Kuo skiriasi labai populiarios „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ išmaniosios apyrankės?  (1)

„Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ - labai populiarios išmaniosios apyrankės. Puikūs pirkėjų įvertinimai, funkcionalus dizainas, atsparumas aplinkos poveikiui - visa tai rodo, kad šie įrenginiai yra puikios Kalėdų dovanos, tačiau kada ir kokią rinktis? Juk jie yra labai panašūs, nors kainos šiek tiek skiriasi. Tad kuo iš tikro skiriasi „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ išmaniosios apyrankės?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta prisiminti, jog daug „Xiaomi“ gerbėjų senokai laukė, kada kompanija pristatys naują „Mi Band 2“ versiją, tačiau šis modelis toks sėkmingas, kad su atnaujinimais neskubama, už tai buvo pasiūlytas papildomas modelis tiems, kas nori šiek tiek aukštesnės įrenginio kokybės. Taip atsirado apyrankė „Xiaomi Huami AMAZFIT A1603“, kurią kai kas praminė atnaujintu „Mi Band 2“, nors iš tikro tai visiškai atskira gaminių serija. 

Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ yra išmaniosios apyrankės, iš esmės užimančios tą pačią vietą rinkoje. Šiek tiek pigesnė „Xiaomi Mi Band 2“ yra žymiai populiaresnė mūsų kraštuose, tačiau kodėl? Ar ji kuo nors pranašesnė?

Kuo panašios „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“?

Visų pirma, pažvelkime į dizainą. Abu įrenginiai yra išmaniosios apyrankės, neatitinkantys išmaniojo laikrodžio apibrėžimo. Tiek „Xiaomi Mi Band 2“, tiek „Xiaomi Amazfit A1603“ pasižymi pailgu dizainu ir termoplastiko apyrankėmis. Panaši ne tik korpusų forma, bet ir sandarumas - abu įrenginiai atitinka IP67 reitingo reikalavimus - jų nereikia nusisegti plaunantis rankas ar lendant po dušu (nors reikėtų jau vien dėl higienos).

Viduje rastumėte tą pačią 70 mAh bateriją, kurios pakanka kelioms ar net keliolikai dienų. Abu ekranai taip pat naudoja tą pačią OLED technologiją, o ir funkcijomis „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ nesiskiria. Abi apyrankės matuoja širdies dažnį, skaičiuoja žingsnius, rodo sudegintas kalorijas, stebi miego ritmus, veikia kaip žadintuvas ir, aišku, primena pajudėti, jei per ilgai sėdite.

Šie prietaisai tikrai yra labai panašūs, tačiau yra ir subtilių skirtumų, kurie gali paveikti pirkėjo apsisprendimą.

„Xiaomi Mi Band 2“ pranašumai prieš „Xiaomi Amazfit A1603“

„Xiaomi Mi Band 2“ yra pigesnis įrenginys, todėl privalumų, išskyrus kainą, turi nedaug. Tiesa, kainų skirtumas nėra labai didelis, kai „Xiaomi Mi Band 2“ baigiasi didžiosios nuolaidos, o „Xiaomi Amazfit A1603“ jos kaip tik pritaikomos. Tačiau yra ir kitų skirtumų. Visų pirma, dizainas.

Išvaizda gali būti subjektyvus dalykas, tačiau „Xiaomi Mi Band 2“ turi labai lengvai keičiamą apyrankę. Korpusas į ją yra tiesiog įspaudžiamas ir labai lengvai išimamas - tai vis tiek turėsite padaryti kaskart įkraudami bateriją, todėl nauja apyrankė problemų nesudarys. O ir jų pasirinkimas yra didžiulis.

Kitas dizaino privalumas yra į akis nekrentanti išvaizda. Tai - tiesiog funkcionalus prietaisas, o ne mados aksesuaras.

„Xiaomi Mi Band 2“ korpusas yra plastikinis. Tai reiškia, kad jis yra ir šiek tiek lengvesnis. Skirtumas yra vos keli gramai, tačiau kai kuriems žmonėms ir jie yra svarbūs sportuojant. 

Technologine prasme „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ yra labai panašūs, tačiau „Xiaomi Amazfit A1603“ išmanioji apyrankė turi šiokių tokių pranašumų.

Kodėl „Xiaomi Amazfit A1603“ apyrankė yra brangesnė?

Taip, „Xiaomi Amazfit“ taip pat turi OLED ekraną, tačiau jame pateikiama kur kas daugiau informacijos. Pavyzdžiui, „Xiaomi Mi Band 2“ gali pranešti, kuomet jums skambina ar gavote žinutę, o štai „Xiaomi Amazfit A1603“ parodys ir skambinančiojo vardą.

Minėjome, kad „Xiaomi Amazfit A1603“ yra sunkesnė apyrankė. Taip yra dėl to, kad jos korpusas yra šiek tiek didesnis, jame daugiau metalo. Teigiama, kad dėl to jis yra šiek tiek tvirtesnis.

„Xiaomi Amazfit A1603“ taip pat turi ir įbrėžimams atsparų stikliuką. Jis valdomas vienu palietimu, tačiau mygtukas taip nėra išskirtas, kaip „Xiaomi Mi Band 2“ atveju. Tai dizainui suteikia modernumo. Šiame ekrane pamatysite daugiau informacijos - naudojant be telefono „Xiaomi Amazfit A1603“ yra kiek funkcionalesnis. Ekrane, jei tik norėsite, su laiku matysite ir datą.

Abiejų apyrankių dirželiai yra pagaminti iš juodo termoplastiko, tačiau „Xiaomi Amazfit A1603“ turi geresnį užsegimą. Pats įrenginio korpusas yra stačiakampio formos, labiau traukia dėmesį ir atrodo rimčiau. Tai akivaizdu ir dėl to, kaip „Xiaomi“ šį įrenginį pateikia reklamose - tai jau yra mados aksesuaras.

Įkraunant „Xiaomi Amazfit A1603“ nereikės nuiminėti dirželių - tai yra šiek tiek patogiau. Tačiau ir tai teks daryti labai retai. Naudotojai teigia, kad „Xiaomi Amazfit“ vienu įkrovimu gali gyventi visas 20 gamintojo pažadėtų dienų.

Kai kurie žurnalistai lygina šiuos įrenginius ir teigia, kad „Xiaomi Mi Band 2“ su visomis įjungtomis funkcijomis tiek ilgai neištveria, nors abi apyrankės naudoja tos pačios talpos baterijas.

Apskritai, „Xiaomi Amazfit“ yra tiesiog šiek tiek gražesnis ir tvirtesnis įrenginys su daugiau informacijos pateikiančiu ekranu. Modernesnis dizainas labiau patiks tiems, kuriems svarbi išvaizda. Tačiau negalima paneigti fakto, kad tiek „Xiaomi Mi Band 2“, tiek „Xiaomi Amazfit A1603“ yra kokybiškos apyrankės, nusipelniusios savo populiarumo. Tikriausiai, teks rinktis pagal išvaizdą ir tai, ar labai svarbus įbrėžimams atsparus ekranas, kurį turi „Xiaomi Amazfit“.

O kainos skirtumai yra labai sąlyginis dalykas. Be nuolaidų sena gera „Xiaomi Mi Band 2“ kainuoja apie 26€, o  „Xiaomi Amazfit A1603“ - apie 40€. Kai „Xiaomi Mi Band 2“ turi geras nuolaidas, jos kaina nukrenta žemiau nei 20€, o  „Xiaomi Amazfit A1603“ galima įsigyti pigiau nei 30€.

Štai šiuo metu „Xiaomi Mi Band 2“ ji kainuoja €16, o štai „Xiaomi Amazfit A1603“ jos vis dar tęsiasi ir šios apyrankės kaina yra fantastiškai gera - kainuoja viso labo 25€.  Tad dabar yra itin palankus metas įsigyti bet kurią iš šių apyrankių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai (1)