„Windows“ žlunga dėl savo trūkumų, teigia „Gartner“ analitikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-04-11 15:50
[quote="dziulius"]Ir dar siūličiau pasidomėt kokie serveriai stovi MS Deja, bet jų serveriuose sukasi Microsoft Windows Server OS. Labai jau tiki mitais žiūriu. O šiaip pats sėdžiu su Kubuntu, ir tikrai nematau jokių bėdų nei geiminant, nei dirbant su programom.
Karolis484 2008-04-11 18:49
Kas man sake? susapnavau zinok Aisku ir pats esu winXP naudojasis, tad galiu palyginti
Ta 2008-04-11 20:19
O koks skirtumas tas OS saugumas? seniausiai windows firewall isjungiau, firewall isirasiau normalu, net nereik antivirus - 100 metu jokiu nesamoniu nebuvo, internet explorer tik reik nenaudot, o koki nors firefox ir viskas. Zaidimam vis tiek geriausia XP ir nera jai lygiu, taip pat ir jai nera lygiu pagal prietaisu/programu palaikyma, Linux gali vytis po biski, bet dar toli iki to, nebent nezaidi o ka nors rimto darai su savo kompu, bet paprastam darbui irgi manau xp vis dar geriausia:D....ypac paprastam, nieko apie pc nezinanciam ofiso ziurkei (kuriu 90% tarp kompu vartotoju, del ju ir apple populiarus - nereik daug galvot). Taciau manau kad ubuntu turi viena didziuli privaluma - FREE, kai kurie pazistami is uzsienio ta daikta isiraso vien del to, kad neprigautu policija naudojantis nelegalu software, manau tai suteiks siai OS pagreiti vystime. O, beje, tiem, kas dar nezinojot, pasakysiu - VISTA mikrosoftas sukure tik tam, kad galetu $ uzsikraut is kontraktu su visokiom kompanijom, jos pasirasiusios sutarti del xp manau 4 ar 8 metam buvo, dabar tas laikas baigias nuo xp isleidimo, tai microsoft tiesiog sukure griet nauja os, kad vel sudarytu naujus kontraktus...nezinau kiek jiem tai nusiseke. Butu didziausias juokas man, jei rimtos firmos pradetu linux/ubuntu naudot, zinoma, ne blogaja prasme, is microsoft juokas imtu:D
WelniuRumai 2008-04-11 22:11
a man visiskai vienodai kas ten viduriuose yra... nera pas mane nei ugniasienes nei antivirusines, yra pora programeliu ir daug muzikos. Ir kogi zmogui daugiau reik? Pradeda strigt - format C ir fsio, perrasai ir vel viskas kaip nauja. P.S. beja chebra cia jau truputi nuo temos nukrypom
Karolis484 2008-04-11 23:16
Na,ne saugumas man svarbiausia, tam daug demesio neskiriu ne del tp ubuntu isidiegiau. Prasidejo kaip kazko naujo pabandymas, bet pamates pranasumus, likau suzavetas, pasveriau privalumus ir trukumus, ir likau prie Ubuntu OS. Na zaidimu atzvilgiu windows is ties lenkia linux, jei tiksliau tai grafikos ir asortimento atzvilgiu, bet nera to blogo kas neiseitu i gera- linux kurejai neturedami dideliu grafikos resursu daugiau demesio skiria zaidimo detalumui, tikroviskumui, idomumui. Nors linux galima gan neblogai emuliuoti win zaidimus (PVZ: populiarieji WoW, CS pasiliaigzia is ties lengvai, ir sklandziai) bet tai vis dar atbaido dauguma win 'Gameriu' . Su tuo, kad windows nera lygiu programose, nesutinku, linux programu yra is ties nemazai, o jos valdymu tikrai nenusileidzia windows. su prietaisu palaikymu biski kita situacija, linux palaiko dauguma pietaisu, gal ir ne visus (negaliu ka teigti nes su tuo nesu labai susidures, bet ka pan reikejo