„Vertinant objektyviai, galiu atvirai pasakyti, kad tai kur kas geresnis robotas dulkių siurblys“: neįtikėtina, bet gerokai pigesnis „360 S5“ pralenkė flagmaną „Xiaomi Roborock S50“ („360 S5“ apžvalga, testavimas, Video)  ()

Tai kuris geresnis – antros kartos „Xiaomi Roborock S50“ ar trečdaliu pigesnis „360 S5“? Apžvalgininkas nusprendė pats išsiaiškinti, kaip yra iš tikrųjų ir atliko detalų šių dviejų puikių robotų dulkių siurblių testavimą. Pasirodo, kad vienas iš jų yra puikesnis už konkurentą ir darbą atlieka kokybiškiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad „abu šie robotai yra išmanūs, abu turi lazerines navigacijos sistemas, jutiklius, piešia žemėlapius, juda sistemingai ir taip toliau. Jie praktiškai identiški, tad man labai įdomu, kaip jie darbuojasi realiomis sąlygomis.“

Ir iš tikro, šie abu robotai dulkių siurbliai labai panašūs. Detalesnę informaciją apie techninius „360 S5“ roboto dulkių siurblių dalykus galite paskaityti čia, o visą informaciją apie antros kartos „Roborock S50“ rasite čia.

Galima tik paminėti kelis rimtesnius skirtumus: „360 S5“ nepalaiko drėgno valymo, o tik sausą, tačiau turi didesnės talpos (75 ml.) atliekų dėžutę; „Roborock S50“ palaiko drėgną grindų valymą, turi 150 ml. vandens talpą ir ženkliai didesnę bateriją – 5200 mAh prieš 2600 mAh.

Tad „Roborock S50“ darbuosis 2-2,5 val., o „360 S5“ trumpiau: 75 -110 min., tačiau, kai abu automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės, įsikrauna bateriją ir tęsia darbą nuo ten kur baigė – tai ne toks jau viską lemiantis skirtumas.

Bet grįžkime prie testavimo. Apžvalgininkas iškart imasi išbandyti šiuos du robotus dulkių siurblius ir jiems bus pateikta tokia pati užduotis.

Pirmiausiai apžvalgininkas pasvėrė abiejų robotų atliekų dėžutes, kad vėliau galima būtų tiksliai paskaičiuoti kokį kiekį sugebėjo susiurbti šie namų tvarkytojai.

„Roborock S50“ dėžutė svėrė 163,1 gr., o kiek didesnė „360 S5“ atliekų dėžutė svėrė 170,1 gr.

Kaip galima matyti iš žemiau pateiktos nuotraukos, nors abu siurbliai turi plaunamus HEPA filtrus, tačiau jie yra skirtingo dydžio.

Apžvalgininkas labai tiksliai pasvėrė ryžių kiekį, kurie bus paskleisti ant kambario grindų. „Viskas turi būti, kaip vaistinėje, nes galutinius testų rezultatus nulems gramai“, tad „Roborock S50“ teks susiurbti 100,2 gr., o „360 S5“ - 100,4 gr. ryžių.

Bendras kambario plotas yra 40 m2, bet realus valymo plotas siekia kažkur apie 30 m2. Abu robotai bus valdomi išmaniajame telefone esančiomis išmaniosiomis programėlėmis.

Pirmiausiai darbuotis teko „Roborock S50“ dulkių siurbliui, tad apžvalgininkas tolygiai ant kambario grindų paskleidė ryžius. Ant grindų yra kilimėlis, kėdžių, pakilimų (iki 1,7 cm.), įvairių kampų, tad siurbliams teks nelengva užduotis.

Ir galiausiai darbuotis paleidžiamas „Roborock S50“ robotas dulkių siurblys (2:22 min.).

Kaip visada „Roborock S50“ dirbo sistemingai, lengvai įveikė pakilimus, išvalė teritoriją aplink kėdžių kojas ir galiausiai baigęs darbą grįžo prie įkrovimo stotelės (6:22 min.).

Tad programėlė apžvalgininkui rodė, kad „Roborock S50“ per 28 minutes išvalė 30 m2 plotą ir liko 78 proc. baterijos energijos.

„Bendrai Roborock S50 darbo efektyvumą įvertinčiau 99 proc. Žinoma, šis robotas dulkių siurblys, kaip ir visi tokio tipo namų tvarkymo pagalbininkai, nemėgsta įvairių pakilimų, kuriuose šiek tiek palieka atliekų. Ypač jei jos yra stambesnės (6:56 min.).

