„Xiaomi“ naujiena ir įspūdinga kaina: pristatytas naujausias, itin žemas robotas dulkių siurblys „Xiaomi Mi Robot 1C“ su net 2500 Pa siurbimo galia - idealiai tinkantis kilimams ir dar plaunantis grindis (Video, Specifikacijos)  ()

Galima teigti, kad „Xiaomi“ kompanija įvairius namų tvarkymo pagalbininkus praėjo leisti taip pat dažnai, kaip ir naujus išmaniuosius telefonus. Šių metų pradžioje buvo pristatytas pirmasis grindų plovimo robotas „SWDK ZDG300“ bei naujas langų plovimo robotas. O dabar turime ir dar vieną naują robotą dulkių siurblį „Xiaomi Mi Robot 1C“. Ir kuo jis gali pasigirti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

 

„Xiaomi Mi Robot 1C“:

  • Gearbest 209,58 €;
    • 44 % nuolaida;
    • 14€ pristatymas į Lietuvą Priority Line metodu
    • Šiuo metu tai mažiausia kaina - paprastai jis kainuoja apie 250€
  • Aliexpress - apie 260 € su pristatymu;

„Xiaomi Mi Robot 1S“:

  • Gearbest 255.14 €;
    • 20,34 € už pristatymą į Lietuvą Priority Line būdu.
  • Aliexpress 293 €;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

„Xiaomi Mi Robot 1C“ - kompaktiškas, plaunantis grindis ir su galingu siurbimu

Ne tik „Xiaomi“ kompanijos fanai, bet ir robotų dulkių siurblių ekspertai pastebėjo, kad naujasis „Mi Robot 1C“ yra ženkliai plonesnis, palyginus su ankstesniais modeliais.

Dabar „Mi Robot 1C“ yra vos 8,1 cm storio, tad jam kur kas lengviau palįsti po įvairiais baldais ir išvalyti grindis.

Prie šio roboto lieknumo prisidėjo ir tai, kad jo viršuje nėra lazerinio atstumo matuoklio (LDS), kaip ankstesniuose modeliuose.

Be to, verta pažymėti, kad „Mi Robot 1C“ pasižymi net 2500 Pa siurbimo galia, tad to turėtų užtekti kokybiškai išvalyti kiliminę dangą.

Prieš rinkdamiesi naują robotą dulkių siurblį, tikriausiai pagalvojate, kad geriau robotas siurbtų grindis ir galėtų jas išplauti.

Tad „Mi Robot 1C“ turi įmontuotą elektrinį vandens rezervuarą ir su gerai žinoma „Xiaomi Home“ programėle galima kontroliuoti vandens padavimą ant roboto dugno pritvirtintos mikropluošto plaušinės.

Kaip jau ir užsiminėme, „Mi Robot 1C“ nepalaiko lazerinio atstumo matavimo (LDS), kas robotų dulkių siurblių pasaulyje laikoma pažangiausia technologija.

Tai, kaip „Mi Robot 1C“ juda po kambarį? Ir kaip jis sugeba palaikyti žemėlapio piešimą ir „no-go“ zonas?

„Mi Robot 1C“ navigacija ir valdymas

„Mi Robot 1C“ orientuotis aplinkoje padeda dvigubas giroskopo jutiklis, kuris dirba drauge su VSLAM algoritmu (Visual Simultaneous Localization and Mapping), leidžiančiu sukurti virtualų patalpų žemėlapį.

Su tokia sistema dirba ir „Xiaowa“ robotai dulkių siurbliai, kuriuos išleido „Roborock“ kompanija. O kadangi jie gamina robotus su „Xiaomi“ prekės ženklu, tai ir naujajame „Mi Robot 1C“ turime jau išbandytą technologiją.

Dar viena įdomi „Mi Robot 1C“ savybė, kuria, beje, pasižymi ir „Mi Robot 1S“, kad viršuje turi juodą objektyvą – „TOF“ jutiklį.

Pasinaudoję šiuo jutikliu, robotai dulkių siurbliai tiksliau nustato kur yra durys, praėjimai ir taip gali geriau orientuotis kambaryje.

„Xiaomi Mijia 1S“ kaina, Specifikacijos, Video

Žvelgiant techniniu požiūriu, robotas dulkių siurblys išmatuoja atstumus, pasitelkęs TOF ir tranzitinio laiko metodą (greitis + atstumas).

Optinis jutiklis yra prietaisas, kuris pasinaudoja šviesą, kad aptiktų objektus, ir jo nereikia painioti su kameromis.

Tad tie, kurie išsigandote išgirdę „objektyvas“ ar „optinis jutiklis“, galite būti ramūs – šie robotai tikrai nefotografuoja, nefilmuoja ir nedaro nieko panašaus.

Pasinaudojęs savo šonuose turimais jutikliais, „Mi Robot 1C“ nesitranko į kambaryje esančius baldus ir geba pats grįžti prie įkrovimo stotelės.

Taip pat „Mi Robot 1C“ robotas apačioje turi jutiklius, kurie jį apsaugo nuo kritimo iš aukštai, pavyzdžiui, nuo laiptų.

„Mi Robot 1C“ turi keturių branduolių „CortexTM-A7“ procesorių ir geba įveikti iki 2 cm aukščio kliūtis – solidūs parametrai.

 

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()