prijungiau nesudetingai (spausdintuva, skeneri)), bet nepamirskim wista, ir jos pradzioje ne viska galejai prijunkti, truko nauju draiveriu. Nera taip jau ir toli kaip atrodo, pagal galimybes jau beveik susilygine (neskaitant super zaidimu ) . Nemanau kad linux tinka tik rimtiems dalykams, darbui. Pvz: jei ryte pries mokykla peikia pie intiko prisesti, as renkuosi linux. Kodel? Nes zinau kad sutaupysiu laiko, jie greiciau pasikraus, intiko nestabdys visokios antivirusines, firewal ir pan.. ir jie greitai issijungs. Paspaudus isjungti ubuntu issijungia per kokias 14 sekundziu:D O del imoniu, tai atviras kodas plinta, ne bet kur o Japonijos , Didziosios Britanijos mokymo istaigose. Kiek skaiciau Japonai iskeite windows paskaiciavia kad taip sutaupytu daug pinigu, ir neprarastu kokybes, o Britams reikejo naujasnes OS, bet seni kompai nepaveze vista, tai pasirinko kazkokia linux distribucija. Taigi auga nauja Kompiuteriu vartotoju karta Pabaigai del pagreicio : jo ubuntu tikrai netruksta (tfu tfu tfu.. kad neprisikalbeciau:D ) nauja Ubuntu versija isleidziama apytiksliai kas puse metu. Kaip tik tuoj iseis nauja versija - liko tik 12 dienu. Ir kokybe jos buna visai nebloga (gal pora pirmu bugu, bet greit istaisomu). Nepalyginsi su microsoft stenejo 6 metus, ir ka isstenejo? kazkokia višta?
formis 2008-04-11 23:41
japonu cia nekisk, juos mokyklose dar moko su Win98
Ta 2008-04-12 02:03
Na del to aparatu palaikymo tai mano seniai skaityta, matyt iki dabar galejo ir patobulet tos kitos OS Is esmes pradeda pildytis mano pranasyste kad ofisuos neliks windows jega Siaip gal kai dar patobules ubuntu ar linux - pats pabandysiu:), bet su nauju pc vis tiek kol kas xp...tie zaidimai:P
Karolis484 2008-04-12 09:58
Suprantu, jei naujas pc noris atsizaisti na o norint pabandyti ubuntu daug lauk nereikia ;D pirma ispudi galima pamatyti su LiveCD
Anonymous 2008-04-12 11:29
Jo,geras dalykas - Live CD,patarciau pasileist is jo pirmam kartui,arba yra toks dalykas,kaip pvz: "VMware Workstation" programele,kuri sukuria,kazka pan. i "virtualu pc".Tada suinstaliuojat kokia norit OS i ta "virtualu" pc.Esme,ta,kad nuolat galesit nuzeminti "virtualaus pc" langa ir sugryzti i windows.Gan geras budas mokytis.
Anonymous 2008-04-12 13:23
Pirmoji pažintis su kompiuteriu prasidėjo nuo Windows 95, nes tais laikais tai buvo naujausia OS. Po to naudojau Windows 98, po Windows XP ir dabar jau 4 metus naudoju Ubuntu. Tiesa pasakius, prieš pradedant naudoti Ubuntu, jau su Windows XP naudojau pusę Linuxinių programų, dėl jų paprastumo ir patogumo. Dabar net nelabai ir atsimenu kaip tie Windows XP atrodo, tačiau pamačius tą ryškiai žaliai mėlyną juostą arba pilkus langus su mėlyna juosta viršuje, užplūsta prisiminimai lyg iš akmens amžiaus todėl, kad dabartinė mano naudojama OS, Ubuntu tiesiog skraido... Tuo labiau, su Ubuntu galiu daryti ką tik noriu, nėra visiškai jokių apribojimų. Aš pats žaidimų nežaidžiu, bet įsivaizduoju, kad už Windows XP žaidimams kur kas geriau koks XBOX ar PlayStation 2. Tuo labiau, kad Windowx XP SP2 Professional kainuoja $128.58, o XBOX $165.00. Taip, kad žaidimų mėgėjams kur kas labiau apsimoka pirkti žaidimų konsolę, o ne Windows.
