Ką reikia žinoti apie vieną geriausių ir perkamiausių LED šviestuvų iš Kinijos - kaip jis veikia, kaip kabinamas, kaip susiejamas pultelis, kodėl praverčia „Xiaomi Mi Band“ ir kitos gudrybės („Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480“ apžvalga, Video)  ()

Pirkėjai tiesiog pamišę dėl „Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480“ šviestuvo - daugybė pagyrų ir itin daug pirkimų - tai vienas populiariausių LED šviestuvų iš Kinijos. Vieni pabrėžia jo kokybę, kiti kalba apie labai paprastą įrengimą, tretiems ypač patinka jo valdymas ir palaikomi švietimo režimai bei šviesos temperatūros kontrolė (95CRI, 2200 Lm). Tačiau sulaukiama ir žmonių, kuriems vis dar iškyla klausimų, kaip savo namuose įrengti šį šviestuvą, kaip jį valdyti, kodėl nesiseka susieti nuotolinio valdymo pultelio ir kuo čia dėtos „Xiaomi Mi Band“ išmaniosios apyrankės? Apie visą tai detaliai ir sužinosime šioje apžvalgoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-01-12 Ką reikia žinoti apie vieną geriausių ir perkamiausių LED šviestuvų iš Kinijos - kaip jis veikia, kaip kabinamas, kaip susiejamas pultelis, kodėl praverčia „Xiaomi Mi Band“ ir kitos gudrybės („Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480“ apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje apžvalgoje pamatysime kokioje pakuotėje atkeliauja šis „Xiaomi“ šviestuvas, kokia jo kokybė.

Sužinosime kaip šį šviestuvą pritvirtinti prie savo namų lubų, kaip jį valdyti ir ar tikrai jo skleidžiama šviesa yra tokia maloni, kaip teigia pirkėjai.

Tačiau grįžkime prie apžvalgos. Jos autorius iškart pabrėžia, kad jau yra daręs apžvalgą apie „Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD02YL 650“ šviestuvą.

Pastarasis palaiko „Ambient Lighting“ funkciją, tai yra – šviečia į šalis ir į pačias lubas, taip sukurdamas papildomą šviesos srautą ir nakties metu romantišką aplinką. Be to yra kiek didesnis ir galingesnis už „Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480“ šviestuvą.

„Xiaomi 650“ palaiko 3500Lm apšvietimą, o „Xiaomi 480“ - 2200Lm. Dabar jiems abiems taikomos labai geros  sąlygos, tad apžvalgininkas įsigijo abu.

Ką randame pakuotėje?

Naudotojo instrukciją kinų kalba, tačiau kaip įrengti šį šviestuvą yra ganėtinai aišku, kadangi viskas parodyta aiškiais piešiniais. Taip pat patį „Xiaomi 480“ šviestuvą, kuris atkeliavo be pažeidimų.

Pirkėjų atsiliepimai apie masiškai perkamą „Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480“ šviestuvą.

Dar randame reikalingus pritvirtinimui varžtelius ir šviestuvo valdymo pultelį. Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad būtina įjungus šviestuvą – per 1 minutę įjungti ir valdymo pultelį bei juos drauge susieti. Jei to nepadarysite, teks perkrauti šviestuvą ir bandyti atlikti šią procedūrą iš naujo.

Beje, „Xiaomi 480“ šviestuvo valdymo pultelis yra lygiai toks pats, kaip ir „Xiaomi 650“ šviestuvo.

Kaip pritvirtinti „Xiaomi 480“ šviestuvą?

Pats „Xiaomi 480“ šviestuvo pritvirtinimas yra gana paprastas. Tereikia paspausti du šonuose esančius ir šviestuvą fiksuojančius mygtukus bei taip savo rankose turėsite šviestuvo pagrindą. Kaip tai padaryti galite pamatyti vaizdo įraše nuo 2:13 minutės.

Tada šį pagrindą belieka pritvirtinti prie kambario lubų ten kur jums norisi. Kadangi pakuotėje jau yra tam reikalingi varžteliai, jų atskirai pirkti nereikės. Na ir tada belieka paspausti du raudonus mygtukus ir pritvirtinti laidus. Kaip tai atrodo galite pažiūrėti nuo 2:20 minutės.

Kaip atrodo prie lubų pritvirtintas „Xiaomi 480“ šviestuvo pagrindas galite matyti nuo 3:45 minutės.

Apžvalgininkui užteko dviejų varžtų, kuriais prie lubų pritvirtino šį šviestuvo pagrindą. Beliko pritvirtinti du laidus, tačiau apžvalgininkas susidūrė su vienu keblumu – pasirodo, kad jo namuose esantys laidai yra kiek per stori.

Tad jis padarė laidų prailginimą su papildomu adapteriu ir tada viskas tiko kuo puikiausiai. Kaip visą tai atrodė galite pasižiūrėti nuo 3:58 minutės.

Na ir galiausiai beliko prie šio šviestuvo pagrindo pritvirtinti patį „Xiaomi 480“. O tai padaroma spaudžiant du šonuose esančius fiksuojančius mygtukus ir pritvirtinant šviestuvą. Tai jau galėjote pamatyti vaizdo įraše nuo 2:13 minutės.

Ir viskas – beliko paspausti įprastą šviesos jungiklį.

Labai svarbu: prieš pradedant šviestuvo tvirtinimo darbus būtina elektros skydinėje išjungti elektros tiekimą į jūsų namus.

Kaip prie programėlės pridėti „Xiaomi 480“ šviestuvą?

Toliau belieka šį šviestuvą pridėti prie savo turimos išmaniosios programėlės. „Xiaomi 480“ galima valdyti su „Yeelight“ ir „Mijia“ arba „Mi Home“ programėle. Vaizdo įraše matyti, kad apžvalgininkas naudoja pastarąją programėlę.

