Savaitę laiko testavo visiškai naują, super tvirtą ir tiesiog šluojamą „Garmin“ kopiją už nepalyginamai geresnę kainą - 5ATM atsparumas vandeniui, karinis „MIL-STD-810G“ standartas, 20 dienų laikanti baterija, o kaina tiesiog be konkurencijos („Amazfit T-Rex“ apžvalga, Video)  (1)

„Huami kompanija – geriausiai žinoma dėl savo super populiarių Mi Band išmaniųjų apyrankių – nesistengia pagaminti brangią Apple Watch kopiją. Kompanijos tikslas yra gana paprastas – kad jos gaminamus produktus dėvėtų kuo daugiau žmonių. Ir kaip jai pavyksta tą pasiekti? Gaminant tokius išmaniuosius laikrodžius, kaip „Amazfit T-Rex.“ Tai yra naujausias kompanijos išmanusis laikrodis, bet jau išskirtinai populiarus ir perkamas. Apžvalgininkas juo naudojosi savaitę laiko ir pateikė savo įspūdžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas gi tas „Amazfit T-Rex“?

Tai yra naujausias kompanijos išmanusis laikrodis, skirtas tiems, kurie daug laiko praleidžia lauke.

Šis laikrodis yra tikras ištvermingumo karalius ir atitinka aukščiausius atsparumo vandeniui ir ilgaamžiškumo standartus.

Dar pridėkime tai, kad jis palaiko 14 sporto režimų, turi GPS, širdies ritmo matuoklį, beveik 3 savaites tarnaujančią įkraunamą bateriją ir „už tokią kainą jūs gaunate labai patrauklų komplektą“, - teigia apžvalgininkas.

„Huami puikiai supranta šią rinką ir mato, kad žmonės už tvirtą išmanųjį laikrodį nenori mokėti daugiau nei 150 dolerių, tačiau tuo pačiu nenori ir netekti tokių įrenginių užtikrinamų aukščiausios klasės galimybių bei funkcijų, randamų brangesniuose Garmin bei Suunto įrenginiuose.

T-Rex kaina yra gana agresyvi, palyginus su kitų kompanijų tvirtais išmaniaisiais laikrodžiais.

Ir tokia T-Rex kaina netgi mažina tų pačių Amazfit GTR, Stratos, Verge ir paprastesnio GTS patrauklumą.

Žinoma, Huami su T-Rex nėra absoliutus Garmin prekės ženklo žudikas, tačiau jis akivaizdžiai laimi kainos atžvilgiu, į ką didžiosios kompanijos šiaip jau nelabai kreipia dėmesio.“

„Amazfit T-Rex“ išvaizda: kas gero ir kas nelabai?

„Kaip ir jo pavadinimas T-Rex, taip ir laikrodžio išvaizda (foto) yra agresyvi. Tikrai ne visiems patiks toks laikrodis, ypač turintiems smulkesnį riešą, tačiau T-Rex atrodo žavingai.

T-Rex super tvirtas, milžiniškais rėmeliais išmanusis laikrodis, kuris atrodo gana didokas ant mano vidutiniško dydžio riešo (foto). Laikrodis gana lengvas – 56,7 gr.

Korpusas pagamintas iš plastiko, turime 4 stambius valdymo mygtukus. Asmeniškai mygtukų nemėgstu, bet jie man praverčia treniruočių metu. Niekas treniruotės metu nenori žaisti su jutikliniu ekranu.

Dėl to, kad laikrodis yra gana stambus, jame sutilpo didelė baterija. Naudojant įprastai, jos užtenka iki 20 dienų, o įjungus GPS – 20 val.

Šiuo laikrodžiu naudojuosi 7 dienas, tad dar negaliu pasakyti dėl tų 20 dienų, bet per šią intensyvių bandymų savaitę laikrodžio baterijos įkrova sumažėjo tik 25 proc.

Šiuo metu laikrodis nuolat informavo apie gautus pranešimus, stebėjo miego kokybę, buvo naudojamas pasirinkus keletą skirtingų sporto režimų ir always on display funkcija dažniausiai buvo išjungta.“

„Deja, bet laikrodžio dirželis (foto) nėra geras. Jis pagamintas iš minkšto silikono, kuris renka daug plaukų, dulkių ir panašiai. Be to, čia ne tas variantas, kai jį galima greitai pakeisti – reikės pasinaudoti atsuktuvu. Visgi, dirželis yra patogus.

