Išbandykite smegenų vizualinius gebėjimus: kurie iš šių skaičių yra įprasti, o kurie apsukti?  (7)

Prieš priimdamos sprendimą, smegenys pirmiausia sukuria vizualų situacijos vaizdą. Pavyzdžiui, bandydami susiorientuoti žemėlapyje, bandome įsivaizduoti, kurioje vietoje esame, o tada, į kurią pusę mums reikia eiti. Išbandykite savo smegenų galimybes - kaip joms seksis vizualiai atkurti kiek supainiotą vaizdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia, pabandykime patį paprasčiausią dalyką. Įsivaizduokite rodyklę, rodančią į dešinę. Dabar apsukti mintyse ją taip, kad ji rodytų į kairę. Taigi mintyse atlikote "apsukimą". Turbūt nieko sudėtingo?

O dabar eikime kiek prie sudėtingesnio pratimo.  Turbūt visi atpažįstate skaičius? Žemiau pavaizduotas skaičius 4 ir jo apsukta veidrodinė kopija.  Ar smegenys lengvai atpažįsta, kuris iš skaičių yra įprastas, o kuris apsuktas?

Jeigu viską atpažino teisingai, judame toliau. Žemiau yra pateikti 9 skaičiai - vieni iš jų yra įprasti, be veidrodinio atspindžio, tik pasvirę įvairiais kampais, o kiti - su veidrodiniu atspindžiu ir taip pat pasvirę įvairiais kampais.

Tad dabar pabandykite greitai nustatyti, kuriems iš skaičių esančių paveikslėlyje apačioje yra atliktas veidrodinis "apsukimas", o kurie yra įprasti, tik paversti ant šono.

Tik nesukiokite galvos ar kompiuterio - viską turi padaryti smegenų vizualizacija! :)

Kad nepamirštumėte savo sprendimų, pasižymėkite ant popieriaus ar kompiuteryje, kuris iš skaičių jūsų manymu yra apsuktas, o kuris neapsuktas. Kad būtų paprasčiau, pateikiame kiekvieno skaičiaus galimų pozicijų kombinaciją - belieka kiekvienu atveju pabraukti teisingą pasirinkimą:

Pirma eilutė: įprastas/apsuktas, įprastas/apsuktas, įprastas/apsuktas

Antra eilutė: įprastas/apsuktas, įprastas/apsuktas, įprastas/apsuktas

Trečia eilutė: įprastas/apsuktas, įprastas/apsuktas, įprastas/apsuktas

Jeigu jau išbandėte ir turite savo sprendimų variantą, eikime į kitą puslapį - jame surasite tikruosius atsakymus:

Pasidalinkite su draugais
(23)
(51)
(-28)

Komentarai (7)