Perėjimas prie „Windows 7“ „Microsoft“ sukėlė galvos skausmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robinis 2009-10-27 12:37
siandien pabandziau win7 nelaime gryna...bent jau man. na pliusas tas kad galima is usb rakto rasytis win7 issirase ir t.t.. viskas valio. iskart kilo problemos dideles del tinklo nustatymu,surasius peles ir klaviaturos driver nustojo veikti pele ir klaviatura tai pasiutau. pats vaiksciojimas po langus labai ilgai trunka. vien ant sviezios versijos ilgai trunka. plius nejo isidiegti antivirusines programos kurios turiu legalia licenzija. aplamai perkrauta procesai os.. man xp su visas driver ir visu softu anti-vir,skype ir t.t. vartoja 340 mb ram. nuoga win 7 apie 602 ram. skirtumas akivaizdus. patiko tai kaip minejau usb rasymo galimybe ir spalvos tokios sodresnes. nu daug nemaloniu niuansu. taigi win xp db ,,ir nzn kiek dar laiko bus naudojama.
MiSiPe 2009-10-27 12:57
Aš irgi vakar susiinstalaivau, tai man asmeniškai patinka. Prie naujoviško taskbar'o priprast žinoma reiks, tačiau su driver'iais problemu dar neradau. Bent man kaip pasirodė kai kurios funkcijos dirba netgi greičiau nei XP. Aš preliminariai įvertinčiau 9/10. (tai mano asmeninė nuomonė kuri neprivalo sutapti su Jūsų nuomone )
kionig 2009-10-27 12:59
Che o as vis dar naudosiu vista, kol microsoftas nutrauks supporta
alkaponas 2009-10-27 13:18
nezinau kas kitiem zmonem blogai su W7 bet jau juos metus naudoju ir problemu kildavo tik tada kai bandydavau smarkiau overclockintin CPU. Siaip tai tikrai gera OS
Drutas 2009-10-27 13:32
Kad problemos kaip rašo, kad ten kyla su raktų nepripažinimu, man peršasi mintis, kad tiesiog vietoj 0 veda O ar pan. O gal ir rimtos problemos. Kaip bebūtų, daugiau problemų su Win 7 x64.. tai kokių senesnių programėlių nepalaiko, arba vieną codec packą turėjau, rašė tipo supports x64, bet įjungus Media player classic sustreikuoja (video card driver stopped working..) O šiaip gražiai sukasi, patogių smulkmenų interfeise padaugėjo.
Wolfy 2009-10-27 13:43
Windows 7 instaliavus,ispradziu patrauke mano demesi naujas interfeisas ir aisku patugus failu rusiavimas ir t.t.Bet,pamaciau kiek ryja ram be jokiu ijungtu programu,tai apsalau, ir siaip win 7 kraunasi tikrai leciau uz XP.Na dar vienas didelis minusas ,tas kad neatpazysta kai kuriu failu ir winamp nenuskaito kazko ant win 7 video klipu,tai tiek pastebejimu is mano puses.
KeeperMustDie 2009-10-27 14:08
Aha, kraunasi ilgiau: start->run->msconfig->"boot tab'as"->Advanced Options->Number of processors->nustatyti 2 arba 4(jei koru yra ant PC) Aha ramu ryja daugiau: http://www.codinghorror.com/blog/archives/000688.html , keletas svarbiausiu dalyku zmonems tingintiems skaityti: Vista is trying its darndest to pre-emptively populate every byte of system memory with what it thinks I might need next. The question shouldn't be "Why does Vista use all my memory?", but "Why the heck did previous versions of Windows use my memory so ineffectively?" Man patinka kai zmones ismoksta isijungti task manageri ir galvoja, kad jau viska zino, cia apie Robinis kalbu. Kodel Windows uzima tiek daug vietos harde? Atsakymas - jie stengiasi palaikyti maksimalu suderinamuma su snesniom versijom, todel laiko daugybe failu, kurie yra parenkami naudoti pagal reikalaujama versija, taip pat windows zymiai labiau stengiasi palaikyti tokius dalykus kaip System Restore. Windows 7 kraunasi tikrai leciau uz xp? Netiesa! Jeigu pakankamai ilgai naudojai xp, tai turetum zinoti, jog isijungus vaizduoj xp dar toli grazu neuzsikrove, kol OS prades normaliai funckionuoti gali praeiti iki 40 sekundziu, tuo tarpu ant Windows 7 po vaizdo atsiradimo jau po iki 20 sekundziu galima pilnai naudoti OS. Tas pats galioja ir windows 7. Robinis, nezinau kokios tu ten antivirusines programos legalia licenzija turi, bet gali mesti lauk, visos rimtos antivirusines programos turi versijas kurios yra suderinamos su windows 7, gal tu isirasei x64bit versija ir to nesupranti? Del intiko nustatymu ant Windows 7 ir Vistos problemu beveik nera, patys windowsai viska uz tave nustato, bet reik bent minimaliai moketi pasikeisti settingsus... Taip ir maniau - 3rd party eilini kart susimove ir vel gamintojas kaltas. Durtas - geriausi kodekai yra CCCP, patikek jau nuo betos naudoju win7 su CCCP ir Windows media playeriu, tai sukasi viskas, o jei reikia kokiu language tracku ar subtitru tai CCCP kartu ir classica iraso.
kionig 2009-10-27 14:19
Beje, daugelis taip pat nesupranta kas yra os krovimasis ir kaip viskas vyksta.
