Čia pakilimas, čia nukritimas: pagrindinis bitkoinų globėjas atsidūrė ties bankroto riba  (1)

2012 m. įkurtas organizacija „Bitcoin Foundation“, kuri turi populiarinti virtualiąsias valiutas, atsidūrė ties bankroto slenksčiu, pareiškė vienas iš jos vadovų Olivier Jannsensas, rašo puslapis PCWorld.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek vėliau „Bitcoin Foundation“ atstovai suskubo paneigti šį pranešimą, tačiau patvirtino, kad organizacija turi rimtų finansinių problemų, kurių priežastimi tapo bitkoino kurso kritimas.

2013 m. pradžioje už vieną bitkoiną buvo prašoma apie $14, tačiau jau lapkričio mėnesį jo kursas pakilo net 80 kartų, pasiekdamas maksimalią $1145 reikšmę. Praėjus dar maždaug trims savaitėms jo kaina sudarė jau $569, o naujienos rašymo metu – apie $245.

Kadangi dauguma „Bitcoin Foundation“ aktyvų laikoma būtent bitkoinais, organizacijai kurso kritimas yra labai bloga naujiena. Tokiu būdu, organizacija buvo priversta atšaukti anksčiau planuotų programų įgyvendinimą ir susikoncentruoti ties viena – protokolo „Bitcoin Core“ kūrimu.

Buvo sumažintas personalo kiekis, tačiau paneigtas O. Jannsenso teiginys, kad atleista 90% darbuotojų. Tikėtina, kad dalis darbuotojų sutiko tam tikrą laiką organizacijai padėti savanoriškais pagrindais.

2013 m. pabaigos ataskaita rodo, kad „Bitcoin Foundation“ tuomet turėjo bitkoinų už $4,5 mln. Tuometinis kursas leido kalbėti apie 6000 turimų bitkoinų, kurie šiandien kainuoja apie $1,47 mln. Artimiausiu metu paaiškės ir 2014 m. finansinės veiklos rezultatai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(12)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: