Kai GPS neveikia - daiktas, kurį būtina pasiimti į visus savo žygius  (6)

Kompasas - vienas iš tų daiktų, kurį jau baigia išstumti naujosios technologijos. Visgi, mokėti naudotis kompasu ir žemėlapiu yra labai svarbu. Juk kartais galite atsirasti ten, kur GPS neveikia arba jūsų elektronikos prietaisams nepakaks akumuliatorių energijos. „NatureHike“ kompasas yra geras pasirinkimas - jis atsparus aplinkai, turi navigacijai reikalingas gradacijas, o ir kelios papildomos funkcijos tikrai pravers.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompasas ir žemėlapis leidžia pakankamai greitai nustatyti savo judėjimo kryptį ir jos laikytis. Nesvarbu, kaip stipriai paklydę būsite, kompasas parodys jums kelią. Priešingai nei navigacijos įranga, kompasas niekada nepritrūks energijos - jo nereikės įkrauti, programuoti ar kitaip rūpintis. Jis, kaip ir žemėlapis, liks toks pat geras, koks yra dabar, net po dešimčių metų. Todėl tai yra būtinas daiktas, kurį reikia turėti su savimi leidžiantis į ilgesnius žygius. Labai tvirti, aukščiausios klasės kompasai gali būti ir labai brangūs, tačiau tikėtina, kad jums pakaks paprastesnio. Juolab, kad „NatureHike“ pasiūlymas yra išties kokybiškas gaminys.

Šio „NatureHike“ kompaso pagrindas - skaidrus, kietas plastikas su laipsnių, colių ir centimetrų gradacijomis - jų prireiks skaitant žemėlapius. Čia taip pat rasite ir lupą, o pasaulio kryptys dar ir šviečia tamsoje. „NatureHike“ pasirūpino, kad šis kompasas nebijotų vandens ir būtų labai lengvas, todėl papildomo svorio kuprinėje tikrai nesudarys.

„NatureHike“ kompasas turi ir porą papildomų savybių. Visų pirma, jis turi tvirtą ABS plastiko dangtelį, kuris apsaugo kompasą nuo išorinio poveikio. Vidinėje šio dangtelio pusėje yra veidrodėlis, kuris taip pat yra labai naudingas - reikalui esant juo net galima pasiųsti nelaimės signalą. Kompaso viduje yra ir pasvyrimo kampo rodyklė, kuri leis atlikti įvairius veiksmus, pavyzdžiui, išmatuoti medžių aukštį. Galiausiai, tam, kad kompaso nepamestumėte, prie jo pritvirtinta tvirta virvelė, o jos gale - žibintuvėlis.

Prie „NatureHike“ kompaso pritvirtintas žibintuvėlis yra visai mažytis ir šviečia nestipriai, todėl gali kilti klausimas, kam jis apskritai reikalingas. Jis praverčia skaitant kompaso skalę ir žemėlapio detales - tam nereikia deginti brangios pagrindinio žibintuvėlio elementų energijos. 

Šis „NatureHike“ kompasas nėra naujausias žodis stovyklavimo įrangoje. Visgi, tai - paprastas, pigus sprendimas, leidžiantis patikimai skaityti žemėlapius ir susigaudyti nematytoje vietoje. „NatureHike“ kompasas kainuoja €11,03.

„NatureHike“ kompaso apžvalga video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(9)
(-7)

Komentarai (6)