Europos Sąjungoje „Vista“ atnaujinti į „Windows 7“ galės prenumeruojantys programinę įrangą  (2)

Kaip buvo pranešta ankščiau, Europos Sąjungos vartotojai, iki šių metų spalio 22 dienos įsigiję naujus kompiuterius su „Windows Vista“ OS, negalės jų atnaujinti į „Windows 7“. Tačiau tokia galimybe nemokamai galės pasinaudoti tie vartotojai, kurie „Microsoft“ programinės įrangos licencijas yra ne nusipirkę, o prenumeruoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia auksinio „Microsoft“ partnerio IT bendrovės „DPA programinė įranga“ direktorius Genadijus Gricukas, vos pasirodžiusius naujoji „Windows“ versija programinės įrangos prenumeratoriams bus prieinama nemokamai ir ją įsidiegti Europos Sąjungos, tad ir Lietuvos, vartotojai galės be keblumų.

„Visos privačios ir viešos organizacijos bei valstybinės institucijos, iki šiol naudojančios „Windows Vista“ operacinę sistemą prenumeratos metodu, galės laisvai pasinaudoti nemokamo perėjimo į „Windows 7“ galimybe. Tai ypač aktualu IT atnaujinimo galimybes šiuo metu svarstantiems verslininkams, kurių šiandieninės apklausos leidžia manyti, kad „Windows 7“ gali pakartoti „Windows XP“ sėkmę, - teigia G. Gricukas.

Bendrovės direktoriaus teigimu, šiandien ypač tarp verslo vartotojų, ypatingai paplitęs „Microsoft“ programinės įrangos licencijų prenumeratos metodas vidutinėms ir stambioms verslo bendrovėms ir organizacijoms leidžia išvengti programinės įrangos pirkimo. Taip užtikrinamas ne tik išlaidų IT administravimui sumažėjimas, bet ir programinės įrangos versijų gavimas be papildomų išlaidų, o taip pat nemokama IT priežiūra. Anot „DPA programinė įranga“ vadovo, prenumeratoriai itin dažnai naudojasi ir nemokamai teikiamų apmokymų darbui su naujosiomis versijomis paslauga, kurią jiems užtikrina prenumeratos sutartis.

Tarptautinis rinkos tyrimų tinklas "ChangeWave Research" balandžio mėnesio pabaigoje atliko 68 "Windows 7" testuotojų ir virš 2000 verslo vartotojų bei IT specialistų apklausą. Joje 44 proc. apklaustų "Windows 7" bandomosios versijos testuotojų nurodė, jog naująja operacine sistema jie yra labai patenkinti. Toje pačioje apklausoje dalyvavusių verslo vartotojų buvo klausiama, kaip jie žada reaguoti į šį rudenį pasirodančią naująją Microsoft operacinę sistemą. Paaiškėjo, kad net 53 proc. verslo vartotojų planuoja iškart migruoti į "Windows 7", vengdami "Windows Vista" įsidiegimo lengvatinėmis sąlygomis. Pastarąją operacinę sistemą pirmiau įsidiegti žada apie 15 proc. respondentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: