Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
vaniLinas 2010-12-01 19:06
Šis palyginimas remiasi logika, jog tai, kas masiškai vartojama turi turėti pagrindimą istoriškai. Ar jūs galite pagrįsti, jog klonuota mėra neturi ilgalaikio poveikio, ar įtakos kokius nors fiziologinius pakitimus?
Tarkime, mėsa, pienas, daržovės naudojami nuo neatmenamų laikų ir abejonių dėl jų ilgalaikio poveikio nėra. Abejonių yra tik per didelio kiekio vienam žmogui, bet ne apie tai diskutuojam. Maisto pramonėje pastaruosius dešimtmečius, o gal ir šimtmečius nieko kardinalaus naujo nevyksta, apart to, jog didėja "chemijos" kiekis maiste, tačiau jų poveikis yra senai žinomas ir aprašytas. Tuo tarpu klononuota mėsa iki šiol nebuvo naudojama, tad istorijos ji neturi ir todėl niekas negali pasakyti kaip bus po 10, 20 ar daugiau metų, kaip tai atsilieps palikuonims ir jų vystymuisi.
Žibalo į ugnį įpila nuolat viešumon iškylantys nemalonūs faktai apie manipuliacijas (pvz.: GMO lobizmas). Tas neabejotinai prideda savo porciją atsargumo.
Nesu biotechnologas ar genetikas, skepticizmas tyrimo, patvirtinusio klonuotos mėsos nepavojingumą kilo dėl begalinio kiekio viešumon iškilusių protekcijų. Bet siūlau neplėtoti sąmokslų teorijos temos.
Logika siūlo leisti pabandyti drąsiausiems arba abejingiems sau ir tik po to "bandyti" ant savęs.
Jūsų argumentacija kol kas t.p. neįtikina, tik suprantu, jog šį kardinali naujovė jums jokių įtarimų nekelia.
Vytax 2010-12-01 22:41
Naujovė man išties yra priimtina ir nemanau, kad čia yra kas nors kardinalaus.
vaniLinas 2010-12-02 00:03
Labai didelis klausimas kas iš mūsų nueis toliau su tokiu požiūriu. Atrodo, jog priklausote kategorijai žmonių, kuriems ne itin įdomu ką valgo, svarbu skonis ir ekonomija.
Išties, dėl kardinalių požiūrių skirtumo tolimesnė diskusija beprasmė.
Buvo malonu konstruktyviai apsikeisti nuomonėmis.
rwc 2010-12-02 04:37
Nelabai suprantu tolko - pigiau klonuoti nei apvaisinti (kad ir 20 karvių iš vieno buliaus)?
O dėl kenksmingumo... Vėlgi, galima manyti, kad klonas () turi visas tas pačias savybes kaip originalas. Betgi kažkodėl daugybė klonuotų gyvuliukų neišgyveno arba gimė raiši - kad ir ta Dolly. Galbūt dabar technologijos gerokai pažengusios ir 99% identiškų klonų išgyvena 99% atvejų - tačiau tiesiog neįprasta valgyti sirgusio ar kritusio gyvulio mėsą.
Ar karvytė su 5 galvom duotų prastesnį pieną? Tikriausiai ne, nebent sintetintų kokį peniciliną. O, beje, šitą kaži tikrino, ar tik baltymų/riebalų/kalcio santykį?
O.T. Kada išves karves, kurios duotų pieną, tinkamą netoleruojantiems laktozės?
Vytax 2010-12-02 15:02
Jei dabar gimsta negyvas arba neišgyvena veršelis jis keliauja į Rietavą sunaikinimui. Ir jam maisto rinkoje atsidurti jokių būdų nėra, nebent pats ūkininkas sumastytų suvalgyti. Kodėl su klonuotais galvijais turėtų būti kitaip?
Ir šiaip šiek tiek juokingas tas pasakymas, žinant tai kokią jautieną pardavinėja mūsų prekybos centrai.
Pas mus iš tiesų nėra tikros jautienos, visa prekybos centruose esanti mėsa turinti tokį pavadinimą išties yra „karviena“. Kuri yra dažniausiai iš paskerstų susenusių ~20metų amžiaus karvių, kurios jau būna persirgusios įvairiomis ligomis nežinia kiek kartų. Ir apskritai ūkininkai visada stengiasi parduoti karvę dar gyvą į mėsos kombinatą, nes kritusią išvežti į Rietavą jau reikės iš savų pinigų. O jaučių pas mus praktiškai niekas neaugina, veršeliai išvažiuoja į Izraelį, Turkiją ir kitus kraštus.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Klonuotų galvijų mėsa ir pienas – saugūs, nustatė mokslininkai