Jam tai daryti yra patogiau, kadangi jis savo namuose turi gausybę išmaniųjų „Xiaomi“ įrenginių ir juos visus kontroliuoja viena „Mi Home“ programėle.

Belieka įjungti „WiFi“, „Bluetooth“, programėlę, surasti „Xiaomi 480“ šviestuvą ir jį pridėti prie programėlės. Viskas vyksta gana greitai.

Tada reikia programėlėje pasirinkti kambarį, kuriame yra pritvirtintas šviestuvas, pervadinti šviestuvą ir sutikti su naudojimosi reikalavimais. Toliau belieka pasirinkti laiko juostą ir jau galima naudotis šiuo šviestuvu.

Apžvalgininkas rekomenduoja iškart pasitikrinti ar yra atnaujinimas ir jei yra, jį atsisiųsti bei įsidiegti.

Kaip pridėti „Xiaomi 480“ šviestuvo valdymo pultelį?

Kaip ir galima buvo tikėtis, apžvalgininkas kiek užsižaidė su programėle, pradėjo siųsti atnaujinimą ir pamiršo, kad reikia pridėti ir valdymo pultelį. Minutė laiko prabėgo nuo to momento, kai buvo įjungtas šviestuvas ir susieti pultelio jau negalima.

Tada reikia išjungti ir vėl įjungti šviestuvą. Įjungti nuotolinio valdymo pultelį ir vienu metu paspausti „OFF“ ir „M“ mygtukus. Turi pradėti blinkčioti tiek šviestuvas, tiek valdymo pultelis ir jie vienas su kitu susisies. Ir viskas, jau galima šviestuvą valdyti nuotoliniu valdymo pultelius ir jei jums nepatinka ar tiesiog nenorite, galite net ir nesisiųsti programėlės į savo telefoną.

Taip pat pamačius apžvalgininko veiksmus, matyti, kad pats logiškiausias dalykas, po to, kai „Xiaomi 480“ šviestuvą pilnai pritvirtinsite prie lubų ir parengsite jį darbui, įdėti baterijas į nuotolinio valdymo pultelį, įjungti šviestuvą, iškart įjungti nuotolinio valdymo pultelį ir juos abu susieti, o vėliau jau žaisti su išmaniosiomis programėlėmis.

Žinoma, programėlėje galima taip pat valdyti „Xiaomi 480“ šviestuvą, jo švietimo režimus, jį įjungti bei išjungti, atnaujinti, matyti įvairios informacijos apie „Xiaomi 480“ šviestuvą, energijos naudojimą ir susieti su išmaniąja „Xiaomi Mi Band“ apyranke. Jei ją turite, tai labai šaunus dalykas. Kodėl?

Nes susiejus „Xiaomi 480“ šviestuvą su išmaniąja „Mi Band“ apyranke, jis automatiškai išsijungs, kai tik apyrankė duos signalą, jog jūs jau užmigote. Kadangi apyrankė seka miego režimą, tai vos tik užfiksuos, kad prasidėjo miego fazė, siųs signalą „Xiaomi 480“ šviestuvui ir jis pats išsijungs. Tiesiog labai patogi funkcija.

Na ir galiausiai apžvalgininkas pademonstravo (12:12), kaip „Xiaomi 480“ šviestuvas yra valdomas su nuotolinio valdymo pulteliu.

Galima su juo įjungti ir išjungti „Xiaomi 480“ šviestuvą, pasirinkti skirtingus švietimo režimus – „moon“, „sun“ – didinti su „+“ ir „–“ mygtukais švietimo intensyvumą ir su dar vienu mygtuku pasirinkti šviesos temperatūrą nuo 2700K iki 6000K.

Primename, kad apie šį šviestuvą labai teigiamai atsiliepė iį jį įsigiję pirkėjai. Čia galite rasti jų atsiliepimus:

„Namuose įsirengiau jau 12 tokių šviestuvų - apšvietimo kokybė tiesiog nesulyginama su pigiais analogais“. Įdomausi pirkėjų atsiliepimai apie masiškai perkamą šviestuvą „Xiaomi Yeelight JIAOYUE YLXD05YL“ (29 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio, Video).

Speciali akcija ir sąlygos

Dabar dar galioja itin geras pasiūlymas „Xiaomi 480“ šviestuvui (2200Lm):

  • Gearbest jis kainuoja 79.21 €.
  • 40 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio, tad nėra jokios rizikos dėl mokesčių ir pristatys vos per 3-5 darbo dienas. Tik už pristatymą reikės sumokėti 5,26 eurus, tad galutinė kaina 84,47 eurai.
  • Aliexpress 127,88 € (šviestuvas 96,97 eurai + 30,91 eurai už pristatymą iš Kinijos sandėlio ir reikės laukti 9-21 darbo dieną).

Jei sudomino didesnis ir kiek kitaip šviečiantis „Xiaomi 650“ šviestuvas (3500 Lm), jam šiuo metu taip pat taikoma akcija:

  • Gearbest jis kainuoja 156.36 €.
  • 43 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio 134.40€, už pristatymą reikės sumokėti 24,54 eurus, tad galutinė kaina 156,36 eurai.
  • Aliexpress 254,72 euraiŠviestuvas 142,34 eurai + 112,38 eurai už pristatymą iš Kinijos sandėlio.

Išmanioji „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė:

  • Gearbest tarptautinė versija kainuoja 25.03 € + nemokamas siuntimas į Lietuvą per 10-20 darbo dienų.
  • Aliexpress apie 25 eurus + 0,19 euro už siuntimą į Lietuvą ir reikės laukti 15-40 dienų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(8)
(3)

Komentarai ()