Filmas vakarui. Indijos inžinerinis stebuklas - didžiausios hidroelektrinės statyba Himalajų kalnuose (Video, EN)  (1)

Filmas apie Himalajų kalnuose, Indijoje didžiausios hidroelektrinės statybą, kurią palyginti per trumpą laiką pastatė Indijos privati bendrovė Jaypee Group. Hidroelektrinės galia – 1000 MW (megavatų), projektui išleista apie 1,5 milijardo dolerių. Statyba pradėta 2005 m, generatoriai sumontuoti 2011 m lapkričio mėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hidroelektrinės užtvanka pastatyta ant Satledž upės prie Karcham kaimo. Iš užtvankos vanduo požeminiu 17,2 km ilgio tuneliu nukreipiamas į hidroelektrinės jėgainę, prie Wangtoo kaimo, kurioje sumontuotos 4 ´ 250 MW turbinos. Atlikęs savo funkciją, vanduo sugrįžta į Satledž upę.

Filme pasakojama apie statybą ekstremaliomis kalnų gamtos sąlygomis, kur siauri ir pavojingi keliai, aukštis virš jūros lygio ir kt. Nors užtvanka buvo statoma naudojant inovatyvias technologijas, jos pamatų gylis grunte viršijo 50 m, buvo kilęs jos griūties pavojus ir reikėjo imtis skubių ypatingų priemonių.

Tunelių kasyboje buvo naudojamos gręžimo ir sprogdinimo technologijos, ir atsižvelgiant į darbus seisminio aktyvumo zonoje uolienų terminio testavimo būdai. Didelių iššūkių kėlė šachtų statyba, kuriose buvo montuojamos turbinos. Pats turbinų montavimas t.p. iššūkis, nes kiekvienos turbinos rotorius sveria 475 tonas. Aukštos įtampos elektros linijų tiesimas kalnuose t.p. sudėtingas ir nelengvas procesas. Indijos specialistai šią statyba kvalifikuoja inžineriniu stebuklu.

Filmas turėtų sudominti ne tik inžinerinę, bet ir plačiąją visuomenę.

Filmo autoriai: Prabhu Asgaonkar, Manika Berry Asgaonkar

Filmo režisūra: Deepak Chaturvedi

Filmo pavadinimas anglų kalba: Karcham Wangtoo - A HimalayanMegastructure NatGeo Documentary

Filmo trukmė: 43 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2014 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(7)
(23)

Komentarai (1)