T-Rex turi 1,3 colio AMOLED ekraną, dengtą Gorilla Glass 3 stikliuku. Ekranas ryškus tiek tamsioje, tiek ir gerai apšviestoje vietoje lauke. Per šią savaitę buvau įjungęs automatinį ryškumą ir nepatyriau jokių nepatogumų.

T-Rex yra super tvirtas išmanusis laikrodis ir atitinka 5ATM atsparumo vandeniui standartą bei atitinka karinius MIL-STD-810G standartus. Ir tai yra labai retos savybės tokioje kainų kategorijoje.

Įprastai išmanieji laikrodžiai, kainuojantys iki 200 dolerių, užtikrina IP67 ar IP68 standartą ir dauguma jų tikrai neatitinka MIL-STD-810G standartų.“

Ar „Amazfit T-Rex“ gerai seka fizinės veiklos rodiklius?

„Laikrodis aprūpintas gausiu funkcijų rinkiniu: jis skaičiuoja nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas, širdies darbą ramybės ir fizinės veiklos metu, miego kokybę.

Kadangi laikrodyje yra įmontuotas GPS ir GLONASS, jis mėgstantiems bėgioti tampa geresniu pasirinkimu, nei tas pats Fitbit Versa 2. Dėka GPS, jūs turėsite tikslų bėgimo žemėlapį bei kitus duomenis.

T-Rex palaiko 14 skirtingų sporto režimų, kaip: bėgimą lauke ir ant takelio, važiavimą dviračiu, kopimą į kalnus, plaukiojimą atvirame vandens telkinyje ir baseine, įprastą treniruotę ir kt.

Be to, treniruotės metu galima aktyvuoti automatinio pristabdymo funkciją. Retas dalykas tarp pigesnių fizinės veiklos asistentų.“

„T-Rex taip pat nuolat stebi širdies ritmą: ramybės ir aktyvios fizinės veiklos metu. Išbandžiau šį matuoklį, bėgdamas 6,4 km, ir duomenis palyginau su ant krutinės pritvirtinamu Wahoo Tickr X diržu-širdies ritmo matuokliu.

Deja, bet T-Rex širdies ritmo matuoklis dirbo lėčiau, kai reikėjo fiksuoti širdies ritmo pakilimus ir nukritimus.

Po 25 minučių bėgimo aš sulėtinau tempą ir Tickr X rodė, kad širdis plakė 162 kartus per minutę. Tą patį parodė ir T-Rex, tačiau tik po trumpo poilsio.

Mano testavimų rezultatai parodė (1 foto – Tickr X rezultatai, 2 foto – T-Rex rezultatai), kad T-Rex išmatuoja širdies ritmo pakilimus ir nukritimus, bet tai daro kiek lėčiau. Jo širdies ritmo matuoklis neblogas, bet ne toks pažangus, kaip Garmin ar Fitbit.

„Džiugu pranešti, kad problemų dėl žingsnių skaičiavimo T-Rex laikrodyje nėra. Ne taip, kaip su Amazfit GTS. Pastarasis laikrodis ryte, tik prabudus, jau rodo, kad priskaičiavo žingsnių. Su T-Rex nieko panašaus, jis tiksliai juos skaičiuoja dienos metu.

Tokius stambius laikrodžius dėvėti miego metu nėra patogiausias dalykas, tačiau T-Rex geba sekti miego kokybę ir galiu patvirtinti, kad jis tiksliai fiksuoja mano miegą. Nepastebėjau programėlėje jokių beprotiškų skaičiavimų (1 foto, 2 foto).

Visi fizinės veiklos duomenys yra kaupiami Amazfit programėlėje, kuri nelabai kuo skiriasi nuo populiariosios Mi Fit. Beje, jas abi sukūrė ta pati Huami kompanija.

Tik Amazfit man kartais pasirodė kiek per sudėtinga ir kai kuriais atvejais gali pakibti. Tačiau bendrai ji veikia gerai ir suteikia daugiau informacijos nei Fitbit ir Google Fit programėlės.

