Kokios sultys normalizuoja kraujospūdį: tyrimai parodė reikšmingų rezultatų  (1)

Puodelyje pomidorų sulčių yra tik 45 kalorijos, kalio, vitamino C ir 560 mg natrio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: norėdami sumažinti kraujospūdį, gerkite pomidorų sultis. Puodelyje pomidorų sulčių yra tik 45 kalorijos, tačiau jose yra beveik visos dienos geležies atsargos. Tai taip pat geras kalio ir vitamino C šaltinis. Pomidoruose ir jų sultyse gausu likopeno, karotino, liuteino, fitoino ir flavonoidų, kurie gali sumažinti oksidacinį stresą ir padidinti azoto oksido, mažinančio kraujospūdį, kiekį. Pomidorų sultyse be druskos yra tik 24 miligramai natrio, tačiau jose yra 527 miligramai kalio, kuris palaiko skysčių pusiausvyrą ir mažina kraujospūdį.

 

Kai patiriate stresą, tai gali neigiamai paveikti kraujospūdį. Jei bandysite nusiraminti cigarete ar keliais gėrimais, situacija gali dar labiau pablogėti.

Greitas maistas ir užkandžiai, kuriais dažnai piktnaudžiaujama, gali sulaikyti vandenį organizme, o tai taip pat nėra gerai kraujagyslėms.

Kaip rašo „Health Digest“, nors kai kurie blogi įpročiai gali laikinai padidinti kraujospūdį, nuolat aukštas kraujospūdis pažeidžia arterijų audinius.

Kartu su dideliu cholesterolio kiekiu aukštas kraujospūdis gali sukelti tokias ligas kaip širdies priepuolis, insultas ar širdies nepakankamumas.

Aukšto kraujospūdžio lengva nepastebėti, nes jis gali išlikti be simptomų.

Aukšto kraujospūdžio sistolinis rodmuo yra nuo 120 iki 129, o diastolinis – mažesnis nei 80.

Jei padidėjęs kraujospūdis išlieka nuolat, yra tikimybė, kad išsivystys aukštas kraujospūdis. Kad to išvengtumėte, turėsite pakeisti savo gyvenimo būdą.

 

Tačiau yra ir patikrintas produktas – pomidorų sultys.

Maistinės medžiagos pomidorų sultyse

Puodelyje pomidorų sulčių yra tik 45 kalorijos, tačiau jose yra beveik visos dienos geležies atsargos. Tai taip pat geras kalio ir vitamino C šaltinis.

Pomidoruose ir jų sultyse gausu likopeno, karotino, liuteino, fitoino ir flavonoidų, kurie gali sumažinti oksidacinį stresą ir padidinti azoto oksido, mažinančio kraujospūdį, kiekį.

Pomidorų sultyse be druskos yra tik 24 miligramai natrio, tačiau jose yra 527 miligramai kalio, kuris palaiko skysčių pusiausvyrą ir mažina kraujospūdį.

2019 m. tyrime daugiau kaip 400 žmonių buvo liepta gerti tiek nesūdytų pomidorų sulčių, kiek jiems patinka, nors dauguma jų kasdien išgerdavo po 200 mililitrų buteliuką.

Žmonių, sergančių hipertenzija arba negydoma prehipertenzija, sistolinis ir diastolinis kraujospūdis buvo gerokai mažesnis.

Žmonėms, kurie nevartojo vaistų nuo padidėjusio cholesterolio kiekio, taip pat sumažėjo MTL cholesterolio kiekis.

2017 m. atlikto tyrimo duomenimis, gėrimas gali būti naudingas nėščioms moterims, norinčioms kontroliuoti kraujospūdį. Penkiolikai moterų jis sumažėjo išgėrus pomidorų sulčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(36)
(1)
(35)

Komentarai (1)