Vertinant bendrai, nors ir ne idealiai, bet Roborock S50 savo darbą atliko labai gerai.“

Prieš pradedant testuoti „360 S5“ robotą dulkių siurblį, apžvalgininkas pasinaudojo belaidžiu, rankiniu dulkiu siurbliu „Xiaomi Roidmi F8“.

„Šis rankinis dulkių siurblys pas mane jau yra pusę metų ir aš juo esu labai patenkintas.

Deja, ne visur robotai dulkių siurbliai gali išvalyti, jie tiesiog fiziškai netelpa įvairiuose tarpeliuose ir panašiai, tad toks papildomas namų tvarkymo pagalbininkas, kaip Roidmi F8 yra tiesiog būtinas. Su juo užtenka kartą per savaitę apeiti namų kampelius ir turime idealiai švarius kambarius.“

Apžvalgininkas greitai su „Xiaomi Roidmi F8“ surinko kelis „Roborock S50“ paliktus ryžius, parodė, kad kambarys yra visiškai švarus (7:49 min.), tada paskleidė „360 S5“ skirtą ryžių porciją – 100,4 gr. – ir paleido darbuotis (8:30 min.).

„360 S5“ sistemingai judėjo po kambarį ir nepaliko neišvalytų vietų, o baigęs darbą pats grįžo prie įkrovimo stotelės (12:40 min.).

Programėlė apžvalgininkui rodė, kad „360 S5“ per 30 minučių išvalė 30 m2 plotą ir liko 58 proc. baterijos energijos.

„Ir žinote, man 360 S5 patiko labiau. Jo darbo rezultatai yra geresni. Pasižiūrėkite į kilimėlį (12:58 min.), ant jo visiškai neliko atliekų (Roborock S50 ant kilimėlio šiek tiek paliko atliekų aut. past.).

Tik palei patį kraštelį šiek tiek liko atliekų, bet jau minėjau, jog tokios vietos kelia problemų visiems robotams dulkių siurbliams. Bendrai, sakyčiau, jog 360 S5 darbą atliko geriau, nes visa likusi kambario teritorija yra idealiai išvalyta.“

Šių testavimų metu apžvalgininkas atliko dar vieną papildomą eksperimentą ir ant „360 S5“ filtro uždėjo papildomos medžiagos skiautę, kad parodytų, kiek dulkių surenka šis siurblys.

„Jūs tik pasižiūrėkite (14:04 min.) kiek dulkių surinko 360 S5 robotas dulkių siurblys. Ir turėkite galvoje, kad jis grindų valymą atliko po Xiaomi Roborock S50 roboto. Ir iš kur jis sugebėjo tiek susiurbti dulkių, aš net neįsivaizduoju.“

Surinktų atliekų svėrimas, skaičiavimai ir galutinis verdiktas

„Tad štai kokie robotų rezultatai. Po visų testavimų, atliekų dėžučių svėrimų, surinktų atliekų svėrimų ir skaičiavimų, matematika paprasta.

Xiaomi Roborock S50 dirbo labai gerai ir jo darbą įvertinčiau 99 %, bet visgi jis ant grindų paliko 8,2 gramus atliekų. Tuo tarpu 360 S5 paliko tik 1,5 gramo atliekų. Ir vertinant objektyviai, tai ką aš mačiau, galiu atvirai pasakyti, kad geresnis robotas dulkių siurblys yra 360 S5.

Tokiais rezultatais esu pats labai nustebęs, bet taip yra. Man netgi atrodo, kad 360 S5 siurbia geriau. Kokiais 10-20 % 360 S5 yra galingesnis nei Roborock S50.

Davikliai, žemėlapio piešimas – abiejuose robotuose yra vienodi ir veikia puikiai. 360 S5 yra šiek tiek didesnis už Roborock S50, tad teoriškai 360 S5 turi daugiau šansų kur nors įstrigti, bet šiame teste akivaizdus nugalėtojas yra 360 S5.“

Speciali akcija ir sąlygos

„360 S5“ robotas dulkių siurblys:

  • Gearbest261 €;
    • 26 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas.

„Xiaomi Roborock S55“ robotas dulkių siurblys:

  • Gearbest340.10€su nuolaidos kuponu GBSTSDJ379
    • 22 % nuolaida;

 

„Xiaomi Roidmi F8“ belaidis, rankinis dulkių siurblys:

  • Gearbest250,02 €;
    • 20 % nuolaida;
    • tik 4,50 € už siuntimą iš Vokietijos sandėlio, nėra rizikos dėl muito mokesčių.
 
 
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()