Ilja Laurs: Planšetiniai kompiuteriai taps pigesni, nei knygos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2012-02-12 18:06
Aha, kol "specialistai" aiškina, kad planšetai niekam netinkami, pasauliniu mąstu vis dažniau planšetai naudojami lėktuvų pilotų, medicinoje, bankuose, švietimo įstaigose, muzikoje, statybose ir dar bala žino kur. Turbūt tas "niekam nereikalingas" atsiranda iš nusivylimo "ką, nėra Windows??"
vyckas 2012-02-12 19:07
Ajaj kaip gražu iškart į asmeniškumus. Aš būtent tai ir sakiau planšetai gerai specifinuose darbuose, tiksliau vienokio ar kitokio lygio panašūs įrenginiai ten jau buvo naudojami. Bet paprastuose namuose, pasižiūrėti tv programą, prijungt prie tv pažiūrėt filmą, ar ten susirast kokį receptą naudot planšetą, kai pas kiekvieną kišenėj gulės 4++ colių smartphonas, kuris tikrai bus visada po ranka, priešingai nei planšetė, kurią pasikišęs po pažastim tikrai visur nesinešiosi, o gatvėj apskritai nepraktiška. Tiesiog šiti du įrenginiai savo paskirtimi praktiškai nesiskiria ir mano akyse smartphonas daugelyje atvejų lenkia planšetą mobilumu ir praktiškumu, kad pastarojo realus panaudojimas pasidaro visiškai nišinis.
Paprastas_zmogus 2012-02-12 19:17
Kokius dar asmeniškumus? Niekam konkrečiai nebuvo adresuota o ir vardų jokių neminėjau... "Pats sugalvojau ir pats įsižeidžiau" ? Namuose planšetas yra geriau už smartą, nes ekranas didesnis. Maloniau naršyti, baterija ilgai laiko... Numeti ant sofos ir pamiršti, kad jį dar kartais reikia krauti. O kadangi ekranas didesnis iš to išeina, kad ir programos yra funkcinalesnės ir patogesnės, nei analogai, skirti smartams...
vyckas 2012-02-12 20:23
23" monitoriui naršyt dar maloniau, o programų funkcionalumo net nepalyginsi, tai koks skirtumas prie kur būti pririštam ar prie savo krėslo ar prie sofos Numest ir nesirūpint dėl baterijos galima nebent kokį ebook readerį kur po poros savaičių dar veiks, planšeciu baterija laiko vos ilgiau nei eilinių smartų. Greitam žvilgelėjimui į internetą smarto per akis, o ilgesniam naršymui normalaus pc dar ilgai niekas nepralenks.
Anonymous 2012-02-12 22:21
matos, kad puse forumo neskaitei.. ten ir buvo kalbeta apie smartfonus, nes pries plansetes niekas nesigincijo ir akivaizdiai pripazinta, kad turi savo nisa.. jei kyla klausimu, skaityk ilgaji posta..
Paprastas_zmogus 2012-02-12 22:26
23 colių monitoriumi naršyti nėra maloniau nei pvz 17 colių, nes puslapiai atrodo taip pat Aišku, vaizdo matosi daugiau, nei planšetu, bet planšetu naršyti bent man daug smagiau, nes nereikia pelės. O taip pat ir nebūni pririštas prie stalo. Gali nešiotis visur. Ir dėl baterijos visiškai prašovei. Planšetuose baterijos gigantiškos (palyginus su telefonais) ir aišku laiko tikrai ilgiau. Nemanau, kad yra toks smartas, kuris galėtų pasigirti, kad atlaiko 10 valandų NAUDOJIMO O budėjimo režime tikrai ilgai gali pragulėti Pamenu iPod'ą turėjau (touch), kuris nenaudojamas savaitę pragulėdavo įjungtas... Nelabai iš tikro suprantu, ko čia purkšauji dėl tų planšetų. Nepatinka - neperki.
Anonymous 2012-02-12 22:36
na, svelniai tariant svaigsti nesamones.. kaip ir sakiau, googlo android orientuotas ne tik i smartfonus, plansetes, automobilius, televizija, bet ir i namu valdyma.. nesunku isivaizduoti kaip viskas bus susinchronizuota tarpusavyje.. o su nfc tai atrodys, kaip is fantastiniu filmu.. beja, dabar nemazai orientuotis pradejo i medicininius appsus ir priedus.. nebepamenu kuris ten univeras sukure appsa, kur is atsikosejimo nustato diagnoze.. dar pilna appsu, kur pulsa matuoja be jokiu priedu ir panasiu dalykeliu.. dar vienas pliusas namuose plansetei, pabandyk vaizdo pokalbi, tai smagu ir malonu.. o plansetes patinka zmonems, kuriems kompas yra reikalingas pazuireti tam tikras informacijas ar vaizdus.. nes tai paprasta ir patogu.. nenustebciau jei ateityje daktarai naudos plansetes.. isivaizduokit, prienat prie ligonio lovos, nuskanuoji barcoda ir per vidinio tinklo DB matai iskart paciento informacija ir ligu istorijas. kazkaip tures pakeisti popieriaus korteles, o ligoninese iskeitimas popierines korteles i plansete butu kazkas nerealaus.. zodziu paminesi musu zodzius.. kai visi tures plansetes.. ir kraipysi galva galvodamas, kaip cia tada negalejai to suprasti.. dar kolega nepaminejo apie skirtuma narsant ant plansetes ir kompo.. ten zoomas toks kaip ir automatizuotas.. dviem pirstais padidini ir pagal lenteliu dydzius (pvz technologiju puslapi yra 3 stulpeliai informacijos) issididina, todel nemaiso nei reklamos, o tekstas didelis ir lengvai skaitomas, tad tavo didysis monitorius tik atvaizduoja daug, bet pabandyk prizoominti ir patogiai pasideti vaizda su pele.. uztruksi ilgiau nei plansetes savininkas spes perskaityt pastraipa.. telefonu ekranai per mazi, net ir isdidinus teksta jis per mazas maloniam skaitymui..
Analog 2012-02-12 22:56
Nu man dar neteko 17 monitoriuje zūmint teksto, o ir reklamas lengvai gali pašalint su adonu. Manau dar ilgai laptopas ar stacionaras bus patogiausias naršyt internetą.
Anonymous 2012-02-12 23:33
jop, man ir neteko kol plansetes neisigijau ir nezinojau, kas yra patogus ir malonus skaitymas.. p.s. na bet jau cia visiskas pievas pradejai varyti, kai snekama apie pati skaityma, o jis apie addonus, kaip reklamas panaikinti.. juk kalba eina apie parastes kurios tuscios arba mirguliuoja, o straipsnis telpa i puse ekrano..
Analog 2012-02-13 00:50
Nu tai jei tau reklamos trukdo tai tu prisizūmini kad jų nematytum, ane? Aš su adonu jas panaikinčiau, realiai tai man jos netrukdo. O plančetės ekrane, kuris visgi yra mažas, palyginus su normaliu monitorium, tai tos reklamos gal ir sukelia kažkokį diskomfortą. Nu kas turi atliekamas 2k valiutos, tai gali pirkt tą plančetę, aš mieliau naują dviratį nusipirkčiau, bet čia jau ne į temą Vat jei reiktų pasirinkt, tarp PC (arba laptopo, netboko) ir planšetės (apple, android), ką rinktumėtės?