Visame pasaulyje pastebėta sutrikusi „YouTube“ veikla: paaiškino, kodėl daliai žmonių platforma nebeveiks  ()

Naudotojai visame pasaulyje praneša apie „YouTube“ sutrikimus – žiūrimi vaizdo įrašai neužsikrauna, leidžiami be garso, yra prasukami automatiškai arba atsiranda puslapio klaida. Pasak Justinos Antropik, „Tele2“ socialinių tinklų ir skaitmeninio turinio vadovės, su tuo netrukus gali susidurti ir naudotojai Lietuvoje – „YouTube“ įgyvendina naująją politiką, kuria siekiama uždrausti reklamų blokavimo įrankius. Ekspertės teigimu, norint nelikti be prieigos prie mėgstamo turinio, svarbu laiku atlikti kelis žingsnius.



© NordWood Themes (Unsplash License) | https://unsplash.com/photos/youtube-application-8LfE0Lywyak

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvengti reklamų nebepavyks

Savaitės pradžioje internautai socialiniuose tinkluose ėmė dalintis pastebėjimais, kad nebeveikia dalis „YouTube“ funkcijų arba puslapis visiškai „pastringa“. Greitai paaiškėjo, kad su šiomis problemomis susiduria tie žmonės, kurie naudoja reklamos blokavimo įrankius, pavyzdžiui, „Adblock“ ar „uBlock“. Pastarieji dažniausiai veikia kaip naršyklės plėtinys.

„Statistikos tinklalapio „Statista“ duomenimis, šias priemones naudoja beveik milijardas žmonių visame pasaulyje, ne išimtis ir Lietuvos gyventojai. Tokie blokavimo įrankiai apsaugo nuo galimai kenksmingų iššokančių reklamų, taip pat užblokuoja visas reklamas, esančias „YouTube“ vaizdo įrašuose, dėl ko pagerėja žiūrėjimo patirtis“, – paaiškina J. Antropik.

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
2118 2

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Vis dėlto, „YouTube“ kūrėjams tokie naudotojų sprendimai nebepatinka – prieš mėnesį bendrovė paskelbė, kad trečiųjų šalių reklamų blokavimo įrankiai pažeidžia platformos naudojimo taisykles, todėl bus imamasi priemonių jiems uždrausti.

„Panašu, kad dabar šios priemonės ir ėmė veikti. Vaizdo įrašus šioje platformoje skelbiantys kūrėjai uždirba būtent iš prie jų turinio esančių reklamų. Jei naudotojai reklamų nemato, nes jos užblokuojamos, negeneruoja kūrėjams jokio uždarbio, neatsilygina už jų kūrybą. Tokiu būdu „YouTube“ nori paraginti atsisakyti reklamų blokavimo įrankių savo platformoje“, – sako „Tele2“ socialinių tinklų ir skaitmeninio turinio vadovė.

 

J. Antropik priduria, kad šis nepatogumas neabejotinai pasieks ir Lietuvą. Tai ypač aktualu atsižvelgiant į šios platformos populiarumą šalyje – neseniai „Tele2“ atliktas tyrimas parodė, kad „YouTube“ yra plačiausiai naudojamas socialinis tinklas Lietuvoje. Juo naudojasi net 97 proc. gyventojų.

Pasiruošti galima jau dabar

Anot J. Antropik, pasiruošti šiam pokyčiui galima jau dabar. Tam, kad „YouTube“ ir toliau sklandžiai veiktų visuose jūsų įrenginiuose, galima išbandyti kelis skirtingus žingsnius.

„Visų pirma, jei norite ir toliau turinį žiūrėti nemokamai, o vieną ar kelis kartus per įrašą parodomos trumpos reklamos jums netrukdo, galite išjungti reklamų blokavimo įrankį bet kuriame pasirinktame puslapyje. Atvėrę „YouTube“ puslapį naršyklės lange, viršuje esančioje parinkčių juostoje raskite jūsų naudojamo blokavimo įrankio ikoną ir paspaudę ant jos pasirinkite, kad ji neveiktų šioje svetainėje. Taip reklamos nebus blokuojamos tik „YouTube“, o kitur įrankis veiks kaip anksčiau“, – sako J. Antropik.

 

Vis dėlto, jei norite ir toliau „YouTube“ naudotis nematydami reklamų, galite apsvarstyti mokamą platformos versiją. „YouTube Premium“ naudotojai gali ne tik žiūrėti vaizdo įrašus be reklamų, bet ir naudotis kitais privalumais – klausytis muzikos su užrakintu telefono ekranu ar neturint interneto ryšio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: