Kinijos turgelio stebuklai: „DAYSKY N141“ – ieškantiems pigaus, bet išskirtinės išvaizdos biudžetinio nešiojamo kompiuterio  (1)

Vietinių Kinijos bendrovių sukurtais biudžetinės klasės nešiojamais kompiuteriais sužavėsi tikrai ne kiekvieną. Vis dėlto greičiausiai daugelis sutiks, kad investuoti į brangų nešiojamą kompiuterį, kai jis būna naudojamas tik naršymui internete dažnam pirkėjui tikrai neverta. Būtent čia į pagalbą ir atskuba kinai. Žinoma, jų nešiojami kompiuteriai nespinduliuoja prabanga ar išskirtiniu našumu, tačiau šių savybių minimalių poreikių pirkėjams kol kas nelabai ir reikia, o kalbant apie kainą, kinams lygių vis dar nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent tokie pirkėjai besirinkdami naują biudžetinės klasės nešiojamą kompiuterių taip pat turėtų atkreipti dėmesį ir į „DAYSKY N141“. Šis mažai kam žinimo Kinijos gamintojo nešiojamas kompiuteris išsiskiria patraukliu dizainu, tačiau, deja, „DAYSKY N141“ korpusas yra pagamintas iš plastmasės. Vis dėlto „DAYSKY N141“ iš karto yra parduodamas su įdiegta „Windows 10“ operacinės sistemos versija, o nešiojamo kompiuterio techninė dalis tikrai yra daugiau nei pakankama bet kuriam vidutinių poreikių pirkėjui.

Kaip jau buvo minėta, „DAYSKY N141“ revoliucijos rinkoje nežada, todėl kaip ir dauguma kitų Kinijoje pagamintų biudžetinės klasės nešiojamų kompiuteriu gali pasigirti integruotu keturių branduolių itin mažomis energijos sąnaudomis pasižyminčiu „Intel Cherry Trail X5 Z8350“ centriniu procesoriumi, „Intel HD Graphics 400“ vaizdo plokšte bei 4 GB DDR3 operatyviąją RAM atmintine.

Ploną nešiojamo kompiuterio korpusą šiuo atveju, be jokios abejonės, padeda užtikrinti naudojama 64 GB eMMC tipo vidinė atmintis. Vis dėlto jeigu tokio dydžio atminties potencialiam „DAYSKY N141“ pirkėjui nepakanka jis visuomet gali ją praplėsti dar 128 GB naudodamas TF tipo atminties kortelę. Čia dar būtina paminėti, kad greta TF kortelių jungties „DAYSKY N141“ taip pat dar turi integruotas dvi USB 2.0 jungtis bei Mini HDMI vaizdo išvestį.

Šis 14,1 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekraną turintis biudžetinės klasės nešiojamas kompiuteris Kinijoje teigiama vertinamas ir dėl savo 8000 mAh talpos baterijos. Pasak gamintojo, intensyviai naudojantis „DAYSKY N141“ pastarosios baterijos energijos pakanka 3-4 valandų nepertraukiamam darbui užtikrinti. Susidomėjusiems šiuo biudžetinės klasės nešiojamu kompiuterius verta žinoti, jog šiuo metu Kinijoje jį galima įsigyti už maždaug 290 eurų (įvertinant siuntimo kainą).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (1)