„Windows“ žlunga dėl savo trūkumų, teigia „Gartner“ analitikai  (47)

Tyrimų bendrovės „Gartner“ analitikai Michaelas Silveris ir Neilas MacDonaldas neseniai surengtoje IT konferencijoje pareiškė, kad „Microsoft“ operacinė sistema „Windows“ gali žlugti neatlaikiusi savo „svorio“. Bandydama užtikrinti suderinamumą su daugelį metų kurta programine įranga ir tapdama vis sudėtingesnė, „Windows“ esą kenčia nuo savo pačios trūkumų. Didžioji dalis konferencijoje dalyvavusių IT specialistų sutiko, kad „Microsoft“ turėtų rimtai peržiūrėti savo požiūrį į OS, skelbia „ZDNet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikų teigimu, jei „Microsoft“ siekia užbėgti už akių vis labiau ryškėjančiai „Windows“ krizės grėsmei, ji, pavyzdžiui, galėtų nuspręsti, kad OS gali aptarnauti tik tam tikrą dalį taikomųjų programų, o likusioms būtų naudojamos virtualizacijos sistemos (hipervizoriai). Be to, pasak analitikų, labai svarbu sustiprinti „Windows“ saugumą ir supaprastinti perėjimo prie naujų šios OS versijų procesą.

Dideliu trūkumu jie laiko „Windows“ licenzijavimo sistemą. Šiuo metu OS kopija „pririšama“prie konkrečios techninės įrangos, o ne vartotojo. M. Silverio ir N. MacDonaldo teigimu tai iš esmės klaidingas požiūris, nes vis daugiau vartotojų dirba su įvairiais įrenginiais, neturėdami galimybės naudoti vieną ir tą pačią legaliai įsigytą OS versiją.

Pasak analitikų, „Windows“ trūkumus kasmet pamato vis daugiau kompiuterių vartotojų, ir būtent dėl to daugelis neskuba pereiti nuo XP prie „Vista“. Tikimasi, kad būsimoji „Microsoft“ OS versija kodiniu pavadinimu „Windows 7“ galėtų atsikratyti daugelio trūkumų tapusi moduline. M. Silverio ir N. MacDonaldo manymu modulinės OS koncepcija padėtų „Microsoft“ plėsti „Windows“ funkcionalumą kuriant papildomus, atskirai tiekiamus komponentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (47)

Susijusios žymos: