Kai GPS neveikia - daiktas, kurį būtina pasiimti į visus savo žygius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2018-05-07 14:05
Atrodo tvarkingas, bėda, kad koordinatėms nuiminėt mums tinkantis tinklelis yra tik 1:50000. jei jau reikia sportinio kompaso geriau už tą pačią kainą pasiimti iš LT esančių pardavėjų (yra ir pigesnių variantų ir dar su 1:25000 tinkleliu. O jei jau pasiklydus susiorientuoti ir nereikia koordinačių nuiminėt, tai geriau mažesnis paprastesnis, kur pasaulio kryptis parodo ir gana, mažiau vietos, mažesnė tikimybė sulaužyti, o žemėlapiui suorientuoti per akis..
HardAxe 2018-05-07 15:01
"Juk kartais galite atsirasti ten, kur GPS neveikia" Kada paskutinį kartą esat atsidurę GPS neveikimo zonoje, kur galėtų padėti kompasas? Kaip sportinis šis kiek lėtokai juda, bent jau video taip atrodė?
zipper 2018-05-07 18:47
Telefonai turi GPS ir Kompasą
SaMaras 2018-05-07 21:46
ir neribotą bateriją? O šiaip tai sutinku, kad gyvenime būna labai mažai akimirkų kada reikėtų fizinio kompaso. Daug kam jo ir neprireikia per visą gyvenimą ir nesijaučia nieko praradę.. Standartinėmis situacijomis pasiimu tik į grybavimą, kad lengviau auto surasti.. bet ir tai, kol mob internetas buvo brangus.. tiek kad telefas mano lievas tai kompasas grybavimui greičiau ir patikimiau, nei kad laukt kol priusiriš senas triperis prie gps.. todėl telefone yra ir kompasas instaliuotas vien dėl greičio.. bet jei jau eiti pasivaiksčiot giliai į mišką nedėčiau visų kiaušinių į vieną pintinę (nepasikliaučiau vien mobilka)
gytis13 2018-05-15 11:41
Kompasas primityvus daiktas bet miške labai efektyvus. Geriausia buvo, kai vaikščiojau miške su kompasu ir sumaišiau šiaurę su prietum, nuėjau į priešingą pusę. Einu einu žiūriu jau kelias matosi, tik mašinos nėra. Supratau kad ne tas kelias ir ne ta pusė. Apsisukau ir nuėjau priešinga kryptimi. Einu einu žiūriu jau miškas matytas ir tiesiai prie mašinos išlindau. Net pats nustebau kaip tiksliai.
SaMaras 2018-05-15 13:35
Na nežinau, kaip ten vaikščiojai, bet taip tiksliai nenuveda joks kompasas.. su kompasu žinai tik kryptį į kurią pusę eiti.. ir jei vaiksčioji miške ratais.. tai žinai tik į kurią pusę grįžti, bet ne vietą, kur tiklsiai yra mašina.. išeini ant kelio ir jei nematyt mašinos tai kaip ir negali pasakyt į kurią pusę eiti kaliu link mašinos.. jei eini tiesiai gilyn į mišką tai nesunku pasiimti atgalinį azimutą..