Ilja Laurs: Planšetiniai kompiuteriai taps pigesni, nei knygos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZORO 2012-02-10 12:13
Jo,plančetiniai kompiuteriai darosi pigesni visur kitur IŠSKYRUS LIETUVA.
Anonymous 2012-02-10 12:33
nenoriu nieko menkinti, bet vos buvo isleisti pirmieji plansetiniai buvo aisku kaip diena, jog jie tures pasisekima, nes tai evoliucija.. realiai ateityje mokiniai nesitampys kupriniu, jiems uzteks vienos plansetes..
Arthuras 2012-02-10 16:04
Jau senokai yra laptopų, kurie tikrai daug nekainuoja(2k lt), tačiau knygų išgyvendinti iš mokyklos nepavyks dar ilgai. Žmonės per daug konservatyvūs. Kai kurie ima verkt vos išgirdę, kad gana greitai teks atsisakyt ir ranka rašyto rašto.
Anonymous 2012-02-10 16:16
Klysti, nes jauni zmones tiesiog troksta ipadu vietoj knygu.. applas bando suteikt galimybe isigyti knygas pigiau uz spausdintines.. kaip sakant jauni zmones yra daug labiau imlus uz senesnius.. nepamirskit fakto, kad dabartiniai vaiku augintojai pagrinde uzauge kompiuterines eros laikais, todel sito tikrai nedraus ir neprotestuos.. pencininkam nusikt kas vyksta mokyklose.. asmeniskai duociau apie 3-5 metus ir dauguma vakaru mokyklu mokiniai naudos ipadus vietoj knygu.. pirmiausia ipadu bangos pasireiks universitetuose, kai applas pabaigs igyvendinti mokomuju knygu migracija i ipad kompiuterius, tai truks 1-2metus.. o tai pasijus ir lietuvos IT fakultetuose. Nes dauguma destytoju savo konspektus talpina internete pdf formatais, o kiek zinau KTU turi net elektronine biblioteka. apie lietuvos moksleivius sunku prognozuoti, nes siandien ipadu kainos perdideles daugeliui ju.. kur cia visa paslaptis? Futurizmas, dauguma jaunuoliu jau nebesigedyje pasakyti, kad didziaja laiko dali praleidzia prie kompiuterio, o tabletas tarsi atskrides is zvaigzdziu karu ar stargates filmu tiesiog prasyte prasosi but nuperkamas del savo futurizmo, kai kompiuteris toks plonas, mazas ir kas svarbiausia vartotojo sasaja yra neeiline, tas touch and go yra saunus zingsnis. faktas, kad tabletai ateityje gales valdyti praktiskai visus namus ir pagrinde vien juos naudosime, laptopai bus daugiau skirti rasymui (nes diktavimo funkcija visom kalbom kolkas persudetinga, o rasyti straipsnius, darbus ar knygas ant mini klaviaturos nera protingas zingsnis) ir darbui. o va jei atkreipsit demesi, tai netbookai visiskai nebuvo naujiena ir visiskai nebuvo naudingi ar reikalingi.. neisivaizduoju kas jais aplamai galejo susizaveti.. jau smartfonas kelis kart geriau uz ji.. jei nori tikro nesiojamo kompo, tai prasau nusipirkt macbook air ar bent pro ir suzinosit kas istikro yra nesiojamas kompiuteris apart pavadinimo. dauguma gamintoju nelabai tobulina musu laptopus, o tik karts nuo karto kopijuoja nuo mac, nes vis daugiau zmoniu suzino ant kiek friendly UI ir pats kompas pritaikytas zmonems, o ne marketingui.. netbookas ismesti pinigai, nes jis nieko neturi apart prastas charakteristikas ir mazus matmenis, ir nepatogu naudojima su "antikvarui tinkanciom"/sudetingom OS ar jau pasenusiais xp.. pripazinkim, bet siom dienom netbookas gali apgaut nebent pencininka. o plansetiniai kompai pencininkui dar net geriau uz laptopa.
mch0lic 2012-02-10 16:44
Knyga kur kas maloniaus skaityt popierinę, nei elektroninę. Kitas dalykas, buvo kažkada publikuotas straipsnis apie tos medžiagos įsisavinimą. Man rodos ~30% praščiau įsisavinam informaciją skaitydami elektronines knygas. Iš kitos puses, tai kur kas patogiau. Knyga gali nusipirkt vos ne one click away, gali gaut naujasias knygas ir pan. Yra daug pliusų, bet asmeniškai aš tik technine literatūra skaitau elektronine forma. Visa kita - popierius!!!
