„Didžiulis sandoris.“ „Qualcomm“ perima lustų milžinę  ()

Abi bendrovės atsisakė komentuoti šį klausimą.



© Kārlis Dambrāns (CC BY 2.0) | https://www.flickr.com/photos/janitors/16538416979

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis pranešimu, „Qualcomm“ pateikė pasiūlymą „Intel“ dėl bendrovės perėmimo. Šio „Wall Street Journal“ pranešimo nepatvirtino nei „Intel“, nei „Qualcomm“, nes abi bendrovės atsisakė komentuoti šį klausimą.

Šis pranešimas pasirodė tokiu neramiu metu „Intel“, kuri nuo šių metų pradžios prarado 57 % savo akcijų vertės. Kadaise bendrovė buvo vertingiausia pasaulyje, jos didžiausia kapitalizacija siekė 290 mlrd. dolerių; šiuo metu ji vertinama 87 mlrd. dolerių.

Pasiūlymo detalės nežinomos. Abi bendrovės konkuruoja asmeninių kompiuterių rinkoje, ypač nuo tada, kai buvo pristatyta „Snapdragon X“ serija, maitinanti naujuosius nešiojamuosius kompiuterius „Copilot+“. Tačiau „Qualcomm“ daugiausia dėmesio skiria mobiliesiems įrenginiams, o duomenų centrų ir plataus vartojimo asmeninių kompiuterių rinkose dalyvauja minimaliai. Kita vertus, „Intel“ kontroliuoja 80 % asmeninių kompiuterių rinkos, turi stiprų duomenų centrų verslą ir valdo lustų gaminimo verslą, kuris, atrodo, labiausiai domina „Qualcomm“.

[EU+Kuponai] Žaidimų monitorių premjera! Vienų geriausių pasaulyje naujienos už beprotiškas kainas
2488 1

„TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P2510G“ - 24,5 colių, FHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „TITAN ARMY P2710S“ - 27 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

3) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

„Pasak su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, pastarosiomis dienomis lustų milžinė „Qualcomm“ kreipėsi į konkurentę „Intel“ dėl perėmimo.

 

Sandoris su „Intel“, kurios rinkos vertė penktadienio pradžioje buvo apie 87 mlrd. JAV dolerių, būtų didžiulis ir įvyktų tuo metu, kai lustų gamintoja išgyvena vieną didžiausių krizių per visą savo penkių dešimtmečių istoriją.

Žmonės įspėjo, kad sandoris toli gražu nėra tikras. Net jei „Intel“ bus palankiai nusiteikusi, tokio dydžio sandoris neabejotinai sulauks antimonopolinės kontrolės, nors taip pat gali būti, kad jis bus vertinamas kaip galimybė sustiprinti šalies konkurencinį pranašumą mikroschemų srityje. Kad sandoris būtų sudarytas, „Qualcomm“ gali ketinti parduoti „Intel“ turtą ar jo dalis kitiems pirkėjams“, – rašo „Wall Street Journal“.

 

Galimam perėmimui reikėtų gauti reguliavimo institucijų leidimus, o tai gali užtęsti procesą mėnesiais ar net metais. Neseniai „Microsoft“ įsigijo „Activision“, o „NVIDIA“ bandė perimti ARM, tačiau pastarasis pasiūlymas galiausiai buvo atšauktas dėl reguliavimo institucijų kliūčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: