Kibernetinių atakų skaičius 2011 m. išaugo 45 proc.  (2)

Praėjusiais ir ypač šiais metais stebimas labai aktyvus kibernetinių nusikaltimų skaičiaus augimas. Pakanka prisiminti masines atakas, nuo kurių nukentėjo tokios kompanijos, kaip „Sony“, „Sega“, „Google“, kai kurie pasaulinio lygio bankai ir kitos organizacijos. Kaip rodo statistika, kartu su kibernetiniais nusikaltimais išaugo ir IT saugumui skiriamos lėšos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ponemono instituto specialistų atlikto analitinio tyrimo duomenimis, aukštųjų technologijų sferoje išlaidos IT saugumui 2011 m. išaugo 56 %, lyginant su 2010 m. Pavyzdžiui, kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) problemų studijoms bei kovai su kibernetinėmis atakomis kasmet skiria apie 5,6 mln. dolerių (~14 mln. Lt). Organizacijos, kurios dalyvavo tyrime, kasmet kompiuterinio saugumo išlaidos sudaro nuo 1,5 mln. iki 36,5 mln dolerių.

„Kibernetinis nusikalstamumas nuolat auga, kaip savo skaičiumi, taip ir sudėtingumu“, – teigė saugumo klausimais užsiimantis HP viceprezidentas Tomas Riley. Per keturias savaites, kol tęsėsi tyrimas, sėkmingų kibernetinių atakų skaičius pasiekė 72 per savaitę, o tai yra 45 % daugiau, nei 2010 metais. Kiekviena tokia ataka vidutiniškai pareikalauja 18 dienų tam, kad būtų visiškai atstatytas sistemos darbingumas, o visa tai vidutiniškai kainuoja apie 416 tūkst. JAV dolerių (~1,04 mln. Lt).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)