Anonymous 2012-02-10 17:03
kalbek uz save, nes man daug maloniau skaityti elektronine tablete, kai sriftas, spalvos, srifto dydis reguliuojasi gan lengvai.. nusistacius optimalu savo skaitymui srifto dydi, tekstas skaitosi daug greiciau, maloniau ir paprasciau. 30% prasciau? is kur sie skaiciai traukti ir kaip traukti? pripazinkim, jei ant laptopo skaitot knyga neisjunge skaipu ir visu kitu suduku, tai skaitymo isisavinimas gali kristi ir net iki 80%. Manau tie 30% yra privilkti prie targeto del neteisingo ivertinimo.. Ant tabletu nera tiek trikdziu, kaip ant kompiuterio.. nes visada skaitai full screen rezimu ir neblaskomas demesys.. cia lygiai taip kaip knyga gali pasideti ant lovos ir jaukiai skaityti lygiai taip pat kaip knyga.. man asmeniskai ant tableto skaityti naujienas yra daug maloniau uz kompiuteri, del ko jau sakiau pradzioje.. skaitymo efektyvuma is savo patirties paskirstyciau taip: 1. plansete 2. knyga 3. kompiuteris ir jokiu budu nelyginkit skaitymo ant kompiuterio ir plansetes, nes jie kardinaliai skiriasi, kaip ir skaitymas is knygos ir kompiuterio. Nezinau, kaip jums, bet as paprastose knygose daznai pasigendu search mygtuko, nes nemegstu skaityti visko is eiles del savo kazkokio targeto.. Mano atveju naujienu skaitymas uzima apie 70% viso skaitomo teksto, ir 25% technines/mokomosios, ir 5% visa kita.
sabotan 2012-02-10 17:27
greiciau knygas pakeis elektroninis popieriu . Man tie i padai nereikalingi turiu laptopa ir stacionaru nematau reikalo tokius zaisliukus pirkinet kurie neturi jokios paskirties
Anonymous 2012-02-10 17:36
tai kad jie turi paskirti ir gan aiskiai apibrezta..
bahuriux 2012-02-10 17:44
Kokia pavaidinti pries vargu0lius? Nes realiai jie nieko daugiau nesugeba ko nesugebetu 10 metu senumo kompas kuri jau gali gauti dykai, turiu galvoj sparta o ne gabaritus.
Anonymous 2012-02-10 17:53
aha, kompas gali lygiai ta pati padaryti ir ka gali televizorius ar radijas, ar laikrodis su zadintuvu, ar net elektros jungiklis ar net kaip gps veikti su priedeliu! kaip sakant puse prietaisu galima ismesti, nes turim 10 senumo kompa, kuris dar daugiau gali uz skalbimo masina.. pavarei tu cia.. del pavaidinimu tai isvis patyliu.. jei prekes renkiesi pagal tai, tai tau ne plansetes reikia, o issinuomoti limuzina savaitgaliui..
bahuriux 2012-02-10 18:33
registracijoz, as tave suprantu pilnatis vistik, sunku susikaupti ir suprasti kas parasyta, zymiai lengviau interpretuoti kaip nori.
sigun 2012-02-10 19:14
Deja smartfonas nepatogu. Per mažas ekranas. O jei dar klaviatūros rašymui reikia... Nelabai įsivaizduoju kaip per jį prisijungęs prie darbo kompo ką nors padirbčiau. Makbuką rankose laikiau - nieko ypatingo nepajutau, apart nepatogumo, kai ateina pranešėjai ir mirksi akutėmis - o kaip čia man maką prijungt prie projektoriaus, nes jungtys pas jį ne visai standartinės. Tenka paaiškint, jog jei nesusiprotėjo nusipirkt, teks nusileisti iš padebesų ir skaidres demonstruoti iš mūsų seno gero PC-suderinamo Beje grįžtant prie planšečių patogumo. Ir kuo gi jos tokios patogios? Pvz. knygas skaitau daugiausia lovoje, pusiau gulomis. Ir kaip tik nešiojamas kompas šioje vietoje kaip specialiai tam sukurtas - guli ant kojų, rankose nereikia nieko laikyti. Tad planšetė būtų net mažiau patogi.
