„Bluetooth 5.0“, 20 val. laikanti baterija, IPX7 standartas, 20W garsiakalbiai, o garso tiek, kad susikalbėti su žmogumi praktiškai neįmanoma: išsami balaidės kolonėlės „Tronsmart Element Force“ apžvalga (Foto, Video)  (1)

Galingas garsas, itin tvirtas korpusas, absoliučiai atspari vandeniui, dvi baterijos, muziką groja ilgiau nei 20 valandų, galimybė paskambinti ir atsiliepti, valdymas balsu ir net „Xiaomi Mi Band 4“ apyranke. Tiesiog sunku rasti ir prie ko prikibti. Nejau belaidė „Tronsmart Element Force“ kolonėlė tokia puiki?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys, pagaminimo kokybė ir išvaizda

„Tronsmart Element Force“ atkeliavo tvarkingai supakuota ir pačios kolonėlės pakuotė yra labai išvaizdi ir simpatiška.

Jos priekyje matome pavaizduotą pačią kolonėlę ir esmines savybes, kuriomis pasižymi ši belaidė garso kolonėlė.

Pakuotės nugarėlėje vėlgi pavaizduota kolonėlė, surašytos kitos techninės charakteristikos ir yra specialūs ženklai, kaip CE, RoHS ir kt., kurie leidžia suprasti, kad „Tronsmart Element Force“ atitinka europietiškus standartus.

Pakuotės viduje randame išsamią naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis (anglų, italų, vokiečių, prancūzų ir kt.), garantinę kortelę, 3,5 mm audio laidą, USB laidą ir pačią „Tronsmart Element Force“ kolonėlę.

Pakuotėje esantis USB-C tipo USB laidas yra skirtas įkrauti „Tronsmart Element Force“ kolonėlės baterijai.

Pats laidas yra pagamintas kokybiškai, jungtys tvirtos, laidas gana storas, vidutiniškai kietas ir yra maždaug 50 cm ilgio.

3,5 mm audio AUX laidas yra skirtas „Tronsmart Element Force“ kolonėlę prijungti prie kompiuterio ar bet kokių kitų įrenginių (galima prijungti ir išmanaus telefono aut. past.), kurie tik turi tokią jungtį.

Pats laidas yra irgi apie 50 cm ilgio, lankstesnis ir minkštesnis, palyginus su USB-C tipo USB laidu, kištukai kokybiški ir tvirti.

„Tronsmart Element Force“ kolonėlė sveria apie 780 gramų ir yra tokių išmatavimų: 204 x 64 x 80 mm. Asmeniškai manau, kad kolonėlė yra ganėtinai kompaktiška, puikios pagaminimo kokybės ir labai solidžios išvaizdos.

Kolonėlė pagaminta iš metalo, plastiko ir malonaus liesti silikono. Korpuse esantys varžtukai taip pat yra iš metalo ir priekyje matome „Trosmart“ užrašą, bei po metalinėmis grotelėmis įtaisytus du po 20W 53 mm pasyvius garsiakalbius (diapazonas 80Hz-18KHz).

Rinkoje iš esmės yra aktyvūs ir pasyvūs garsiakalbiai ir labai nesigilinant į techninius niuansus verta pažymėti, kad pasyvūs elementai taip garsiai, kaip aktyvūs negali groti. Tačiau praktiškai visi gamintojai, gamindami nešiojamas belaides kolonėles, naudoja pasyvius garsiakalbius. Kodėl?

Nes jie turi kur kas mažiau detalių, užima gerokai mažiau vietos ir elementariai yra pigesni. Aktyvūs garsiakalbiai sunkiai įtilptų ir greičiau net neįtilptų į tokias kompaktiškas kolonėles.

Tačiau tai tikrai nereiškia, kad šie garsiakalbiai yra blogesni, juolab, kad jie naudojami automomobilinėje audio įrangoje, kompiuterių kolonėlėse ir kt. Tačiau apie pačią „Tronsmart Element Force“ garso kokybę pakalbėsime kiek vėliau.

„Tronsmart Element Force“ viršuje yra sudėlioti visi kolonėlės valdymo mygtukai: įjungimo/išjungimo/balso asistento; muzikos grojimo režimo (iš atminties kortelės, AUX ar Bluetooth ryšiu) pasirinkimas; garso mažinimo/keliavimo per dainas atgal; dainos paleidimo/pauzės/atsiliepimo į skambučius/ragelio padėjimo/skambučio atmetimo/automatinis paskutinio telefono numerio, kuriuo buvo skambinta, surinkimas; garso didinimo/keliavimo per dainas pirmyn; trijų grojimo režimų pasirinkimo mygtukas; NFC vieta.

