„Windows“ žlunga dėl savo trūkumų, teigia „Gartner“ analitikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2008-04-10 20:54
Aš įsigyjau HP Pavilion dv9000 kompiuteryja jau buvo windows vista ji labai graži bet... per ja net žaidimai nevisi eina jau nekalbu apie lūžinejimus ir vykstančes nesamones dar tik ė men praėjo o jau reikia keisti windowsus turbūt į xp nes vista nieko gero...
formis 2008-04-10 21:35
akivaizdu, kad visiems neitiksi, reikia priioritetus nusistatyti, taip pat reiktu mazinti ir kaina windowsu, nes siais materealiais laikais, jau net patys geriausi produktai jei jie ne vienetiniai rinkoje nebegali plesti kazin kiek is pirkeju
dziulius 2008-04-10 21:36
Naudojau XP nuo pradžių - buvo visai neblga OS. Prieš metus pabandžiau Vista, nusivyliau, tada sugalvojau išbandyt Linux. Likau sužavėtas, Dirba daug greičiau, jei kam reikia eyecandy-vistos aoero niekas prieš compiz-fusion. Pamiršau antivirusines, crack'us ir visa kita. Dabar sėdžiu su ubuntu ir džiaugiuosi gyvenimu. Manau atėjo galas MS monopolizmui, todėl MS norėdama, kad žmonės naudotų jos OS turės daryti gerus produktus, o ne tokį šlamštą kaip Vista.
Robinis 2008-04-10 22:03
o kai su linux ir zaidimais,,,nes exe failo kaip ir nelabai imma manau linux..
studentas 2008-04-10 22:04
straipsnis tai nelabai ka najo ir tepasake. cia jau senai buvo aisku kad vista pilna trukumu ir kad MS ritas zemyn. o ''didziulis'' ismok rasyt nes ne velnio nesupratau ka ten priraizgei
dziulius 2008-04-10 22:19
"Študentas", siūlau tau išmokt skaityt... O su žaidimais visai neblogai, paskutiniu metu yra padaryta nemažai portų windows žaidimam ( Enemy teritory: quake wars, UT2k4, Savage2...) ir šeip yra nemažai native linux (glest, Alien Arena, urban terror, warzone2100, Nexuz...). Kitas variantas emuliacija: Wine, cedega, crosover office paleidžia 4/5 win žaidimų. Šiuo metu per wine lošiu HoM&M 5.
Anonymous 2008-04-10 22:41
Kodel Bilas Geitsas turtingiausias pasaulio zmogus???
Karolis484 2008-04-10 23:13
Kokia linksma zinia, is kart pakele nuotaika Ubuntu naudojuosi dar nesenai apie 4 menesius , bet esu ja labai patenkintas. Veikia zymiai sparciau uz winXP , stabilesni, jei ir pakinba programa labai lengva sutvarkyti, pakibusi programa dazniausiai issijungia taip pat greitai kaip aktyvi. O efektai su wista nepalyginsi , zymiai geriasni, jei netikit yuotube paziurekit "ubuntu desktop effects" ir zaidimu yra, jau mineti win emuliatoriai atidaro dauguma win programu. Blogiausia kad apie linux sklando daug mitu, bauginanciu vartotojus :kad ir tas del exe programu, ar kad "nera" zaidimu, ar kad viskas labai sudetinga, reikia hakeriu buti taip nera , viskas yra is ties nesunku , idiegimuj beveik kokiu ziniu neriaikia (pradedant patarciau per wubi irasineti (tai windows programa kuria instaliavus bot meniu atsiranda ubuntu pasirinkimo punktas. Tai isties praktiska: atsibodo? nueini i windows add/remove, unistal ir viskas) ), jeigu kila kokia problema, pagalba nesunku surasti lietuviu ubuntu bendrijoje, o ji yra isties stipri. Noreciau, kad m$ griaiciau bankrutuotu, ir uzleistu vieta kitom , perspektyvesniom sistemom. Atsiprasau jei kam mano komentare pasirode per daug reklamos, tiesiog as esu suzavetas UBUNTU Linux ir noriu tuo pasidalinti, sudominti
Tas_pac 2008-04-10 23:16
Nes pirmieji windowsai labai vyke buvo bet kuo tolyn tuo žemiau ritosi ir MS labai daug kuo užkišes rinka turbūt dėl to ir windowsus kiek pamiršo bet nemanau kad windows'ų žlugimas MS kaip nors pakenktų, na nebus tų windows'ų kiek pinigų mažiau įplauks bet prie bankroto tikrai neprives.
Anonymous 2008-04-11 00:48
Aš tai truputi nesuprantu... ko jau jūs visi ant tos vistos stumiat..? susireguliuoji normaliai ta operacine ir ji kuo puikiausiai veikia...nesakau, kad linuxai blogai ar kažkas, bet ta nėra toj vistoj jau taip viskas blogai... be to vizualizacija bendra man už ta ubuntu labiau patinka (asmeninė nuomonė)... pasakykit man, kas apart kainos jau toj vistoj taip blogai..?