Laurynas19 2012-02-10 21:31
Namuose skaityti patogiau iš laptopo, nes rankos lieka laisvos, gali gerti arbatą ir valgyti sumuštinį ar pan. Žinoma pripažystu, kad planšetės smagus įrenginys, tačiau turint laptopą + gerą išmanujį tel. (Samsung galaxy S2, Nokia Lumia 800, iphone 4), planšetė tampa niekam nereikalinga. Na nebent tik tiems kas daug keliauja ir mėgsta skaityti keliaudami. nemažai tokių mačiau autobusuose, lėktuvuose, kavinėse kurie skaito knygas. Taigi kam nešiotis knygą (kartais gana sunkę) kai gali nešiotis planšetę ir dar tuo pačiu turint galimybę patikrinti paštą, pažiurėti kokį video ar pan.
Anonymous 2012-02-10 21:43
saunu, bet as taves nesuprantu, nes tavo issipisinejimai rekte rekia "as neturiu argumentu, nieko nezinau ir sneku beleka".. tad sekmes gyvenime, nes duodu 99%, kad nebandes nei plansetes, nei applo laptopo, nei netbooko ir nelabai gaudaisi kur kas yra pritaikoma.. skaudu, kad aplamai drysti rasyti tokius komentarus
Anonymous 2012-02-10 22:58
apie asusa, kuris smagus tau.. na, tikiu, kad nusipirkus daikta uz 1-1.5k kazkur panaudosi anksciau ar veliau.. bet jo realus naudojimas yra labai labai retas dalykas, nes jis beveik niekam netinkamas.. dabar as tau paaiskinsiu, kas yra kas ir kodel ir kaip.. pradesiu nuo smartfono. pirmas dalykas turi buti pajungtas prie interneto, antraip nafik jo reikia. taigi, pradedam. tarkim esi velniai zino kur.. isijungiai gps, o jau zinai kur esi ir zinai ka daryti toliau.. tarkim pramogu savaitgalis, puiku, isijungiai smartfona paziurejai kur dar kas vyksta nes cia nuobodu.. tarkim apsilankiai kompu padoje ir susizavejai kazkuom, bet kaip zinoti ar kaina neispusta, puiku, skanuojam barkoda ir ieskom pigiausio varianto lietuvoje.. tarkim stovi susales sustojime, puiku, nuskanuok barkoda sustojimo ir zinok tvarkarasti.. tarkim girdi grazia daina senukuose, tu nori jos, puiku, isijunk smarfona ir identifikuok daina. toliau perejimas po biski i plansetes.. turi soda grazu, atvaro draugai kartas nuo karto, puiku, prie mago prijungi smartfona arba tableta ir paleidi savo megstama muzika, tarkim zaidi darts, puiku, tasku skaiciuot nereikes, nes tai padarys appsas smartfono arba tableto, tarkim nori sauleta vasaros diena skaityti naujienas, narsyti internete, ziureti video, ar skaityti knyga ir degintis pries saule ar sedeti grynamo oro prisotintam pavesyje. saunumelis! isijunk plansete ir buk laimingas. tarkim daug uodu zuja aplink tave! o ne! isijung appsa ir skleisk to daznio bangas, kurios negirdi ausys bet puikiai atbaido uodus.. technologijos dar tik zengia i musu kasdieni gyvenima.. einam i vidu namu.. ziuri televizoriu? ka ir kur rodo? eisi prie kompo? as ne! isijung plansete ir paziurek greitai. nori prasmingai praleist laika? skaityk kur nori ir kada nori ir ka nori! tam ir skirta plansete. bet palaukite, kodel as turiu tampyti laptopa iki televizoriaus kad paziureti parpumpuota filma? HDMI! jungiam prie teliko ir megaujames savo greita ir patogia laisve. ej, man laikas darytis vakariene, palepinsiu save, griebiam plansete receptas pries akis ir gaminam! palauk, mano automobilis sugedo.. nieko sau.. laxtyti is lauko i kambari ar tampyti kompa yra akmens amzius.. as issitraukiu smartfona ar plansete ir fotografuoju automobilio dali su google goggles ir omfg! stai kas cia per dalis, paziurim kiek kainuoja? skaitymas naujienu ar siaip knygu yra vienas malonumas, kai