Kuris robotas siurblys valo geriau - „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ar „Roborock S50“? Praktinis testas realiomis sąlygomis, 11 g skirtumas - štai ir aišku, kuris iš jų yra geriausias („Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir „Roborock S50“ testai, Video, Itin geri pasiūlymai iš ES sandėlių)  ()

Jau apie juos tai turbūt daugelis žinome. Taip, tai pirmos kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir antros kartos „Roborock S50“. Tad ir šios apžvalgos autorius nusprendė, kad nėra čia reikalo tempti į naktį su visais išpakavimais bei charakteristikų pasakojimais ir iškart ėmėsi reikalo. Turbūt dar tokio konkretaus testavimo ir šių dviejų siurblių tarpusavio realaus veikimo palyginimo niekas nedarė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie du robotai dulkių siurbliai yra ne kartą mūsų aprašyti ir turbūt šis yra vienas geriausių ir išsamiausių mūsų tekstų, kuriame detaliai išnagrinėjami šių dviejų visame pasaulyje populiarių robotų dulkių siurblių techniniai dalykai, ką jie gali, kuo skiriasi ir taip toliau.

Šioje apžvalgoje iškart keliaujama prie reikalo ir apžvalgininkas nupasakoja kokios bus testavimo sąlygos.

Kiekvienas siurblys turės nuo grindų susiurbti ryžius, mažus ir plonus makaronus, bei sodą, kuri atitiks mažas smėlio daleles.

Tada Valendar pasvėrė abiejų siurblių tuščias atliekų dėžutes: „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ svėrė 175,8 gramus, o „Roborock S50“ - 156,8 gramus. Šie skaičiai bus svarbūs, kai testų pabaigoje reikės įvertinti kiekvieno roboto efektyvumą.

Ir viskas – iškart keliaujama prie testavimo. Pirmasis darbą pradeda „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ (0:52 min.).

Žinoma, prieš tai apžvalgininkas ant grindų paskleidė ryžius, makaronus bei sodą ir atsidaręs išmaniajame telefone programėlę pasirinko „Turbo“ režimą.

Kaip ir visada, pirmosios kartos robotas dulkių siurblys pirmiausiai apvažiuoja valomos teritorijos kraštinėmis ir tada pradeda sistemingai valyti teritoriją.

Tad 9 m2 metrų plotą „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ valė 15 minučių ir liko 78 proc. baterijos energijos. Verta atkreipti dėmesį, kad prieš pradedant darbuotis, baterijos energijos buvo 90 proc.

Valendar taip pat pastebi, kad porą makaronų liko greta kilimėlio, robotas kažkodėl nenorėjo važiuoti tarp spintelių ir nelipo per šalia jų esantį pakilimą (panašu, jog robotas tai įvertino, kaip kambario sienos kraštinę aut. past.) bei truputi sodos likučių liko pačiame kambario viduryje.

„Bendrai, robotas su užduotimi susidorojo gerai ir išvalė 95 proc. kambario.“

Sekančio eilė yra „Roborock S50“ (5:14 min.). Apžvalgininkas vėl paskleidė tokį patį kiekį atliekų ant grindų, įjungė maksimalų siurbimo režimą ir paleido darbuotis šį robotą dulkių siurblį.

Prieš pradedant darbuotis, baterijos energijos buvo 95 proc.

„Roborock S50“ iškart apvažiavo valomos teritorijos pakraščiais ir verta atkreipti dėmesį, kad iškart nuvažiavo ir tarp spintelių – ten, kur nevažiavo „Xiaomi Mi Robot Vacuum“.

„Roborock S50“ užtruko 15:32 minutes, išvalė 10 m2 plotą (šiuo atveju gauname daugiau todėl, kad jis sugebėjo išvalyti plotą ir tarp spintelių aut. past.) ir iš 95 proc. baterijos energijos liko 82 proc.

„Kambario išvalymą įvertinčiau 98 proc., kadangi robotas šiek tiek paliko atliekų šalia kilimėlio ir prie spintelių esančio pakilimo. O taip jis viską sugebėjo susiurbti.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad dėka to, jog robotas tuo pačiu metu ir plovė grindis, jis sugebėjo surinkti visas dulkes bei sodą ir tai įrodo nešvari jo šluostės.“

Ir galiausiai metas pasižiūrėti kiek gi kiekvienas robotas sugebėjo susiurbti atliekų.

Pirmiausiai Valendar pasveria „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ atliekų dėžutę ir svarstyklės rodo 238,8 gramus (9:35 min.). Tad robotas sugebėjo susiurbti 63 gramus atliekų.

„Roborock S50“ atliekų dėžutė svėrė 230,8 gramus, tad jis sugebėjo susiurbti 74 gramus atliekų.

Ir pabaigai...

„Abu siurbliai darbavosi išties gerai, tad iš kur tų 11 gramų skirtumas?

Todėl, kad Xiaomi Mi Robot Vacuum nesugebėjo išvalyti kilimėlio ir neperlipo spintelių juosiančio pakilimo, tad ir nesusiurbė ten buvusių atliekų.

Roborock S50 su tokiomis užduotimis susidorojo bei geriau surinko smulkias daleles, kaip sodą. Tad ir bendras jo surinktų atliekų kiekis yra didesnis.“

Tad kokį rinktis? Jei grindys kietos ir lygios be kilimų ir aukščių skirtumų, o drėgnas grindų valymas nėra būtinas, puikiai užteks „Xiaomi Mi Robot Vacuum“. Bet esant kilimams ir nedideliems grindų aukščių skirtumams aiškiai geresnį rezultatą rodo „Roborock S50“.

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“:

  • Aliexpress244,02 €;
  • nemokamas siuntimas iš Lenkijos sandėlio, jokios rizikos dėl mokesčių.
  • Lietuvoje jis kainuoja 275,79 €.
  • Gearbest293,7 €;
  • siuntimas į Lietuvą kainuos 10,06 €, tad galutinė kaina bus 303,76 €.

„Roborock S50“:

  • Aliexpress - nuo 349,77 €;
  • nemokamas siuntimas iš Čekijos sandėlio, jokios rizikos dėl mokesčių
  • Gearbest391.60 €;
  • siuntimas į Lietuvą kainuos 10,06 €, tad galutinė kaina bus 401,66 €.
  • Lietuvoje jis kainuoja 458 €.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(17)
(42)

Komentarai ()