Taip pat verta pažymėti, kad virš įjungimo/išjungimo mygtuko dar yra 2 LED indikatoriai: kairysis informuoja apie sėkmingą kolonėlės poravimą su kitu įrenginiu, o šalia esantis pradeda šviesti, kai įkraunama kolonėlės baterija.

Kai kolonėlė „Bluetooth 5.0“ ryšiu yra suporuojama su telefonu ar kitu įrenginiu, mėlynos spalvos indikatorius nustoja greitai mirksėjęs ir kolonėlė porai sekundžių švelniai sugroja.

Dar vienas šviesos indikatorius yra prie „EQ“ mygtuko. Su šiuo mygtuku galima pasirinkti 3 grojimo režimus: „Extra Bass“ – indikatorius nešviečia; „3D“ – indikatorius šviečia mėlynai; „Standard“ – indikatorius šviečia baltai.

Kolonėlės nugarėlėje vėlgi matome „Tronsmart“ užrašą ir po tvirtu ir ganėtinai storu silikoniniu dangteliu randame C-tipo USB jungtį, skirtą įkrauti kolonėlės baterijai, dėklą microSD/TF atminties kortelei ir AUX-in jungtį.

„Tronsmart Element Force“ apačioje yra šiek tiek informacijos apie pačią kolonėlę ir čia turime 4 minkštas kojeles. Geras gamintojo sprendimas – kolonėlė labai tvirtai laikosi ir ant slidžių paviršių.

Vienoje kolonėlės pusėje nieko papildomo nėra, o štai kitame šone turime cinko lydinio atlenkiamą rankenėlę. Ji pritvirtinta prie „Tronsmart Element Force“ korpuso labai tvirtai ir atlenkiama gana lengvai bei patogiai. Tačiau pati savaime tikrai neatsilenkia – ir tai yra gerai.

Tad galima pasinaudoti šia atlenkiama rankenėle ir „Tronsmart Element Force“ kolonėlę pritvirtinti sau prie kuprinės, krepšio ar kt.

Ir turbūt pats svarbiausias kolonėlės bruožas, kad ji yra visiškai atspari vandeniui ir atitinka IPX7 standartą. Neabejotinai, tai vienas iš didžiausių „Tronsmart Element Force“ kolonėlės privalumų.

Su ja labai smagu leisti laiką lauke, gamtoje. Tad kad ir koks stiprus lietus beužkluptų, „Tronsmart Element Force“ tai nedaro jokios įtakos. Tiesą sakant, ji ir toliau dirba netgi stipriai apipilta vandeniu ir tuo galėsite įsitikinti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Kaip prijungti „Tronsmart Element Force“, ją naudotis, ką duoda 3 „EQ“ režimai, kiek ištveria baterija, kokia garso kokybė ir kt.

„Tronsmart Element Force“ prijungimas prie išmanaus telefono ar bet kokio kito įrenginio yra daugiau nei paprastas.

Jei tai daroma „Bluetooth“ ryšiu, tereikia paspausti kolonėlės įjungimo mygtuką, aktyvuoti „Bluetooth“ savo telefone, surasti „Tronsmart Element Force“ ir jį pridėti prie įrenginių sąrašo.

Visą tai užtruko kokią minutę ir čia visiškai neskubant. Labai paprasta ir patogu. Iškart telefone matome „Tronsmart Element Force“ ir kiek yra likę kolonėlės baterijos energijos. Gamintojas iškart atsiuntė pilnai įkrautą „Tronsmart Element Force“, kas yra džiugu.

Baterijos ir jų tarnavimo laikas

Jei jau prakalbau apie „Tronsmart Element Force“ bateriją, tai ši kolonėlė turi dvi baterijas po 3300 mAh, kurias įkrauti užtrunka apie 3 valandas.

Gamintojas teigia, kad baterijų energijos užteks 15 valandų, bet čia verta pastebėti, kad toks laikas bus pasiektas jei muzikos klausysimės esant vidutiniam lygiui (50 %).

Testavimai parodė, kad jei garso lygis sieks apie 15-30 %, šis laikas bus dar ilgesnis – galima pasiekti ir virš 20 valandų.

O esant maksimaliam garso lygiui (100 %), baterijų energijos užtenka 5,5 val. Tai, žinoma, taip pat yra labai geras rodiklis, juolab, kad įprastomis aplinkybėmis vargiai prisireiks to 100 % garso lygio.

Beje, jei kolonėle nesinaudosite ir pamiršite ją išjungti, po 15 minučių ji tai padarys automatiškai. Tad taip papildomai tausojama baterijų energija.

„Bluetooth“, poravimas, valdymas su „Mi Band 4“ ir garso lygis

Taigi, grįžtant prie kolonėlės poravimo ir valdymo, viskas yra gana paprasta. Vos tik kolonėlę sujungiama su įrenginiu – daugiausiai naudojausi „Bluetooth“ ryšiu – garso lygį bei dainas galima valdyti pačioje kolonėlėje ir įrenginiu, prie kurio ji prijungta.

Dar vienas įdomus momentas, kad „Tronsmart Element Force“ galiu valdyti su „Mi Band 4“ išmaniąja apyranke. Žinoma, tai vyksta ne tiesiogiai, bet pati galimybė labai patogi.

Prie „Mi 9“ telefono „Bluetooth“ ryšiu prijungta „Mi Band 4“ ir „Tronsmart Element Force“. Tada galiu telefono ir pačios kolonėlės prie pat savęs nelaikyti ir garso lygį bei dainas kontroliuoti per išmaniąją apyrankę. Kur nors stovyklaujant, būnant gamtoje – tai yra neįtikėtinai patogu.

Beje, tokiu atveju rekomenduoju „Tronsmart Element Force“ kolonėlėje garso lygį padaryti maksimalų ir tada jau su „Mi Band 4“ garso stiprumas bus keičiamas telefone ir tuo pačiu komanda perduodama į „Tronsmart Element Force“.

Kalbant apie signalo perduodamą nuotolį, tai visiškai atviroje vietoje nuo kolonėlės galiu nutolti iki 20 metrų – čia jau yra maksimalus atstumas, kai signalas išlieka stabilus ir daina groja nenutrūkstamai. Jei yra kliūčių – atstumas sutrumpėja iki maždaug 15 metrų, o esant įvairioms kambario sienoms, tada diapazonas siekia iki 10 metrų.

Valdymas balsu, skambučiai ir kiti kolonėlės privalumai

Be „Bluetooth“, „Tronsmart Element Force“ galima suporuoti ir NFC bei prijungti su pakuotėje esančiu 3,5 mm audio laidu. Pastarasis būdas gali praversti, jei kolonėlę norėsite prijungti prie televizoriaus ar kompiuterio. Nors „Bluetooth“ būdas man asmeniškai yra kur kas patogesnis ir kolonėlę galiu pasidėti ten, kur noriu, o ne laikyti prie pat kompiuterio šono.

Kitas įdomus dalykas, kad kolonėlę galima valdyti balsu. Įjungiame telefone internetą ir balsu perduodame komandas: Stop Music, Start Music, Previous Song, Next Song. Taip galime vadyti dainas ir prieš įvykdant duotą komandą, angliškai kalbanti balso asistentė pasako keletą žodelių, kaip Sure, OK ir pan. Įdomus būdas valdyti kolonėlę, nors asmeniškai man patogiau tą daryti su „Mi Band 4“ apyranke.

Taip pat veikia Google paieška ir jei telefonui pasakome ieškoti „NASA“, „Jessica Alba“ ar ką nors tokio, apie ką bus pateikiama informacija anglų kalba iš tokių oficialių šaltinių, kaip Wikipedia, tada kolonėlės „moterytė“ perskaitys keletą pirmų sakinių.

Dar vienas geras, praktiškas ir labai gerai veikiantis dalykas yra tas, kad „Tronsmart Element Force“ veikia, kaip laisvų rankų įranga. Tad su kolonėle galima paskambinti (automatiškai surenka paskutinįjį telefono numerį), atsiliepti, nutraukti pokalbį. Kai kas nors paskambins, nereikės ieškoti telefono. Tiesiog užtenka būti šalia kolonėlės, paspausti Play/Pause mygtuką ir jau galima kalbėtis su savo pašnekovu. Kolonėlė automatiškai parenka tokį garso lygį, kad puikiai girdžiu savo pašnekovą ir pastarasis labai gerai girdi tai, ką aš jam sakau.

Tokia kolonėlės funkcija dažnai gal ir nesinaudosiu, bet kai kuriose situacijose (stovyklaujant gamtoje, kažką besidarbuojant ir esant užimtoms rankoms) ji tikrai pravers.

Kaip gi garso kokybė ir ką čia duoda tie 3 „EQ“ režimai?

60 m2 ploto kambaryje yra praktiškai neįmanoma susikalbėti su kitu žmogumi, jei „Tronsmart Element Force“ dirba visu savo pajėgumu ir garso lygis siekia 100 %. Lauko sąlygomis aišku viskas keičiasi ir nuo kolonėlės nutolus 10-15 metrų, maksimalus garso lygis tampa priimtinas.

Ir kaip jau užsiminiau apžvalgos pradžioje, „Tronsmart Element Force“ palaiko 3 „EQ“ režimus: „Extra Bass“, „3D“ ir „Standard“.

Bendras pastebėjimas yra toks – daugeliu atveju rekomenduoju pasirinkti „Extra Bass“ režimą. Jis ir pagal nutylėjimą yra pagrindinis, ir tikrai neveltui. Tokiu režimu garso lygis yra pats didžiausias ir garso kokybė yra geriausia.

Nors „Extra Bass“ režimu grojanti „Tronsmart Element Force“ kolonėlė suteikia ženkliai daugiau žemų tonų, lyginant su kitais režimais, bet vidutiniai ir aukšti tonai per daug nenukenčia. Muzikos klausytis yra labai malonu.

„3D“ efektas tarsi turėtų suteikti būtent tą 3D efektą, bet nepasakyčiau, kad šis režimas duotų labai daug naudos. Čia tą 3D efektą turbūt pajaustume jei turėtume dvi „Tronsmart Element Force“ kolonėles ir pasirinktume „TWS“ režimą. Bet norint jį išbandyti – reikia turėti bent dvi „Tronsmart Element Force“ kolonėles.

Na, o „Standard“ režimas, kaip ir standartinis. Jei grojamame takelyje yra labai nedaug žemų tonų, daina rami, lyrinė, tada geriau pasirinkti šį režimą. „Extra Bass“ tada jau tokioms dainoms netinka ir maloniau muzikos klausytis pasirinkus „Standard“ režimą.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad daugeliu atvejų geriausia naudotis „Extra Bass“ režimu – tiek klausytis muzikos, tiek žiūrėti filmus ar „Youtube“ vaizdo įrašus yra maloniausia pasirinkus būtent šį režimą.

O dabar šiek tiek filmuotos medžiagos, kurioje pamatysite, kaip vizualiai atrodo „Tronsmart Element Force“ kolonėlė, jos garso valdymas mygtukais, dainų ir garso valdymas su „Mi Band 4“ išmaniąja apyranke bei tai, kad ji visiškai nebijo vandens.

Galutinis verdiktas

Privalumai:

  • Labai gražaus dizaino, išvaizdi, aukščiausios kokybės medžiagos;
  • Visiškai atspari vandeniui – IPX7 standartas;
  • Patogi laikyti rankoje ir ant įvairių paviršių, neslysta;
  • NFC, „Bluetooth 5.0“;
  • Patogus valdymas, mygtukai labai gerai reaguoja į paspaudimus;
  • Galimybė naudoti, kaip laisvų rankų įrangą – puikiai girdimas pašnekovas;
  • Muzikos grojimas iš atminties kortelės, 3,5 mm audio AUX laidu ar Bluetooth ryšiu;
  • Galimybė kolonėlę valdyti balsu ir net su „Mi Band 4“ išmaniąja apyranke;
  • Du garsiakalbiai po 20W užtikrina labai kokybišką garsą ir EQ mygtukas leidžia jį dar pagerinti;
  • Dvi baterijos po 3300 mAh, kurias įkrauti užtrunka apie 3 valandas ir jų energijos užtenka virš 20 val.

Trūkumai bei ko dar norėtųsi:

  • iš tikrųjų, tai „Tronsmart Element Force“ kolonėlė praktiškai neturi trūkumų. Bent jau per gerą savaitę, kaip testuoju šią kolonėlę, nepastebėjau, kad kažkas būtų negerai.
  • vienintelis dalykas, kuris leistų šia kolonėlę pavadinti idealia, tai galimybė iš šios kolonėlės įkrauti kitus įrenginius. Kai kurios „Tronsmart“ kolonėlės tokią funkciją palaiko, tačiau jos kainuoja brangiau.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad belaidė „Tronsmart Element Force“ kolonėlė man labai patiko. Puikiai atrodo, labai kokybiškai pagaminta, atspari vandeniui, funkcionali, patogi naudotis, užtikrina labai kokybišką ir galingą garsą. Ji turi viską, ko tik galima tikėtis iš belaidės garso kolonėlės.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei GeekBuying.com už galimybę išbandyti „Tronsmart Element Force“ kolonėlę. Jei norite ją įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu belaidei kolonėlei taikoma speciali „The Big Sale“ 32 % nuolaida, tad galutinė jos kaina yra 44,87 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (1)