Interneto amžiaus kaina: esate nuolat sekami

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EdvasP 2012-12-10 12:13
Oho koks trileris. Turėtų visiems būti aišku, kad naudodamasis socialiniais tinklais leidi pasiekti tam tikrą asmeninę informaciją apie save. Jeigu ta informacija minimali, ko tau nebūtina nutylėti, tada kas čia tokio. Aišku, kaip esu matęs daugybę kartų tokią info kaip foto savo gaminto maisto, kokie nauji batai ar šiaip nuotaikų aprašymai, liūdesiai ar džiaugsmai. Aiškus noras gauti daugiau dėmesio. Bet abejoju, kad koks nusikaltėlis facebooke skelbtų savo pomėgius vogti ir fotografuotų automobilį kurį nuvarė. Taip kad tokiems paprastiems piliečiams kaip mes, neturėtų rūpėti, kad mums pasiūlys įsigyti kokią prekę kurios mes ieškojome internete iššokęs baneris (nors adblock sutvaro tokius reikalus). O jeigu koks maniakas galanda peilį ir giriasi draugeliui, tegul juos stebi, gaudo ir sodina. Man nuo to tik geriau.
vvv2 2012-12-10 12:19
- problema ne tame, kad apie piliečius renkama informacija, problema tame, kad ta surinkta informacija pasiekiama bet kuriam programišiui, o svarbiausia pagal bet kieno užsakymą!
vanduo4 2012-12-10 13:09
Beprasmis verkslenimas. Aisku informacijos rinkimo galimybes dideja. Pvbz.: Salavos labai nemegsta policininku bei saugumieciu, nes jiems makaronu neprikabinsi. Visgi, jeigu turi ka slepti, nebutina tai sklebti viesai (internetas = viesa erdve). Tuo labiau. Visada pagalvok kur kokia informacija skelbi ir viskas bus gerai. O kas trukdo yvesti telefono numery, kurio nenaudoji? Yvedei, uzsiregistravai ir padejai y stalciu. Straipsnio lygis panasus kaip pries 30 metu visi bijojo namuose statyti duju balionus nes sie gali sprogti. Veliau be dujiniu virykliu jau nebeysivaizdavo gyvenimo.
vvv2 2012-12-10 13:36
Kiškis 2012-12-10 14:06
Ne visi žino tik tai, ką kas nors papasakoja. Nes panašiai ir buvo. Ar labai daug žmonių daugiabučiuose naudojo/naudoja dujų balionus? Gal prieš kokius 20 metų buvo apėmusi manija pradėti naudoti, nes buvo pigiau. Ir buvo tokių, kurie bijojo. Taip, kad ta išmintis apie šimtus metų čia visai ne į temą.
vvv2 2012-12-10 15:58
- o tai ką nors reiškia? ir dabar daug bijančių skristi lėktuvais, nes Rusijoje krenta girti lakūnai.. o pas girtus šeimininkus anuomet dažnas gaisras kildavo dėl dujų, kas liečia daugiabučius, tai čia nuo jų "prasidėjimo" buvo atvesti dujotiekiai..
Valentas 2012-12-10 20:07
Prieš porą metų mamos darbovietėje atvažiavo tvarkyti kompiuterių programuotojas. Jis pažįstamas mano nuo tada. Kalbėjom iš pradžių apie šiaip technologijas, bet paskui kalba nukrypo į mane dominančią temą - privatumą. Kai paklausiau, ar mūsų informacija yra saugi, t.y. nepardavinėjama niekam, jis tik nusijuokė ir pasakė nebebūti naiviam. Patarė nesinaudoti socialiniais tinklais, t.y. neskelbti nieko asmeniško, registruotis visur nenaudojant tikrų duomenų, nes vien užsiregistravimas facebook.com užverčia el.paštą spam'u. Atseit po užsiregistravimo spam'o kelis kart daugiau per dieną gaudavo. Akivaizdu, kad FB pardavinėja e-mailus vartotojų. Žodžiu, mūsų informacija nėra talpinama tik ten, kur ją įrašom. Todėl reikia neviešinti tikrų duomenų kiek įmanoma. Žodžiu nieko naujo nepasakiau, bet išvados panašios.
1337 2012-12-10 23:09
Pletkai kad skype nepaklausomas Henka gi butent per skype ir uzpelengavo, tai jau tegu tik rusai nelieja krokodilo asaru, kad atseit backdoor'o neturi Jokia valstybe neleis naudoti tokio protokolo, kurio nebutu galima paklausyti, priesingu atveju tai atrisa rankas visiems: pradedant smulkiu narkotiku prekeiviu, baigiant korumpuotais politikais ir teroristais. Jei reikes, tai apskritai ISP lygmenyje protokola uzdraus.
vanduo4 2012-12-11 19:33
O tai reiskia, kad visada atsiradus naujovei, kazkas kazko bijojo, kol tai netapo yprastu gyvenimisku dalyku. Gaudyk minty Apuoke. Sakai, kad balionai buvo pries 100 metu? Kas tau sita nesamone papasakojo?!. Duju balionai aktyviai pradeti naudoti po antro pasaulinio karo Apuoke.