„Huawei“ padavė į teismą JAV - pažeista konstitucija?  ()

„Huawei“ kreipėsi į teismą, pateikdama pretenziją dėl 2019 m. Nacionalinio gynybos įgaliojimo įstatymo (2019 NDAA) 889 straipsnio konstitucinio atitikimo. Įmonė taip pat paragino JAV vyriausybę stabdyti valstybės sankcionuotą kampaniją prieš „Huawei“, motyvuodama, kad tai nėra išeitis sprendžiant kibernetinio saugumo problemas, rašoma pranešime spaudai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-05-31 „Huawei“ padavė į teismą JAV - pažeista konstitucija?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prieš „Huawei“ nukreiptas draudimas pasitelkiant kibernetinio saugumo argumentus neturės įtakos tinklų saugumo problemoms spręsti. Taip sukuriama saugumo iliuzija, kuri nukreipia dėmesį nuo realių iššūkių, su kuriais susiduriama“, – sako „Huawei“ vyriausiasis teisininkas Song Liuping. – JAV politikai naudojasi visais piliečiais, persekiodami privačią kompaniją. Tai nėra normalu ir toks atvejis beveik neturi analogų istorijoje.“

Anot bendrovės teisininko, JAV vyriausybė nepateikė jokių įrodymų, kad „Huawei“ kelia grėsmę saugumui: „Nėra jokio nusikaltimo įrankio, jokio nusikaltimo požymio – yra tik spekuliacijos mūsų atžvilgiu“.

Skunde „Huawei“ teigia, kad 2019 m. Nacionalinio gynybos įgaliojimo įstatymo 889 straipsnis išskiria „Huawei“ pavadinimą ir ne tik uždraudžia JAV vyriausybinėms agentūroms pirkti „Huawei“ įrangą ir paslaugas, bet ir neleidžia joms sudaryti sutarčių, skirti dotacijų ar teikti paskolų trečiosioms šalims, kurios perka „Huawei“ įrangą ar paslaugas, net jei tai neturi jokios įtakos ar sąsajų su JAV valdžia.

S.Liuping taip pat kreipėsi į JAV Prekybos departamentą dėl prieš dvi savaites pridėto „Huawei“ pavadinimo prie sudaryto sąrašo bendrovių, kurioms draudžiama pirkti technologijų iš JAV bendrovių be specialaus JAV vyriausybės leidimo.

„Tai kelia pavojingą precedentą. Šiandien jame atsidūrė telekomunikacijos ir „Huawei“. Rytoj ten gali atsidurti jūsų industrija, jūsų įmonė, jūsų vartotojai“, – teigė teisininkas.

Jis pabrėžia, kad teisinės priemonės yra paskutinis teisingumo gynimo įrankis: „Huawei“ pasitiki nepriklausoma ir sąžininga JAV teismų sistema. Tikime, kad teismas ištaisys Nacionalinio gynybos įgaliojimo įstatymo klaidas“.

„Huawei“ pagrindinis advokatas šioje byloje Glenas Nageris teigė, kad 2019 m. Nacionalinio gynybos įgaliojimo įstatymo 889 straipsnis pažeidžia Jungtinių Valstijų Konstitucijos teisės aktą, leidžiantį nubausti asmenį be teismo proceso (angl.: „Bill of Attainder“), taip pat sąžiningo proceso sąlygas (angl.: „Due Process“) ir teisių suteikimo aktą (angl.: „Vesting Clauses“).

Bendrovė tiki, kad JAV siekiamas „Huawei“ veiklos apribojimas nepadės užtikrinti tinklų saugumo. „Huawei“ tikisi, kad JAV veiks objektyviai ir imsis sąžiningų bei veiksmingų priemonių, siekiant visiems kartu stiprinti kibernetinį saugumą, jei tikrasis JAV vyriausybės tikslas yra saugumas.

Nagrinėjimas yra numatytas rugsėjo 19 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()