Taip pat Amazfit programėlė gali būti integruota su Strava ir WeChat, tačiau ne su Google Fit, MapMyRun, Runkeeper ar kitomis populiariomis fitneso programėlėmis.“

Ar „Amazfit T-Rex“ yra geras išmanusis laikrodis?

„Su šiuo laikrodžiu Huami kompanija kažkokios revoliucijos nepadarė. Iš esmės T-Rex laikrodis užtikrina bazines funkcijas, kurių tikimės iš geriausių 2020-ųjų laikrodžių.

Į T-Rex laikrodį galima gauti pranešimus iš bet kurios, telefone esančios, programėlės. Tiesa, nėra galimybės atsakyti į pranešimus, žinutes ir ištrinti elektroninius laiškus.

Galima su T-Rex valdyti muziką telefone, bet pačiame laikrodyje nėra galimybės jos įkelti.

Deja, bet T-Rex neatpažįsta daugelio programėlių ir tai yra minusas. Pavyzdžiui, kai iš Slack programėlės į laikrodį atkeliauja pranešimas, T-Rex teigia, kad tai atkeliavo iš bendrosios programėlės ir visiškai neaišku iš kurios tiksliai. Pranešimą perskaityti galima, bet belieka spėlioti kuri čia programėlė jį atsiuntė.

T-Rex nepalaiko trečiųjų šalių programėlių ir į patį laikrodį nėra galimybių jų atsisiųsti bei įdiegti. 2020-aisiais norėčiau, kad išmaniajame laikrodyje būtų tokios galimybės, kaip ir bekontakčių mokėjimų palaikymas. Tiesa, tai labiau sporto laikrodis, nei tikras išmanusis, tad tai gali būti atleistina.“

„Pačiame laikrodyje yra 30 ekrano atvaizdavimo pasirinkimų: tiek analoginių, tiek skaitmeninių. Jų keisti ir modifikuoti taip kaip norime negalima. Be to, galima nuolat aktyvuoti ekraną ir taip matysime laiką.

Išmanieji laikrodžiai kartais būna labai sudėtingi, tačiau tik ne T-Rex. Juo naudotis yra labai paprasta. Visas valdymas vyksta su 4 fiziniais mygtukais ir braukiant pirštu per ekraną. Paprasta ir patogu.“

„Nors tai ir nėra kažkas tokio, su kuo dažnai susidursite, bet programinės įrangos atnaujinimas yra komplikuotas. Jis vyksta, bet ženkliai ilgiau nei kituose dėvimos elektronikos įrenginiuose.

Kalbu apie valandos trukmės programinį atnaujinimą. Be to, keletą kartų nepavyko T-Rex atnaujinti, tad tai yra dar didesnis minusas.“

Galutinis verdiktas

„Amazfit T-Rex kainuoja apie 140 eurų ir parduotuvėse galima įsigyti įvairių spalvų modelių.

Žinoma, galima įsigyti ir beprotiškai brangų GPS laikrodį iš Garmin ar Suunto. Jie suteiks daugybę papildomų galimybių, bet tikriausiai jų net nenaudosite. Štai kodėl T-Rex atrodo toks patrauklus.

Taip, jis nėra geriausias išmanusis laikrodis rinkoje, bet jis siūlo esminius dalykus už tokią kainą, ko daugiau nedaro jokia kita kompanija.

Galbūt kitų kompanijų pasiūloje už tokią kainą ir rasite metų senumo GPS laikrodį, bet tada jau pirksite seną aparatinę dalį ir tikrai negausite tokio atsparumo ir ištvermės.

140 eurų vertės T-Rex atrodo labai patraukliai. Visgi, nedvejodamas turiu pasakyti, kad laikrodis vis dar turi tam tikrų programinių trikdžių ir tikiuosi, kad Huami juos artimiausiu metu išspręs.“

Speciali akcija

„Amazfit T-Rex“ išmanusis laikrodis:

  • Aliexpress - 140 €;
  • virš 1100 užsakymų, 4.9 reitingas ir labai sparčiai mažėjanti pasiūla
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(11)
(5)

Komentarai (1)