„Jei pavargote nuo blogo kvapo, esate linkę į alergijas ar tiesiog bijote bakterijų, šis oro valytuvas yra jūsų išsigelbėjimas“. Kodėl „Xiaomi“ valytuvai yra kelis kartus brangesni už „Alfawise P1“, kaip greitai išvalo kambarį ir kuo skiriasi nuo kitų analogų („Xiaomi Smart Air Purifier 2S“ apžvalga, testai, Video)  ()

Nors ir gyvename šalyje, kurioje oro kokybė nėra tokia bloga, kaip kokioje Kinijoje ar net ir toje pačioje Lenkijoje dėl anglimi kūrenamų jėgainių, bet Lietuvoje esančių kambarių oro kokybė nelabai kuo skiriasi nuo paminėtų šalių. Kad ir kaip švariai gyventume, bet ir mūsų kambariuose yra dulkių, alergenų, įvairių teršalų. Ir kaip jais atsikratyti? Šis apžvalgininkas pateikia detalią itin kokybiško ir tuo pačiu nebrangaus oro grynintojo apžvalgą ir jį palygina su kitais tokio tipo įrenginiais. Susipažinkime detaliau su „Xiaomi Smart Air Purifier 2S“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie oro valytuvus iš Kinijos turbūt pirmiausia į galvą ateina šią žiemą itin populiarus „Alfawise P1“ - jis yra nuolatinis savaitės TOP 10 perkamiausių sąrašo dalyvis. Tai neseniai pasirodęs, bet labai vykęs produktas - jau rašėme įdomiausius „Alfawise P1“ atsiliepimus ir juose nebuvo jokių esminių nusiskundimų. Tiesa, išsamių „Alfawise P1“ apžvalgų vis dar nėra, bet labai geri pirkėjų įvertinimai neleidžia abejoti šio oro valytuvo kokybe.

Tad kodėl rašome visai kitos kompanijos produkto - „Xiaomi Smart Air Purifier 2S“ - apžvalgą? Todėl, kad tai kito lygio produktas ir jei norite tikrai profesionalaus oro valytuvo su išmaniomis funkcijomis ir visais galimais jutiklias, tada „Alfawise P1“ bus pernelyg kuklių galimybių. Tokiu atveju  „Xiaomi Smart Air Purifier 2S“ yra pirmasis iš variantų, kurį reikia apsvarstyti. Štai jų trumpas parametrų palyginimas:

Parametras

„Xiaomi Smart Air Purifier 2S“

„Alfawise P1“

Kaina

~160 € 

(36% nuolaida)

~40€

(18% nuolaida +kuponas P1GB001)

Galingumas, W

29

15

Optimalus valomo kambario plotas, kv.m

21-37

10-15

Našumas

310 kubinių metrų per valandą

80 kubinių metrų per valandą

Garsas

37dB miego režimu, 41dB automatiniu režimu, 66 dB stipriausiu režimu

35 dB lėtesniu greičiu ir 45-51 dB greitesniu režimu.

Filtras

3 sluoksnių filtras su aktyvuota anglimi ir HEPA

3 sluoksnių filtras  su aktyvuota anglimi ir HEPA

Ekranas

Taip

Nėra

Valdymas per išmanųjį telefoną

Taip

Nėra

Oro kokybės davikliai

Taip

Nėra

Mikroklimato davikliai

Taip

Nėra

Kaip matote, „Alfawise P1“ tiesiog valo orą ir nieko daugiau. „Xiaomi Smart Air Purifier 2S“ yra ne tik galingesnis, bet ir papildomai pateikia visą informaciją apie mikroklimatą ir oro užterštumą, suteikia nuotolinio valdymo galimybę.

Tad nesistebėkite keliais kartais didesne kaina - vien oro užterštumo daviklis kainuoja labai brangiai. Pvz., perkant atskirai kietųjų dalelių detektorių „Xiaomi Smart Air Quality Monitor PM2.5 Detector" tektų sumokėti 85€, pridėkite dar mikroklimato matuoklį „Xiaomi Thermostat Accuracy Temperature Humidity Monitor“ už 15€, išmaniąsias funkcijas, didesnį galingumą ir jei gaunate su nuolaida pigiau nei už 180€, kaina pasidaro netgi geresnė nei „Alfawise P1“. 

Ar šių visų papildomų funkcijų reikia, jau kitas klausimas, bet kodėl taip stipriai skiriasi šių skirtingų produktų kainos turbūt jau išsiaiškinome. 

Toliau šioje apžvalgoje detaliai susipažinsime su oro grynintuvu „Xiaomi Smart Air Purifier 2S“ ir detaliai jį palyginsime su kitais kompanijos įrenginiais. 

Sužinosime kuo geras „Air Purifier 2S“, kam jis yra skirtas, kuo skiriasi nuo senesniojo „Air Purifier 2“ modelio bei kam labiausiai tinkami „Air Purifier Pro“ ir „Air Purifier Max“.

Kas yra „Air Purifier 2S“ ir kaip juo naudotis?

Pati oro grynintuvo pakuotė atkeliauja tvarkinga, nepažeista. Joje yra pats „Air Purifier 2S“, maitinimo laidas ir naudotojo instrukcija.

„Air Purifier 2S“ atkeliauja su standartiniu mėlynos spalvos oro filtru, tačiau galima pasirinkti ir kitų spalvų ir funkcijų oro filtrų.

Kalbant apie „Air Purifier 2S“ dydį, tai jis yra lygiai tokių pačių išmatavimų, kaip ir senesnioji „Air Purifier 2“ versija – 24 x 24 x 52 cm.

„Air Purifier 2S“ turi jutiklius, matuojančius oro kokybę, temperatūrą, drėgnumą. Taip pat šis oro grynintuvas palaiko 2.4 GHz WiFi ryšį, tad jis jungiasi prie namuose esančio maršrutizatoriaus ir galima jį valdyti nuotoliniu būdu per „Mi Home“ programėlę. Žinoma, palaiko automatinį programinės įrangos atsiuntimą ir įdiegimą.

Maitinimo laidas jungiasi „Air Purifier 2S“ nugarėlės apačioje, o priekyje yra 2,17 colių įstrižainės OLED ekranas, kuriame pateikiama informacija apie oro kokybę (PM2,5 dalelės), temperatūrą, drėgnumą, rodoma WiFi ryšio signalo kokybė ir pasirinktas ventiliatoriaus greičio režimas.

Pačiame „Air Purifier 2S“ viršuje yra pagrindinis oro grynintuvo mygtukas, kurį paspaudus yra įjungiamas ir išjungiamas šis įrenginys. Taip pat, kai jau „Air Purifier 2S“ yra įjungtas, trimis trumpais paspaudimais galima keisti veikimo režimus.

Beje, „Air Purifier 2S“ viršuje yra ir šviesos indikatorius, kuris reaguoja į tai, kokio lygio apšvietimas yra kambaryje ir automatiškai pritemdo arba pašviesina pateikiamą informaciją OLED ekranėlyje. Tad nakties metu jis bus pritemdytas ir netrikdys miego.

„Air Purifier 2S“ nugarėlė lengvai atsidaro ir galima pakeisti jo filtrą į naują. Taip pat grynintuvo nugarėlėje yra mygtukas, kuris įjungia bei išjungia OLED ekraną, o vienu metu paspaudus „Air Purifier 2S“ gale ir ant jo viršaus esančius mygtukus – perkrausime WiFi nustatymus.

Kaip veikia „Air Purifier 2S“?

„Air Purifier 2S“ siurbia jo aplinkoje esantį orą iš apačios, tad jis į įrenginį keliauja pro sieneles, pro jame esantį filtrą ir atgal į kambarį išleidžiamas pro patį įrenginio viršų.

.

Tad trijų sluoksnių filtras sugaudo kambaryje esančias dulkes, formaldehido teršalus, mikrono dydžio daleles bei kitus teršalus. Gerai ir tai, kad galima papildomai įsigyti ir antibakterines filtrų versijas.

Apžvalgininkas pabrėžia, kad „Air Purifier 2S“ dirba išties labai tyliai – pasirinkus tyliausia darbo režimą, jo išvis nesigirdi, o esant maksimaliam darbui, žinoma, jau darbas tampa triukšmingesnis. Koks yra garsas galite pasiklausyti nuo 2:05 minutės.

„Air Purifier 2S“ darbuojasi su „Mi Home“ programėle, kurioje galima stebėti, kaip sekasi darbuotis šiam oro grynintuvui, jį valdyti. Tai yra labai patogu, nes galima pasirinkti tinkamiausią oro valymo režimą.

Pavyzdžiui, nesant namuose pasirinkti, kad „Air Purifier 2S“ darbuotųsi maksimaliu pajėgumu ir tokiu atveju niekam netrukdys, kad jis darbuojasi kiek triukšmingiau, palyginus su nuosaikiausiu oro valymo režimu. Pastarasis bus geriausias pasirinkimas esant namuose ir nakties metu.

Taip pat galima stebėti kambario temperatūros ir drėgnumo rodiklius, nustatyti automatinį įsijungimą ir oro valymą, priminimą apie oro filtro pakeitimą. Pastarąjį, beje, rekomenduojama keisti kas 3-6 mėnesius, priklausomai nuo to, kaip intensyviai yra naudojamas oro grynintuvas ir, žinoma, kaip stipriai yra užterštas kambario oras.

„Air Purifier 2S“ testavimas ir rezultatai

1 testas.

Apžvalgininkas pirmiausiai patestavo, kaip veikia PM2.5 dalelių jutiklis. Keičiantis oro kokybei, tokią informaciją turime iškart matyti OLED ekrane.

Tad iš pradžių jis visiškai išvalė kambario orą ir OLED ekrane buvo matomas 006 PM2.5 rezultatas, o tai reiškia, kad oras yra praktiškai idealiai švarus.

Tada link „Air Purifier 2S“ jis papūtė rūkalų dūmų, jutiklis kone akimirksniu sureagavo ir rezultatas pašoko iki 386 ir dar daugiau. Išvalyti kambarį nuo šių dūmų prireikė 10-12 minučių. Tad apžvalgininkas teigia, kad „Air Purifier 2S“ PM2.5 dalelių jutiklis dirba gerokai greičiau ir tiksliau, palyginus su „Air Purifier 2“.

2 testas.

Antrajame teste apžvalgininkas norėjo pasižiūrėti, kaip greitai „Air Purifier 2S“ išvalys kambario orą. Tad jis visą kambarį pripildė rūkalų dūmų, sunaudojo visą pakelį cigarečių, ir dūmų buvo tiek daug, kad net pradėjo graužti akis.

Tada įjungė „Air Purifier 2S“ ir jam prireikė 15 minučių, kad pilnai išvalytų kambario orą.

Kaip atrodo „Air Purifier 2S“, palyginus su kitais oro grynintuvas?

Į šį klausimą geriausiai atsako žemiau pateiktas paveikslėlis, kuriame detaliai matyti esminiai oro grynintuvų skirtumai bei panašumai.

Tad „Air Purifier 2S“ per vieną valandą gali išvalyti 310 m3 oro ir geriausiai tinka iki 37 m2 kambariams. Didesniems kambariams tada verta atkreipti dėmesį į „Air Purifier Pro“ arba net „Air Purifier Max“, kurie gali susitvarkyti ir su 120 m2 dydžio patalpomis.

Bet pastarieji yra didesni už „Air Purifier 2S“. „Air Purifier Max“ yra kone dvigubai didesnis už „Air Purifier 2S“ oro grynintuvą. Tad į tai irgi reikia atkreipti dėmesį. Žinoma, neverta pamiršti ir kainų skirtumų - „Air Purifier Max“ yra galingiausias, bet ir tuo pačiu pats brangiausias įrenginys.

Filtrus „Air Purifier 2“, „Air Purifier 2S“ ir „Air Purifier Pro“ naudoja tuos pačius ir tik „Air Purifier Max“ jau naudoja kitokio tipo oro filtrus.

Galutinis verdiktas

Apibendrindamas apžvalgininkas teigia, kad jam patinka visi šie oro grynintuvai, bet „Air Purifier 2S“ yra geriausias pasirinkimas – „tai tarsi tarpinis variantas tarp Air Purifier 2 ir Air Purifier Pro su geriausiomis savybėmis. Air Purifier 2S gali išvalyti tokio pačio dydžio kambarį, kaip ir Air Purifier 2, tačiau Air Purifier 2S turi gerokai tikslesnį oro kokybės jutiklį, patogesnį ir lengvesnį oro filtro pakeitimą bei OLED ekraną, kuriame pateikiami oro kokybės parametrai.“

Kiek gaila, kad Air Purifier 2S OLED ekranas nereaguoja į prisilietimus, kaip Air Purifier Max, tačiau jis turi mygtukus, tad kaip ir nėra kuo skųstis. Air Purifier 2S kambario orą padaro gerokai švaresniu ir jei jus esate linkę į alergijas ar tiesiog paranojiškai bijote bakterijų, šis oro grynintuvas yra jūsų išsigelbėjimas. Na, o jei rūkote kambaryje, ką gi – jau matėte apžvalgoje, kad Air Purifier 2S su tuo susidoroja kuo puikiausiai. Tad neturiu kažkokių nusiskundimų dėl Air Purifier 2S, kuris darbuojasi išties kokybiškai ir kaip už tokią kainą negalėčiau tikėtis kažko daugiau. Pavyzdžiui, tokių pačių specifikacijų Muji Air Purifier įrenginys kainuoja tris kartus brangiau nei Air Purifier 2S. Todėl aš rekomenduoju šį Air Purifier 2S oro grynintuvą. Jūsų miegamojo oras bus kaip niekad švarus.

Akcija ir sąlygos

„Air Purifier 2“:

  • prekyboje jau nėra.

„ Air Purifier 2S“:

  • 157.53 €
  • 8,36 € už atsiuntimą į Lietuvą.
  • 36 % nuolaida.

„Air Purifier Pro“:

  • 204.70 €
  • 28,61 € už atsiuntimą į Lietuvą.
  • 32 % nuolaida.

„Air Purifier Max“:

Oro filtrų versijos kainuoja apie 43-55 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()