Deviltry 2009-10-27 15:01
Windows 7 - kol kas geriausia Windows OS, bet durnių ir bažnyčioj muša.
Kraugerys 2009-10-27 16:00
Na man su su Win7 problema viena: instaliuoji ir po to nebootina bei raso kad nerastas RECOVERY.DAT failas. Keista bet tas failas buvo ten, kur ir turejo buti. Ir man tokia pati problema jau antra karta is eiles. Anksciau bandziau RC versija instaliuot irgi tas pats nutiko buvo, o dabar su oficialia versija nepavyko.
ElniaRagis 2009-10-27 16:14
su šitos OS įrašymų turėjau daug bėdų, nes dvd nebootino iš disko, reikėjo vista disko, kad paleisčiau 7(kurio aš neturėjau, todėl papildomai reikėjo siųstis), šiaip nėra lėta nors mano grabelis labai senas, pirmutinis įvertinimas 8/10
Anzuolas 2009-10-27 16:18
Aš lieku su senaisiais patikimaisiais WinXP, o jūs galite "mandravotis" su tais Win7. Nežadu griebti "karšto" produkto ir kankintis dėl visokių nesklandumų, nes nėra nei laiko, nei noro ten žaisti. Gal persigalvosiu nebent po SP1 išleidimo.
Alius N. 2009-10-27 16:22
O perėjimas prie Win7 nevilioja?
kionig 2009-10-27 17:05
Butu neprosal isbandyt. Bet kad nieks licencijos neduos O tas MS sugalvotas perejimas nuo 09 liepos 1 negalioja man Zinoma, galima ir su lauztais sedet, bet vistiek nera man dabar tokio strioko, svarbu su vista veikia pagrindines programos su, kuriomis turiu darbus daryt bei atsiskaitinet, tai tiek ir uztenka. O del vistos resursu pilnai galima paciam pareguliuoti. Bet siaip ar taip as gal neskubesiu, palauksiu kai MS uzbaigs situos W7 niuansus ir sutvarkis. Sukosi mintys ir apie linux, bet kad jie neturi jokio suderinamumo su windausinemis programomis.
M.Mantas 2009-10-27 19:19
Daug parašiau, bet nebuvo gaila viską trint, nes žinau kad dalis net nesistengia suprast kas, kodėl ir kaip yra. Windows 7 yra sukurti ne 10 metų senumo kompiuteriams (ir ne penkių). Taip, jie ten veikia, bet ne toks Microsoft tikslas. Tikslas sukurti šiuolaikišką, draugišką vartotojui ir lengvai valdomą sistemą. ([ne į temą] prisiminkim kad open source tokiom savybėm retai kada pasižymi) Ir kam rūpi ar ji naudoja 400 MB darbinės atminties ar 600 MB kai beveik pas visu 2, 3 ar 4 GB?
Wolfy 2009-10-27 19:37
Dekui labai uz pagalba ir uz apsvietima
marazas 2009-10-27 21:10
Pagrindinės problemos straipsnyje tai minimos būtent perėjimas iš Vista į 7, t.y. "ant viršaus". Natūralu, kad kyla problemų. Tvarkingai migruoti yra labai sudėtinga. Dažnai daug greičiau ir žymiai geriau yra tiesiog švariai suinstaliuot. O šiaip, jau maždaug mėnesį naudoju Win7 savo ne pirmos jaunystės laptope (Pentium M 1,7 GHz, 2GB RAM, Intel 915 video). Sukasi tikrai gerai. Prieš tai buvo XP ir skirtumas jaučiasi Win7 naudai. Gal užsikrovimas ir greitesnis XP, gal ir iš pirmo žvilgsnio XP atrodo, kad dirba greičiau, bet pasėdėjus ilgiau ir paprievartavus kompiuterį rimčiau, pasimato Win7 pranašumas. Nesakau, kad minusų nėra. Bet po Vistos, tai yra atsigavimas. Vistos taip niekada ir nenaudojau, nes visi bandymai ją pradėt naudot, baigėsi keiksmais. Kiek susidūriau kartų, visada buvo neaiškių ir nenormalių problemų. Su Win7 kol kas atrodo viskas puiku.
vitaltrix 2009-10-27 22:00
Puse metų naudoju Win 7,ir vis dar negaliu atsidžiaugti.Per tiek laiko nė karto nebuvo užlužęs kompas,sistema kaip krovėsi greitai,taip ir kraunasi greitai,nesulėtėjo nė trupučio.Instaliacija irgi buvo puiki-pačiam beveik nieko nereikėjo daryti. O kiek naudojau senesnes versijas,pastoviai būdavo problemos-tvarkyti tekdavo kas trys mėnesiai . Esu labai patenkintas.Tuo labiau kad tai RC versija. Nesuderinamumas tik su Creative garso plokšte.ant vistos viskas gerai,o 7 atsiranda kažkokie stiprūs cypimai.
Kilgoras Trautas 2009-10-27 23:12
win7=vista+wine (dėl suderinamumo su senesne prog. iranga) ir šiek tiek patobulintu interfaisu.
kionig 2009-10-27 23:15
Gal gali placiau ?