Anonymous 2008-04-12 13:56
[quote="=įsivaizduoju, kad už Windows XP žaidimams kur kas geriau koks XBOX ar PlayStation 2. Tuo labiau, kad Windowx XP SP2 Professional kainuoja $128.58, o XBOX $165.00. Taip, kad žaidimų mėgėjams kur kas labiau apsimoka pirkti žaidimų konsolę, o ne Windows.[/quote] Na dabar pasakyk,kaip OS itakoja zaidimo grafika? Juk DirectX tas pats ir Vistai ir XP.O seip,susidaro toks vaizdas,kad trbt. ne tik,kaip XP atrodo pamirsai,bet ir,kaip kvadradine ps2/xbox grafika primirses esi(xbox 360,ps3 tai neliecia) ;]]]. Beto,kaip galima lygint OS ir zaidimu konsole? ,cia mazdaug,kaip: nepirkit XP,pirkit mikrobange,nes geriau kotletus kepa,beto ji pigesne.
Karolis484 2008-04-12 21:41
Juk sako, kad zaidimams labiau tinka, o ne lygina. Ir isties pagalvojus: uz gera kompa zaidimams pakloji nemazai <2000 , dar Windows, kad "galimetu" zaisti, o po keliu metu kompas pasensta, nepaveza naujausiu zaidu. Ne geriau konsole nusipirkti, tarkim kad PS3 uz 500$ ir gali megautis grazia grafika, greiciu, stabiliu zaidimu. Esi tikras kad ateinancius kokius 5 metus naujo irenginio nereikes pirkti, atnaujinti sito, galesi megautis naujausiais zaidimais ir nereikes tu win (juk sakote kad tam jie reikalingi)
Anonymous 2008-04-12 22:56
Na vista naudoju jau puse metu. Laiaku xp tik del juoko - nereik man jo, bat gal viena diena atsiras tokia program kuri neveiks ant vistos, tai instalinsiu i xp. O siaip nezinau kas jums ten blogo susivaideno, as tik matau nauja geresne os negu xp. Vienintelis trukumas kiek girdejau yra letas veikimas, nors as asmeniskai nepastebejau jokio skirtumo tarp xp ir vistos.
Ta 2008-04-13 17:22
Tai kad nei 1 gero zaidimo konsolems ner...
Giedrius.S 2008-04-13 17:26
apie populiariausius žaidimus. Iš TOP10 tik 5 yra išleisti ir personaliniams kompiuteriams (visi turi konsolines variacijas)
Anonymous 2008-04-13 21:05
Bet jie visi toks slamstas
Anonymous 2008-04-13 22:20
Gal ir bus, bet tikrai ne tiek daug, kaip dabar ant win. Esmė tame, kad Linux iš prigimties yra saugi ir virusą jai sukurti yra laaabai sunku.
dziulius 2008-04-13 22:35
Saugumas priklauso ne vien tik nuo OS, bet ir nuo tarpinės esančios tarp kėdės ir monitoriaus . O šeip tai virusui padaryti rimtos žalos linux'e daug sunkiau, nes paprastas useris atskirtas nuo root'o, ir kiekvieną kartą paleidžiant programą, ji neprašinėja root'o teisių, nes visi configai guli userio home kataloge. Na o jei jau yra noras leisti bet kokius skriptus is interneto, tai tada už pasėkmes atsako patys useriai.
Ta 2008-04-13 22:57
Ir jie visi sux. As galiu 100 geru zaidimu ant pc parodyt, kuriu ner ant konsoliu ir nebus tol, kol konsoles netaps kompiuteriais su windows ar kita OS (kas visai neblogai butu).
Karolis484 2008-04-14 08:00
Na pavardink, jai tiek dauk zinai o as zinau zaidimu kurie bus isleisti konsolems, o ant pc taip ir nepasirodis :p GTA4, Silent hill5, Smackdown vs Raw dalys. SH5 labiausiai gaila man