Rinkoje pasirodė „Redmi Note 8“ ir „Redmi Note 8 Pro“: atnaujinti hitai su keturgubomis kameromis ir rekordine raiška (Video)  ()

Jau įgijusi svarų statusą išmaniųjų telefonų rinkoje „Xiaomi“ šiais metais elgiasi gana agresyviai. Įkūręs antrinį prekės ženklą „Redmi“ gamintojas leido jam vykdyti masinius išpuolius rinkoje, siūlant vis daugiau ir daugiau naujų modelių, kurių daugelis tapo gana geidžiami pirkėjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Scenoje pasirodė gerai subalansuoti vidutiniokai „Redmi Note 8“ ir „Redmi Note 8 Pro“ (kuponas GBRM8P8128), siūlantys maksimalias galimybes už minimalius pinigus. Ar konkurentai bus priversti pasitraukti „Xiaomi“ iš kelio pigių prietaisų klasėje?

Stiklinis korpusas ir lašo formos išpjova

Dizaino atžvilgiu „Redmi Note 8“ ir „Redmi Note 8 Pro“ mažai kuo skiriasi nuo kitų įmonės įrenginių. Žiūrint į naujienas nepalieka jausmas, kad kurdami naujų gaminių išvaizdą dizaineriai labai nesivargino ieškoti individualumo, o tiesiog sukryžmino „Xiaomi Mi CC9“ ir „Redmi K20“.

Iš pirmojo pasisavinta korpusą, o iš antrojo pasiskolino kameros galinį modulį „Pro“ versijai. Dizaineriams nereikėjo nieko galvoti norint išspręsti priekinės kameros vietos problemą – ji puikiai tilpo į tvarkingą lašo formos išpjovą.

Sekant madingas tendencijas pagrindinė kamera sudaryta iš kelių modulių ir šiek tiek pakyla virš galinio dangtelio paviršiaus. Medžiagų požiūriu taip pat nėra atradimų: „Gorilla Glass 5“ stiklas ir IP52 apsauga nuo purslų. „Redmi Note 8 Pro“ pirštų atspaudų skaitytuvas įtaisytas žemiau kameros jutiklių, esančių galinio dangtelio viršutinės dalies centre. Pagrindinėje versijoje pirštų atspaudų jutiklis yra atskirai.

Modelyje matomas „Xiaomi“ išmaniesiems telefonams būdingas valdiklių ir jungčių išdėstymas, tik šiek tiek neįprasta matyti 3,5 mm lizdą apačioje.

Ekranas ir garsas

Abiejuose naujuose produktuose naudojama IPS matrica ir tai kai kam gali patikti. Pagrindinės versijos įstrižainė siekia 6,3 colio, o skiriamoji geba – 2340 × 1080 pikselių, tuo tarpu „Pro“ modifikacijos matrica padidėjo iki 6,53 colio.

„Redmi Note 8“ ir „Redmi Note 8 Pro“ išsiskiria iš kitų gamintojo prietaisų garsu. Jam pagerinti yra sumontuotas ultra linijinis garsiakalbis su dvisluoksne dulkių nepraleidžiančia tarpine, pagaminta iš nanomedžiagų. Naujienos taip pat gavo papildomą „Smart PA“ stiprintuvą ir pagal garso kokybę jie atrodo geriau už savo pirmtakus. Debiutantai turi analoginį 3,5 mm garso lizdą, tačiau melomanams iš jų nereikėtų laukti kokių nors žygdarbių.

Įranga pretenduoja į padorų našumą

„Redmi Note 8“ kinai apdovanojo platforma „Snapdragon 665“, kuri jau naudojamas „Xiaomi CC9e“ ir „Xiaomi Mi A3“. Tai nėra galingiausias procesorius – visi žaidimai veikia, bet ne maksimaliais parametrais. 

Tuo tarpu „Redmi Note 8 Pro“ pagrindu buvo pasirinkta platforma „Helio G90T“ (8 branduoliai, 2x Cortex-A76 iki 2,05 GHz ir 6xCortex-A55 iki 2,0 GHz, 64 bitai, 12 nm, grafika: Mali-G76 3EEMC4, iki 800), skirta vidutinės klasės žaidimų išmaniesiems telefonams. Daug žmonių priešiškai nusiteikę „MediaTek“ atžvilgiu, tačiau bendrovės atstovai tvirtina, kad žaidimų gerbėjai nenuvils dėl našumo ir galės mėgautis aukštos kokybės grafika. Tam padės ir „Game Turbo 2.0“ spartinimo technologija, o žaidimo eigą patogesne padarys valdiklio palaikymas.

Mėgstantiems testų skaičius pranešime, kad „AnTuTu“ programėlėje „Helio G90T“ su daugiau nei 280 tūkstančių taškų rezultatu pranoksta „Snapdragon 710“ ir „Snapdragon 730“, tačiau truputį nusileidžia „Kirin 810“. Tam, kad naujasis procesorius maksimaliai veiktų be problemų, jis gavo skystą aušinimo sistemą, kurios buvimas 200 dolerių vertės išmaniajame telefone yra neeilinis įvykis.

Belieka pridurti, kad „Redmi Note 8“ gavo 4/6 GB RAM ir 64/128 GB ROM, o „Redmi Note 8 Pro“ siūlo 6/8 GB RAM ir 64/128 GB nuolatinės atminties.

Dar daugiau megapikselių

„Pro“ versijos galiniame skydelyje išsikišęs ovalus blokas turi keturias kameras, kurios bent jau teoriškai žada puikias fotografijos galimybes. Pagrindinis jutiklis yra 64 megapikselių („Samsung ISOCELL Bright GW1“) su 1/2ʺ fiziniu dydžiu (atskiro taško dydis – 0,8 μm). Anot gamintojo, šio jutiklio dėka bus įmanoma sukurti geros kokybės nuotraukas sutemose ir esant silpnam apšvietimui, tačiau jų raiška tesieks 16 MP.

„Redmi Note 8 Pro“ yra pirmasis išmanusis telefonas su rekordinės skiriamosios gebos jutikliu. Antrasis fotoaparatas yra 8MP plačiakampis, o trečiasis gylio jutiklis turi kuklius 2 megapikselius. Ketvirtoji kamera yra atsakinga tik už makro fotografiją. Tai yra 2 megapikselių jutiklis su f / 2.4 diafragma, leidžiančiu fotografuoti 2 cm atstumu nuo objekto.

„Redmi Note 8“ kamerų skaičiumi nenusileidžia „Pro“ versijai. Jų čia taip pat yra keturi, tačiau pagrindinis jutiklis skiriasi, o kameros blokas perkleltas į viršutinį kairįjį kampą. Pasirinkti buvo 48 megapikselių („Samsung ISOCELL Bright GM1“, f / 1.79), 8 MP plačiakampis, 2 megapikselių gylio jutiklis bei 2 MP makro jutikliai. Nėra optinio stabilizavimo, o automatinis fokusavimas veikia tik su pagrindiniu moduliu.

„Redmi Note 8 Pro“ asmenukių fotoaparatas gavo 20 megapikselių jutiklį, o „Redmi Note 8“ naudoja 13 MP modulį.

Kas dar gero?

„Redmi Note 8 Pro“ akumuliatoriaus talpa siekia 4500 mAh, o pagrindinėje versijoje yra įprasta 4000 mAh talpos baterija.

„Redmi Note 8“ baterijos veikimo laikas turėtų būti geras, tačiau „Pro“ versijos atveju kyla abejonių, nes „MediaTek“ lustai išsiskiria gana aukštomis energijos sąnaudomis. Todėl kyla įtarimas, kad 4500 mAh talpos baterijos įdėjimas nėra dovana vartotojui, o skubus poreikis. Abu išmanieji telefonai palaiko 18 vatų greitą įkrovimą.

Naujienų arsenale taip pat yra „Bluetooth 5.0“, Wi-Fi, GPS ir „Android 9.0 Pie“ operacinė sistema su MIUI 10 sąsaja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()