Kinijos turgelio stebuklai: šviesos greičiu šluojamas geriausias 2016 m. ekonominės klasės telefonas „UMI Plus E“ kartu su išpardavimu tiesiai iš gamintojo rankų (Foto, Video)  (2)

Šiuo metu išmaniųjų telefonų rinkoje drauge su „Samsung“ bei „Apple“ taip pat lyderiauja Kinijos atstovas „Huawei“. Nors toks populiarumas leidžia diktuoti savo sąlygas rinkoje, tačiau daugybei kitų vietinių Kinijos gamintojų tai visai ne autoritetai – kaip grybai po lietaus dygsta naujos bendrovės, ypatingos tuo, kad išmaniųjų telefonų rinką sugeba perprasti tiesiog akimirksniu, o pirkėjus savo pusėn sugeba pritraukti tiesiog nuolatinio progreso dėka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks verslo modelis puikiai suveikė tiek „Xiaomi“, tiek „OnePlus“ atveju. Šie Kinijos gamintojai į rinką žengė siūlydami pigius išmaniuosius telefonus, tačiau palaipsniui tobulindami jų techninę dalį jie taip pat didino ir savo produkcijos kainą. Būtent savo sėkmės istoriją taikydamas panašų principą dabar bando sukurti ir dar vienas Kinijos gamintojas „UMi“. Atrodytų, dar visai neseniai apie šią bendrovę Europoje niekas nedrįso kalbėti, tačiau 2016 metams einant į pabaigą, „UMi“ išmaniuosius telefonus pradėjo platinti net ir Lietuvos elektroninės parduotuvės.

Vis dėlto naujausių „UMi“ išmaniųjų telefonų kol kas vis tiek tenka dairytis Kinijoje. Prieš metų galą „UMi“ sumąstė dar vieną strateginį žingsnį, kaip papildomai populiarinti savo produktus -  oficialiame gamintojo puslapyje paskelbta, kad patys geriausi ir patys naujausi „UMi“ pasiūlymai su išskirtinėmis nuolaidomis šiuo metu laukia Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“.

Ką tokio pirkėjams paruošė „UMi“? Mažiaus reikliems pirkėjams tai visų pirma visa senesnių modelių gama, tačiau yra ir labai skambi naujiena. Pagrindinės šios akcijos kaltininkas, be jokios abejonės, tapo dar rudenį anonsuotas, tačiau tik dabar pradėtas platinti išmanusis telefonas „UMI Plus E“.

Kinijos rinkoje „UMI Plus E“ sukėlė tikrą ažiotažą – pristatymo metu keli šimtai modelių buvo pasiūlyti už 210 € kainą, tačiau jie dingo akimirksniu. Šiuo metu liko „UMI Plus E“ telefonai už 250 eurų, tačiau ar kaina nedidės ir toliau, didelis klausimas, ypač įvertinant jų paklausą. Kitą vertus, dera pripažinti, jog gamintojo dėmesys detalėms ir techninei įrangai tikrai yra vertas šios pinigų sumos.

Greta korpuso gamybai panaudoto 6000 serijos aliuminio taip pat tenka atkreipti dėmesį dar ir į tai, kad šiame išmaniajame telefone yra integruotas naujos kartos aštuonių branduolių ir 2,3 GHz dažnio „Helio P20“ centrinis procesorius, 6 GB operatyvioji RAM atmintinė bei „Mali T880“ vaizdo plokštė. Verta pastebėti, jog 6 GB RAM sutinkamas tik išskirtiniuose modeliuose, tokiuose kaip „OnePlus 3“ ir dar niekada tiek operatyviosios atminties neturėjo joks biudžetinis telefonas. Be to, tai pirmasis išmanusis telefonas su 6GB RAM ir 8 branduolių procesoriumi „Helio P20“.

Toks derinukas neabejotinai garantuoja puikią spartą, ką parodė ir AnTuTu testas – ta proga gamintojas net ir sukūrė specialų video siužetą:

Be to, „UMI Plus E“ yra naudojama „Sony“ gaminama 4000 mAh talpos baterija, „Sharp“ aukštosios raiškos 5,5 colių ekranas bei „Samsung“ sukurta 13 megapikselių kamera gebanti filmuoti 4K raiška.

Savaime suprantama, kad išmanusis telefonas „UMI Plus E“ ekonominės klasės segmente šiuo metu yra pirmūnas, tačiau „UMi“ taip pat turi ką pasiūlyti ir mažiau reikliems pirkėjams. Pavyzdžiui, „UMi“ partnerių elektroninėje parduotuvė „Gearbest“ senesnius bendrovės išmaniuosius telefonus dabar galima įsigyti ir už kiek kuklesnę 100 – 160 eurų kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (2)