„Starlink“ laikas baigiasi? Kas mina ant uodegos  ()

„SpaceX“ „Starlink“ dabar yra didžiausias veikiantis palydovų žvaigždynas pasaulyje.


„Honghu-1“ paleidimas
„Honghu-1“ paleidimas
© China News Service, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:30MAR2023_Launch_of_Hongtu-1_Satellites.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Šanchajaus „Lanjian Hongqing Technology Company“, dar žinoma kaip „Hongqing Technology“, pateikė informaciją Tarptautinei telekomunikacijų sąjungai (ITU) apie planus sukurti „Honghu-3“ palydovų grupę.

Projekto metu į žemąją Žemės orbitą bus paleista 10 tūkstančių palydovų. Apie tai praneša „Interesting Engineering“.

„Hongqing Technology“ pateiktame dokumente ITU ir organizacijos valstybėms narėms pranešama apie ketinimą sukurti naują palydovų žvaigždyną ir suteikiama laiko įvertinti galimas problemas ir kliūtis esamoms ar planuojamoms palydovų sistemoms.

Mini kamera tik 9,99€! 1080P, naktinis filmavimas, judesio daviklis, WiFi, APP ir kiti privalumai
3708 5

Fantastiškos kainos kamera

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Nuostabaus funkcionalumo

Išsamiau

Mažai žinoma apie 10 tūkstančių palydovų dislokavimo orbitoje laikotarpį. Kalbant apie pačią „Hongqing Technology“, ji buvo įkurta 2017 m. Įmonei priklauso 48 % Pekine įsikūrusios „Landspace“ akcijų. Ji garsėja kurianti daugkartinio naudojimo raketą, kuri turėtų tapti nešančiosios raketos „SpaceX“ konkurente.

Beje, Elono Musko sukurta „Starlink“ sistemą, kuri yra didžiausias palydovų žvaigždynas pasaulyje, sudaro apie 6 tūkstančiai įrenginių.

 

Teoriškai „Hongqing Technology“ gali pasivyti „SpaceX“, tačiau verta paminėti, kad pastaroji ateityje planuoja dislokuoti apie 12 tūkst. palydovų.

Neseniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas ir radijo technologijų specialistas Sergejus „Flash“ Beskrestnovas teigė, kad yra skundų dėl „Starlink“ darbo fronto linijoje, tačiau pasaulinių problemų kol kas nematyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(4)
(15)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()