šių metų renginio tema – „Future First“ (liet. „Pirmiausia – ateitis“), skatinanti spręsti šiandienos ir rytojaus iššūkius.

Renginio tema išskirstyta į šešias atskiras potemes, pagal kurias suplanuota visa „MWC“ darbotvarkė: 5G ryšys ir jo plėtra, daiktų interneto („IoT“) plėtra, dirbtinio intelekto suasmeninimas, gamybos sektoriaus technologijos, ateities technologijos ir talentų auginimas.

Šios potemės bus aptariamos svarbioje „MWC“ renginio dalyje – konferencijoje, kurioje dalyvaus didžiausias pasaulio technologijų ir telekomunikacijų sektoriaus įmones atstovaujantys pranešėjai. Programoje numatomi „Google“, „Microsoft“, „Accenture“, „Dell Technologies“, „Huawei“, „PwC“ ir kitų bendrovių vadovų pranešimai.

Pristatys pažangias ateities technologijas

Renginyje veiks speciali paroda „Journey to the Future“ (liet. „Kelionė į ateitį“), kurioje bus pristatyti įvairūs ateities išradimai, paremti ryšio technologijomis. Naudingų pažinčių ir inovacijų zonoje bus galima išvysti praktines ir įtraukiančias demonstracijas: dirbtinio intelekto, papildytos realybės technologijas, taip pat autonomines transporto priemones.

 

Paroda „Journey to the Future“ atspindės penkias pagrindines sritis – tvarumo, sveikatos, dirbtinio intelekto, mobilumo ir prekybos. Pirmoji aptars tai, kaip ryšio inovacijos prisideda prie tokių sričių, kaip energetika, transportas ir atliekų mažinimas, vystymo ir gerinimo.

„Lankytojai galės pamatyti pirmąją vandeniliu varomą valtį, žemdirbystei skirtą keturratį su pažangiais jutikliais, galinčiais 95 proc. tikslumu nustatyti vaisių kiekį ant medžio bei autonominius skraidančius dronus, padedančius saugiau, greičiau ir tiksliau prižiūrėti sunkiai pasiekiamas vietas“, – sako A. Lukošius.

Sveikatos temas atspindinčiuose stenduose dalyviai galės išbandyti naujausią UV kamerą, kuri realiuoju laiku parodo, kokį apsauginį barjerą nuo UV spindulių sukuria apsauginis kremas nuo saulės. Taip pat bus galima susipažinti su biologinio intelekto sprendimais, sujungiančiais gyvas smegenų ląsteles su kompiuteriniais įrenginiais.

 

Parodoje bus pristatyta ir viena ilgai laukta bei aptarinėta technologija – bendrovė „Alef Aeronautics“ pademonstruos pirmąjį tikrą skraidantį automobilį. „Model A“ automobilis – dvivietis visiškai elektrinis automobilis, skirtas ir važiuoti gatve, ir prireikus pakilti bei skristi virš eismo – jo skrydžio nuotolis siekia beveik 180 km. Transporto priemonėje naudojama patentuota technologija – kėbule įtaisyti aštuoni sraigtai pakelia transporto priemonę į orą be kilimo ir tūpimo takų, o tai gali tapti greitesniu ir lengvesniu susisiekimu ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: