Kokių gamintojų planšetiniai kompiuteriai yra geidžiamiausi  (0)

Planšetiniai kompiuteriai rinkoje egzistuoja jau senokai, tačiau būtent iPad šiuos įrenginius išpopuliarino ir audringai užkariavo mobiliųjų įrenginių rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kartais atrodo, kad jų aukso amžius baigiasi, jie nebeparduodami taip gerai kaip anksčiau. Nepaisant tokių spėlionių, šio tipo įrenginių rinka vis dar didžiulė ir pelninga. Kompanija ABI Research parengė populiariausių gamintojų sąrašą.

Sudarant sąrašą, buvo atsižvelgta į 2014 metų pardavimų rezultatus, kurie buvo palyginti su ankstesnių metų rezultatais.

Žinoma, pirmoji reitingo vieta atiteko Apple kompanijai. Tačiau, lyginant su 2013 metais, jos rezultatai 15% sumažėjo, nors paskutinį ketvirtį susidomėjimas iPad įrenginiais, lyginant su ankstesniais mėnesiais, išaugo 9%, todėl šiais metais visai galima tikėtis didesnės paklausos. Tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su Apple planšetų asortimentu ir lietuviškomis kainomis.

Antrąją vietą užėmė didžiausias Apple konkurentas – Samsung. Priešingai nei amerikiečiai, korėjiečiai augo 7% ir didžiausias nuopelnas priskiriamas gerai parduodamam Galaxy Tab S modeliui. Tikėtina, kad šiais metais Samsung kompanijai taip pat gerai seksis, tačiau daug priklausys nuo Galaxy Tab A planšetinių kompiuterių pardavimų sėkmės. Tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su Samsung planšetų asortimentu ir lietuviškomis kainomis.

Trečiąją vietą reitinge užėmė Lenovo. Tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su Lenovo planšetų asortimentu ir lietuviškomis kainomis.

Anot ABI Research tyrėjų, šių planšetinių kompiuterių gamintojų lyderiaujanti trijulė šiuo metu kontroliuoja 72% visos rinkos, todėl likusieji gamintojai gali pasigirti visai nedidele dalimi.

Įdomu, jog analitikai prognozuoja planšetinių kompiuterių pardavimų augimą, mat per artimiausius penkis metus visa rinka turėtų išaugti 10%.

Didelę reikšmę šiuo atveju turės iPad Pro premjera, Windows 10 ir naujų Galaxy Tab S planšetinių kompiuterių pasirodymas, nes būtent šie įrenginiai gali parodyti, ar visa rinka atlaikys stiprėjančią planšetofonų konkurenciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(9)
(28)
(-19)

Komentarai (0)