tu plansete nesiojiesi kaip knyga kur nori ir kada nori ir jokiu sleep, jokio blogo matomumo ar signalo senkanti baterija... ir t.t.... galima vardinti be sustojimo.. sie daiktai yra labai naudingi, apie ju verte suzinai, kai juos turi.. gryskim 50 metu atgal ir zmonems kompiuteris nebuvo poreikis.. nors kompiuteris jiems butu saunus dalykas, kad ir pries simta metu.. dabar einam prie netbook.. nezinau, kaip jus, bet dauguma mano pazystamu i tai ziurejo kaip i zaislinius kompiuterius.. na jei tau reikejo ilgai tarnaujancios baterijos, tai kodel nepirkai applo? daryti prezentacijas ant netbooko yra savizudybe ir krastutinumas. kelionese, net nezinau.. tuo metu nelabai buvo tu smartfonu normaliu. o ka kalbeti apie plansetes.. bet siuo metu as i keliones tempciausi visur plansete.. bet jei darbo reikalai tai imciau normalu applo laptopa.. nesmerksiu taves kaip netbooko vartotojo, bet pabresiu, kad juos pirko pagrinde tik geek'ai.. daugmaz linuxas yra mano draugas ir as pasirenges perzengti zarijas plikom kojom. toliau einu prie sekancio tavo pasisakymo.. taip, smartfonas darbui yra nesamone. su juo gali paskaityt emailus bet kur ar pasneket per google talk ar skype su belekuo.. bet rasyti (nors pripazinsiu uz eilinius mobilius 100 kart patogiau), nera taip malonu ir cia tik krastutiniu atveju tai patarciau daryti.. zinoma siandien smartfonai puikiai suderinami su bluetooth klavos, pelem ar zaidimu pultais, bet as tai atmetu, nes tai issipisinejimas... apie smartfonu kelis panaudojimo budus jau rasiau pries tai.. tad nenoriu nuklysti ar tuo labiau lyginti su laptopu, nes tai butu absurdas... apie mako laikyma rankose.. prisiprasei biciuli mielas.. taip jungtis nera standartine, nes jie yra nesiojami ir nemegsta buti griozdiskais.. jei nori pajungti projektoriu reikia adapterio is mini dvi (na nesiojami ir turetu naudoti mini ar ne?).. bet kai turi adapteri as tau pasakysiu.. cia yra makas, cia problemu nebuna... laida ikisai ir viskas automatiskai iskart susijungia.. nieko daryt nereikia, cia ne akmens amzius.. ir nepergyvenk del tos jungties labai, nes dabar ultrabook jei prades populiareti tai pas visus kompus bus mini jungtys.. na, bet tu man pasakyk, ko nesugeba makas, ka sugeba pc? ogi tokiu dalyku nera. viskas yra atvirksciai, daugybe dalyku kuriu sugeba makas, nesugeba joks pc.. daleiskim ta tavo ciupineta maka.. jis galejo atrodyti maziausiai 4 val skaidriu.. o pc uzsilenktu veliausiai po 3val.. siaip ziauriai ziauriai daug skirtumu tarp pc kompu ir maku.. as nenoriu vardinti, nes neisvardinsiu visu net noredamas.. esme, kad pas makus viskas yra zingsiu toliau uz pc.. as kaip stebintis naujoves, matau, kad visi bando lygiuotis i mac ir kopijuoja nuo ju. taip, cia ne is pirsto lauzta, jie tikrai kopijuoja ir gan nevykusiai, plius makams tai jau pasene... na numesiu bent tris praktiskas smulkmenas.. laidas magnetinis (nereikia jo ikisti, magnetas idealiai pritraukia, tai tarsi paspaudimas touchscreen mygtuka), neimanoma kompo numest nuo stalo, jei uzkliuvai uz laido (teko uzkliut ir ne karta ir uz pc ir uz mac, pc kelis kartus krito, mac nei karto), F1 F2 F3 mygtukai panaudojami tik paspaudus FN mygtuka, nes funkciniai mygtukai dazniau naudojami ne F1... ieini i analogiska control panel windowsams ir search bare rasai mouse, ten paryskina iconas kuriose yra mouse.. tarkim bluetooth ir mouse su touchpad.. aplamai ten searchas