„Tai galingiausias robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs, o navigacija - super gera“ („Roborock S6“ apžvalga, Video)  ()

Robotai dulkių siurbliai jau nebėra kažkokia fantastiška ir mažai kam prieinama technologija. Dabar tokį namų tvarkymo pagalbininką gali įsigyti kone kiekvienas. Tačiau jei norite roboto dulkių siurblio su pažangiausiomis funkcijomis ir užtikrinamų geriausių valymo rezultatų - tada pasirinkimas sumažėja ir teks kiek plačiau atverti piniginę. Visgi, apžvalgininkas įsitikinęs, kad „Roborock S6“ robotas dulkių siurblys yra to vertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Roborock S6“ yra naujausias „Xiaomi“ kompanijos kūrinys. Turint galvoje, kad šios kompanijos viena iš specializacijos sričių yra siurbliai ir tai, kad „Xiaomi“ yra didžiausias robotų dulkių siurblių gamintojas Kinijoje - galime tikėtis, kad „Roborock S6“ bus pilnas naujausių techninių laimėjimų ir išmaniųjų sprendimų.

O kaip gi yra iš tikrųjų? Pasižiūrėkime ką apie „Roborock S6“ sako šį robotą dulkių siurblį išbandęs „Expert Reviews“ apžvalgininkas Jonathan’as Bray’us.

Svarbiausios „Roborock S6“ savybės

Išorėje jis atrodo, kaip įprastas, apvalios formos robotas dulkių siurblys su pora valdymo mygtukų.

Baigęs darbą „Roborock S6“ pats grįžta prie įkrovimo stotelės ir įkrauna bateriją. Jis taip pat geba ne tik siurbti, bet ir plauti grindis.

Tai kuo gi „Roborock S6“ skiriasi nuo kitų robotų dulkių siurblių? Esmė yra jo turimuose pažangiuose jutikliuose, programinėje įrangoje ir valymo galioje.

Naudojama lazerinė patalpų nuskaitymo technologija, piešiamas žemėlapis, robotas taip nustato aplinką ir suplanuoja valymo maršrutus. O visą tai galima matyti ir valdyti su savo išmaniajame telefone esančia programėle.

Ką dar reikia žinoti apie „Roborock S6“? Roboto savybės, dizainas ir programėlė

Geriausiai robotus dulkių siurblius apibūdina ir išskiria vienus iš kitų tai, kaip jie gerai orientuojasi aplinkoje ir kaip jie sugeba judėti po tą teritoriją.

Pigiausi įrenginiai naudoja gana paprastus algoritmus ir juda po kambarį ganėtinai padrikai bei atsitrenkdami į jame esančias kliūtis.

Brangesni robotai jau turi infraraudonųjų spindulių jutiklius, kurie padeda orientuotis aplinkoje ir užtikrina efektyvesnį judėjimą ir tuo pačiu valymo kokybę.

Tačiau „Roborock S6“ naudoja lazerinį teritorijos skenavimo būdą ir taip turi viso kambario žemėlapį. „Roborock S6“ „lazerinio diapazono matuoklio“ modulis sukasi roboto viršuje 300rpm greičiu ir drauge su kitais roboto turimais jutikliais nuskaito kliūtis ir užtikrina efektyvų judėjimą.

Tad „Roborock S6“ turi jutiklius, kurie jį apsaugo nuo kritimo nuo laiptų ir kitų paviršių, aplink roboto bamperį yra infraraudonųjų spindulių jutikliai, kurie apsaugo nuo per nelyg stiprių smūgių į baldus. Be to, „Roborock S6“ automatiškai atpažįsta kiliminę dangą ir gali padidinti siurbimo galią.

Tačiau vienas įspūdingiausių dalykų yra tai, kad visą valymo procesą galima valdyti ir matyti savo išmaniajame telefone. Plius, galima nurodyti „no-go“ vietas, į kurias nenorite, kad važiuotų robotas dulkių siurblys.

Be to, kad „Roborock S6“ piešia žemėlapius, jis geba atsiminti kelių kambarių išplanavimą. Tad sekantį kartą jam jau nereikės piešti žemėlapio ir jis puikiai žinos kas ir kur yra.

Dar geriau, kad be to, jog „Roborock S6“ išsiurbs ir išplaus kambario grindis, jūs jam galite liepti išvalyti konkrečią vietą ir sudaryti valymo tvarkaraštį. Tad beliks tik palikti atidarytas kambarių duris ir grįžę namo rasite išvalytus kambarius.

