Filmas vakarui. Atsinaujinanti energija (Video, EN)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2014-12-29 12:36
O kaip del elektros energijos konvertavimo i kinetine energija. Pvz e.variklis suka didziuli giroskopa/diska? Iranga praktiskai negendanti (kokie nors guoliai ar variklis, bet tai lb retai), manyciau kad pigus irenginimas. Na diskas aisku be papildomos jegos letetu, bet akumuliatoriai juk irgi savaime issikrauna.
immortallt 2014-12-29 13:40
Xdmin, apie tai buvo ir rašyta ir daryta, bet įtariu tas letėjimas pakankamai greitas (dviračio padangą išsuk tobulai subalansuotą, tai suksis nu 1-2 minutes ir viskas). Galima dėti į vakuumą, bet jam sukurti ir palaikyti reikės daug investicijų, o sukaupiama energija nedidelė. Kinetinės energijos geriausias projektas buvo tai JAV su pakrautais traukinio vagonais įkalnėje. Kai elektros perteklius - juos kelia aukštyn, kai gamina - atleidžia stabdžius ir rieda žemyn iš lėto.
Xdmin 2014-12-29 13:55
Vienas KTU destytojas sake jog net buvo bandymu juos i troleibusus montuoti, bet problema yra posukiuose, turbut traukiniams tai irgi buvo viena pagrindiniu bedu. Dviracio rata manau oro pasipriesinimas stabdo, neblogai, padangu rastas, stipinai, o siaip tai jis sukasi ne taip jau ir blogai. Prie didesniu greiciau nezinau, gal kokia guoliu trintis atsiranda kuri taip letina.
vazzy 2014-12-29 14:37
galima akumuliuoti ir skystindami vandenili, taip pat kaip JAV turi saugykla kasyklose, kur spaudzia ora ir kaupia ji urvuose, bet siaip man visai patiko ideja, kad galima tiesiog is vandens vandenili isgaut kai yra pertekline energija, o kai atsiranda poreikis galima ta vandenili degint arba tiekti i full cells masinoms. lygtais jau yra toks projektas kaskur vykdomas. siaip ir musu KHAE yra gan efektyvi,tik reiktu papildomu plieniniu trasu, kad galetu kaupti prie skirtingu apkrovu, nes dabartinis betonines keturius linijos gali veikti tik pastoviu rezimu, todel negali akumuliuoti atsinaujinanciu saltiniu energijos.
immortallt 2014-12-29 16:06
vazzy, vandenilį gaminti iš vandens taip brangu, o energetinis efektyvumas toks mažas, kad be rimtų technologinių proveržių to tikrai nebus. Tai žinoma dviračio padangą stabdo oro pasipriešinimas, tai kodėl neturėtų stabdyti? Kad ir kokia konstrukcija būtų, jinai bus, nebent darai vakuumą, bet tada trintis tarp detalių lieka. Vakuumą išlaikyti ne taip ir paprasta, kai viduije besisukantis mechanizmas yra. Ir kalba eina apie didelius gabaritus. Nėra taip paprasta, kaip piešiat.
vazzy 2014-12-29 16:23
tai kiek zinau jau kaskur yra sitas projektas vystomas, jis statomas prie vejo elektriniu parko ir kai yra pertekline energija, neapsimoka atjungt elektrines, tai jau geriau kad ir kokiu naudingumo koef. bet kaskur ta energija padet, nei kaip daznai Lietuvoje buna, kad gauna isakyma is LitGrid, kad stabdyt elektrines.
immortallt 2014-12-29 17:07
Daro, bet sakau, tai yra paskutinis pagal ekonomiją energijos kaupimo būdas.
vazzy 2014-12-29 21:10
bet uztat nereikia dideliu plotu ar ipatingu salygu kaip kad hidroakumuliacine arba suspausto oro laikymas olose, gali statyt kur tik nori, prie pat vejo jegainiu taip esant pertekliui atsijungdamas nuo tinklo ir gaminti energija vien tik vandenilio gaminimui.
kionig 2014-12-30 02:13
Tik įdomu, kokio dydžio smagračio reikėtų. Kažkaip atrodo, kad bus sudėtinga ir brangu mechaniškai įgyvendinti ir bus prarandamas naudingumas per visas pavaras. Trumpalaikiam kaupimui gal ir gerai, bet ilgalaikiam - nemanau.
immortallt 2014-12-30 02:58
Na tai galime gaminti ir kitokių brangių medžiagų iš kurių galime energiją išgauti. Pvz vietoje vandenilio gražias kėdes - sukūreni ir turi energijos. Vandenilio saugojimas gan sudėtingas dalykas ir taip pat reikia tam sąlygų. Kinetinę energiją saugoti - nu nejuokaukit. Reikia milžiniškų struktūrų, kuriom reikia didelio kiekio žaliavų, pagamintų itin tiksliai, apsaugotų nuo visų aplinkos veiksnių, nes viskas lems milžiniškus nuostolius labai greitai.
vazzy 2014-12-30 12:40
http://www.greentechmedia.com/articles/ ... n-Gas-Grid http://www.tudelft.nl/fileadmin/UD/MenC ... 06-1-2.pdf pagal saltinius naudingumo koef yra 66%, tai tikrai nera blogai, plius procesas yra automatizuotas ir gali but statomas prie pat vejo elektriniu parko, todel nebus energijos nuostoliu ir tinklo apkrovos koks butu jei saugykla butu toli.
immortallt 2014-12-30 13:43
Kiek suprantu, čia kalba eina ne apie H2 gamybą iš vandens, o iš natural gas. Tad tai nėra fully-green, bet toks variantas galimas ir naudingesnis nei dauguma kitų iškastinio kuro formų.
vazzy 2014-12-30 15:33
nu kur jau, neatidziai perskaitei teksta: The Falkenhagen facility is essentially a way to store wind power. the power is used to turn water into hydrogen by electrolysis.
immortallt 2014-12-30 19:04
Man įdomesnis antras pasirodė. Pirmame nėra nieko apie ekonomiją, efektyvumą ar pan.