Anonymous 2008-04-11 03:28
na man kaip eiliniam vartotojui linux atrodo baisiai dėl to kad nesu bandęs jų. kaip pagalvoji apie viska aiškintis kas kaip veikia užtruks nemažai laiko, tarkim bandant sujungt kompiuterius į tinklą ir t.t. o dėl saugumo nematau reikalo dėt linux, nes neturiu nieko labai svarbaus saugot ir paprasčiausios anti virusinės užtenka o laikui bėgant manau linux vartotojų daugės ko pasekoje daugės virusų bei kitų šiukšlių. Geriau palauksiu sp3, o gal jau yra?
sz520qm 2008-04-11 11:51
DRM. Pasidomėk. Ir čia tik pradžia..... DAUG DAUG negėrio ten yra....
Anonymous 2008-04-11 12:33
Na as naudoju windows xp nuo pat jos pasirodymo. Kazkada teko naudotis ir linux (redhat,ubuntu),bet likau prie xp,nes: manau,yra kvaila naudot "win simuliatoriu" ir pasileidinet windows'ines programas linux'e. Ir isvis nesuprantu,kaip galima pasakyt: "Noreciau,kad ms bankrutuotu". MS- geris,jie ne tik OS gamina,kruva gero softo yra sukure,vien ko "MS Visual Studio" verta ;] pure joy.
Anonymous 2008-04-11 12:41
win emuliatoriu*
Nusišneku? 2008-04-11 12:59
Oi ta vista, karta buvo kad irasinejau DVD DL , O tai trunka apie 40min, ir beje, tie kompaktai mazdaug 10Lt, kai buvo mazdaug puse irase, Vista sugalvojo kad reikia restartuotis Del updeitu matyt. valio sugadino kompakta ... Slykstus tie windausai, ypac kai koks explorer.exe uzluzta tai eik kur nori. Beda MS monopolyje, nera rimtos OS PC, tokios kaip win. Zinoma jei atsirastu koks rimtas investuotojas kitai OS, seniai jau galejo nukonkuruoti ta MS
Karolis484 2008-04-11 13:53
jomajo: sutinku nebandzius atrodo baisiai, bet principas panasus. Daugiausia sunkumu kila viska konfiguruojant , derinant. Suderinus viskas tas pats. viska paprastam darbui uztenka ir peles (juk programos tokios pat:D ) . O jei noretum del idomumo pabandyti- yra toks dalykas kaip LiveCD, idedi i CD-rom ir ijungi PC. Linux pasikrauna tiesiai is kompakto, nieko neinstaliuojant. Aisku kraunasi zymiai leciau, pat pakrovus viskas veikia normaliai. Tai manau puikus dalykas pirmai pazinciai, nes NIEKO NEREIKIA INSTALIUOTI belenkokssss: o kas cia kvaiko? Yra daug linux programu, daznai neprireikia net emuliatosiaus, nesunkiai galima rasti windows programos atitikmeni. Tikrai neriaikia VISAD emuliuoti jup programas ne wien windows'ams kuria:D Zinoma, kartais buna kad nerandi programos, O del vienos programos eiti i windows mano manimu kvaila. Isivungi win emuliatoriu ir dirbi. Beja, vis daugiau programu gamintoju savo programas isliaidzia linuks sistemoms . PVZ: Nero nesenai buvo isleista linux sistemose Geras pastebejimas 'Nusišneku?' pagrindine windows gyvenimo priezastis yra jos monopolija, kad Windows neturi konkurencingos OS, jei tokia atsirastu , manau, nesunkiai nukonkuruotu langines.
Anonymous 2008-04-11 14:06
Langinės populiarios dėl to, kad savo laikų sugebėjo pasiūlyt žmonėms tai ko reikėjo ir tiek.
Anonymous 2008-04-11 15:12
Na pradziai saugumas: tarkim ms web puslapis,ji gi 24/7 atakuoja,o ten tai viskas ant windows'u sukasi ;].Tai pala,jei windows ant tiek sux,tai kodel nieks nenulauzia ms.kom tarnybiniu stociu? kur tie milijonai bugu? Greitis.. emm.. kas tau sake,kad linux greitesni?Trbt. kazkoks mistinis hakeris,ane? O seip tai kam man visa diena guuglint,kai as geriau sumokesiu pora simtu ir turesiu pilnai sukonfiguruota OS.Cia gal tik Lietuvoj zmogus geriau puse dienos guuglins configus,skaitinesis visokius "how to..",nei,kad sumokes pora $$ ir gales dirbt.
Anonymous 2008-04-11 15:26
Na nezinau, naudoju Vista nuo vasaros, jokiu trukumu neturiu - tobuali veikia, na tikrai jokiu problemu. Su zaidimais nezaidziu, reikia tik interneto sype ir cheminiu formuliu rasymo programu bei autocad. tai gal del to niekas man nekimba . Labai dziaugiuosi vista nekeisciau jos siuo metu .
dziulius 2008-04-11 15:28
O koks super duper kakeris tau sakė, kad norint kažka padaryti reikia pusė dienos configinti skaityti "visokius howto..."? Man perinstaliuot ubuntu ir viską susitvarkyti pagal save užtrunka ~1h, o tai žymiai mažiau nei su win (drivers, apps...). Ir dar siūličiau pasidomėt kokie serveriai stovi MS Kitas variantas palaikyk kompa ijungtą kokį mėnesį, ar tu įsivaizduoji kiek ramų valgys xp? ubuntu?.... Labiausiai knisa žmonės kurie nėra bandę linux'o ir varo ant jo, koks jis sudėtingas, kiek ten visko configint reikia, be comandinės eilutės tu niekas, nėra žaidimų, nėra programų, koks sunkus jų instaliavimas ir t.t.... Prablaivėkit jūs pagaliau!...