Apžvalgininkas pripažįsta, kad pagrindinis „Roborock S6“ valymo šepetys yra šiek tiek nuviliantis. Nors toks dizainas yra tinkamas grindims bei kiliminei dangai, tačiau apžvalgininkas norėtų, kad „Roborock S6“ turėtų ir įprasto dizaino apvalų šepetį.

Taip pat „Roborock S6“ turi sąlyginai nedidelę atliekų dėžutę - 0,48 litro - tad teks dažniau ją tuštinti. Žinoma, tai priklausys nuo to, kiek kambariuose yra purvo, kambarių ploto ir kitų aspektų.

„Roborock S6“ geba įveikti kliūtis, bet jis tikrai nėra alpinistas. Čia kažkokių didelių techninių stebuklų nėra ir „Roborock S6“ sugebės perlipti iki 2 cm kliūtis.

Didelis pliusas, kad „Roborock S6“ yra lengva prižiūrėti ir naudotis šiuo siurbliu. Patogu išimti ir išvalyti atliekų dėžutę, bei nuo šepečio nuimti ir itin ilgus plaukus.

„Roborock S6“ valymo efektyvumas

Apžvalgininkui ypač patinka, kad „Roborock S6“ užtikrina didelę siurbimo galią. Jis gali darbuotis keturiais skirtingais režimais, o pasirinkus galingiausią - pasiekiama 2000Pa siurbimo galia.

„Tai galingiausias robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs. Iš tiesų įspūdingi valymo rezultatai.“

„Roborock S6“ taip pat palaiko ir grindų plovimo funkciją. Belieka prie roboto pritvirtinti šį priedą ir robotas tuo pačiu išplaus grindis. Itin senų dėmių robotas nepašalins, bet jas plaunant reguliariai - grindys bus švarios. Be to, pakuotėje yra ir vienkartinių šluosčių, kurių nereikės plauti - baigus darbą beliks jas išmesti. Žinoma yra ir dvi daugkartinio naudojimo šluostės.

Apžvalgininkas teigia, jog „Roborock S6“ turimos baterijos tarnavimo laikas puikus. Turimos 5200 mAh talpos baterijos užtenka iki 2,5 valandos darbui ir robotas sugeba išvalyti didžiulę 250 m2 teritoriją iki kol reikia vėl įkrauti jo bateriją.

„Tai yra įspūdinga, bet turint galvoje, kad jis pats sugeba grįžti prie įkrovimo stotelės ir įkrauti bateriją, tai dar ne pats žavingiausias jo aspektas.“

Apžvalgininkui atrodo dar reikšmingesnis „Roborock S6“ privalumas, kad jis sugeba grindis valyti metodiškai ir nepraleisti nei vienos vietos bei be reikalo per tą pačią vietą nevažinėti. Vos tik „Roborock S6“ nusipiešia žemėlapį, jis po kambarį juda sistemingai ir šiuo aspektu „Roborock S6“ yra nepriekaištingas.

Smagu ir tai, jog visą šį valymo procesą galima stebėti savo išmaniajame telefone esančioje programėlėje.

Vienintelis reikšmingesnis trūkumas, kad jis įstringa arba nepasiekia vietų po žemais baldais. Tad jas programėlėje belieka pažymėti „no-go“ teritorijomis, „Roborock S6“ jas aplenks ir kokybiškai valys kambarius.

Apžvalgininkui dar patinka ir tai, kad robotas nevynioja ant žemės esančių įvairių laidų. Žinoma, jei jie voliosis kambario viduryje, bus sudėtinga išvengti problemų, kaip, beje, ir su bet kuriuo kitu siurbliu, bet jei laidai bus patiesti palei kambario sienas - „Roborock S6“ juos paliks ramybėje ir toliau valys grindis.

Galutinis verdiktas

„Roborock S6 yra galingas, nedidukas robotas dulkių siurblys. Jis turi savų trūkumų, kaip negalėjimas valyti laiptų, įstrigimas po žemesniais baldais bei kiek didoka kaina, tačiau jis turi ir akivaizdžių privalumų, kaip puiki siurbimo galia (iki 2000 Pa), lazerinės navigacijos galimybės (piešia žemėlapį, jį įsimena, sistemingai valo kambarius), nuo trankymosi į baldus ir kritimo nuo laiptų apsaugantys jutikliai, no-go teritorijos ir kt.

Roborock S6 yra puikus robotas dulkių siurblys. Jei reikėtų jį apibūdinti keliais raktiniais žodžiais, tai jie būtų tokie: galingas, judrus, protingas ir labai paprastas naudoti.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Roborock S6“ robotos dulkių siurblys:

  • Gearbest - 536,11 €,
    • 8 % nuolaida,
    • 10,62 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(8)
(24)

Komentarai ()