yra ziauriai isvystytas ir adaptuojantis prie vartotojo iprociu, tarkim vienodos saknys bet rodys pirma rezultata pagal ivedimo iprocius vos ivedus pora ar 3 raides.. o jei ne nustatymuose tai indexuoti failai ir pvz txt failai vos uzvedus su pele iskart sone issoka popup su textu viduje ir t.t. na ir trecias kuris sove i galva, tai touchpadas, jis didelis, pirstas gali buti dregnas ar sausas, nesvarbu koks, praslydimas malonus ir patogus (nesuprasi neisbandes iskart salia dvieju kompu del malonaus pirstu praslydimo), o spaudi mousa ant touchpado kurioje nori vietoje, nes mygtukas per visa touchpada (ziauriai supaprastina viska), ir supranta multitouch kombinacijas, sokineji back, forward (filmas, narsykle, tabas, garsai, muzikos ir t,t,), desktop, lounchpad, garso didinimas, mazinimas, prasukimai, slaidai, auktyn ir zemyn su viena ranka ant touchpad be jokiu imantriu judesiu, multidestktopu keitimas perbraukus per lounchpad keliais pirstais ir t.t. .. zodziu tai tik trys dalykai.. galima vardinti visa diena skirtumus ir visko neisvardinsi.. nes ju yra begales.. as tarkim su maku kad ir paciu seniausiu apdeciau visus kitus kaptopus numestus i pukine kaldra, nes makas yra tikras nesiojamas kompas ir ji gali padet kur nori, jis neuzdus, nes cia ventiliacijos inzinerija yra auksto lygio ir pritaikyta nesiojamui kompiuteriui, ko nepasakysi apie kitus kompus.. tai yra auksciausios klases patogumas ir efektyvumas, tai sukurta vardan vartotojo, o ne komerciniu paskatu, prastumti kuo daugiau uz kuo brangiau pasinaudojant komerciniais triukais, o pas appla, kas yra tas veikia 100%. Jei kamera, tai ji veikia super gerai, jei mikrafas tai irgi aukstos kokybes. Kai kalbama apie appla, tai galima braukti visus komercinius skaicius, nes ju viskas veikia nepriekaistingai. del skaitymo lovoje, na realiai jei plansete be deklo tai tures gulet kaip lenta, bet jei kaip pas daugeli su deklu (nes veztis i uzsieni nudrebta belekur, kad ir su gorilla glass kolkas nedrasu), tai galesi pasistatyt kaip tik nori, butent del skaitymo kur nori plansete yra tarsi kazkas magisko.. tas pats kas knyga nesiotis, tik knygos svoris realiai mazesnis, o storis kurkas didesnis.. tuom man ir patinka plansete, nes ji tokia kaip plonas tvirtas zurnalas kuri skescioji su rankom ir numeti kur nori, kaip ir knyga.. daug prirasiau ir labai daug.. pasakysiu, kad turiu ir smartfona android ir plansete android (zinau kuom skiriasi nuo ipad ir kad jis yra geresnis pasirinkimas, bet del darbo man reikejo butent androido), turiu ir pc ir mac ir telika placiaekrani ir namu kino sistema ir isorinius monikus ir satelitus ir kabelines ir visoki kitoki suda ir ciupinejau naujausias irangas uzsieniuose ir galiu pasakyt kiekvieno daikto kaina yra ne is pirsto lauzta, plansetes kolkas gan brangios, bet jos tikrai bus populiarios, o ypac atsizvelgus i ateiti, kad androidas specializuojasi su savo os nuo telefonu, televiziju, planseciu iki namu valdymo sistemu. beja, androidas daugiau kuriamas amerikieciams, o applas visiems vartotojams, todel google tv neleidzia nuomotis filmu lietuvimas, o apple tv leidzia, o kainos apylyges, tik applo sinchronizacija paruosta, press and watch, o googlo pasipisau ir galu gale paziurejau.. tikiuosi bent vienas i jusu rimtai perskaitysite ir padarysite kazkokias isvadas, o tai kitaip nera prasmes perduoti savo patirties sio tinklapio vartotojams..
sigun 2012-02-11 10:33
Asusas kainavo 700 Lt, applas net neatsimenu kiek, bet spėju tais laikais bent 3 kart tiek, jei ne dar daugiau. Antram kompui nemačiau reikalo išleisti daugiau pinigų. Ne prezentacijos mano darbas... O iš linux kompo ir dabar rašau. Su patogia klaviatūra
Anonymous 2012-02-12 15:46
, persovei mano visa vaizduote su tais vaiksciojimais ir ieskojimais zmoniu kurie pasakys kur eit.. tikiuosi eini tik i izymius objektus, o tai gali tekti ilgai klausinet.. del trankymosi is vienos i kita vieta cia tik abstraktus pvz.. kai yra galimybe greitai paziureti ko nori, tai visada atsiranda ka paziureti, tai paprasciausias patogumas, jo stygiu gali pajust tik tas kam issikrove smartfonas.. man nebuna nei vienos dienos praktiskai, kad bunant nenamie neprireiktu kokia smulkmena susizinot ar panasiai.. bandai neigti is principo.. uzejus i parduotuve gali pamatyt ka nors jaudinancio, kas sukeltu susidomejima.. permest su akim visada gali.. bent jau per kainos.lt appsa ar weba.. tos svieslentes nevisada tixliai rodo, o va per smartfona matai padeti realiuoju laiku.. na, gal nevazinejai daug autobusais, tai nezinojai, kad kartais jie tiesiog sugenda, o sustojime zmones to nezino.. o kai autobusas vazineja kas 20min, tai tikrai nelabai juokinga.. taip, dauguma patogumo elementu nera kritiski, kad be ju negaletum isgyventi.. bet as kalbu dazniausiai apie bendra vaizda ir visuma.. dar 5metai ir zmones negales be smartfonu, kaip dabar be mobiliu telefonu.. o juk be mobilaus telefono laisvai galima gyventi kaikuriems zmonems.. ir tie vaiksciojimai ir klausinejimai zmoniu man primena pardaveju skaiciavima su skaitliukais, tarkim siandien maximoje pamate skaitliukus turbut visi pirkejai ziuretu issizioje.. esme yra ne tai kas ka naudoja, o tai be ko nebegales gyventi... ir esme, kad siandien planseciu eros pradzia, kur pakeis pasauli, kaip pakeite gps sistemos, telefonai ir kompiuteriai..
vyckas 2012-02-12 16:36
Tai kaip supratau turint rimtą smarthphoną planšetę panaudot nelabai daug kur ir galima, nebent dirbant kokiu sandėlininku.
Anonymous 2012-02-12 17:07
jei smegenys, kaip pas sandelininka, tai vienareiksmiskai taip!
vyckas 2012-02-12 17:37
Tai, kad visi tavo pateikti pavyzdžiai kuo puikiauisiai tinka smarthphonui, kuris dar ir mobilesnis ir jį kišenėj tikrai visada turėsi priešingai nei planšetę. Nebent išskyrus kur ilgesnėj kelionėj, bet ir tada ultrabuka įsimest galima, kuris vietos ne kažką daugiau užimtų.